Opel slavi 40 godina Corse specijalnom ograničenom serijom FOTO

U planu je proizvodnja 1.982 primerka koji će biti numerisani.

Podeli
Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Originalna Corsa A predstavljena je 1982, a povodom 40 godina postojanja popularnog ovog automobila, Opel lansira specijalno izdanje sa nekim retro detaljima. Potkompaktni Opel dolazi ofarban u Rekord Red boju u znak sećanja na istu crvenu nijansu koja je krasila njegovog "pretka" pre četiri decenije.

Da bi se omogućio dvobojni izgled, upečatljiva nijansa je izvedena u kontrastu sa crnim krovom. Efekat "plutajućeg krova" postiže se zatamnjivanjem A i B stubova, kao i vrha zadnjeg, C stuba.

Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Trijumf malog automobila: Opel Corsa slavi 40. rođendan

Opel će nuditi Corsu "40 Years" sa 17-inčnim alu felnama u sjajnoj crnoj boji, sa mat detaljima.

Osim toga, prednja maska i kućišta retrovizora dolaze isključivo u crnoj boji, kao i zadnji kroveni spojler. Jubilarnu verziju upotpunjuju zatamnjene prednja i zadnja značka.

Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

U unutrašnjosti, Corsa "40 Years" podseća na originlnu verziju sa retro presvlakama, što je bio uobičajen dezen u evropskim automobilima 1980-ih.

Svaki automobil dobija jedinstvenu, numerisanu pločicu sa brojevima od 0001 do 1982. Postavljena je na suvozačevu stranu komandne table na crnoj pozadini sa crvenim umetkom.

Foto: Opel promo
Foto: Opel promo

Kao specijalno izdanje, Corsa "40 Years" će u standardnoj opremi imati automatske LED farove, Apple CarPlay/Android Auto funkciju povezivanja, kao i bezbednosni komplet kao što je upozorenje na prednji sudar sa automatskim kočenjem, u slučaju nužde, i detekcijom pešaka.

Najprodavaniji automobil u Nemačkoj prošlog meseca, kada je Corsa-e bila ujedno najpopularniji električni model, ovaj gradski auto je za 40 godina i šest generacija prodat u više od 14 miliona primeraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu