Porsche Taycan najbrži EV na Nirburgringu VIDEO

Porsche je u prošlosti obarao mnoge rekorde na stazi Nirburgring Nordšlajfe svojim modelima, a najnovije dostignuće je rezultat Taycana Turbo S, koji je napravio krug u vremenu 7:33.3, čime je postao najbrže serijsko električno vozilo.

Podeli
Photo: Porsche
Photo: Porsche

Za upravljačem je bio vozač Porscheovog razvojnog odeljenja Lars Kern, piše Nacionalna klasa.

On je uspeo da nadmaši dosadašnji rekord Teslinog Modela S Plaid iz 2021. godine za 2 sekunde. Teslin automobil je 2019. godine svrgnuo sa trona raniju verziju Taycana Turbo S.

"Oduševljeni smo što je rekord na Nirburgringu za električna vozila ponovo u rukama Porschea. Ovo vreme ne pokazuje samo koliki je potencijaln našeg novog paketa za visoke performanse, nego još jednom potvrđuje sportske automobilske gene Taycana", izjavio je Kevin Gik, predsednik odeljenja za model Taycan.

Automobil koji je oborio rekord bio je opremljen RS-Spyder felnama od 21 inča i Pirelli P Zero Corsa pneumaticima odobrenim za vožnju na običnim putevima. Automobil je dobio novi sistem za dinamičku kontrolu šasije radi maksimalnog prianjanja. Sistem je za sada dostupan samo na nemačkom tržištu.

Uz izuzetak neophodnog zaštitnog kaveza i trkačkih sedišta, Taycan je u svemu bio isti kao standardno serijsko vozilo, uključujući pogon i težinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 66 idi na stranu