Kinezi opet kopiraju: Da li i vama ovaj SUV izgleda poznato? FOTO

Kineski proizvođači automobila poznati su po "veštini" kopiranja dizajna vozila drugih auto-kompanija.

Podeli
Foto: BAIC promo
Foto: BAIC promo

Kineski BAIC je lansirao BJ60, najnoviji model u svojoj bogatoj liniji SUV vozila, koji ima hibridni pogon. Ipak, najzanimljiviji detalj ovog automobila je njegov dizajn.

Spoljašnjost vozila predstavlja kombinaciju prednje maske, koja upadljivo podseća na Jeep (čak i ako su Kinezi izbegli da koriste tradicionalnu Jeep rešetku sa 7 proreza), sa karoserijom u stilu Toyote Land Cruiser.

BAIC BJ60 je prostrani terenac dimenzija (d/š/v) 5.020/1.925/1.955 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 2.820 mm. Ovi brojevi ga čine nešto dužim od Toyote Land Cruiser Serije 300, iako Toyotin model ima nešto duže međuosovinsko rastojanje.

Foto: BAIC promo
Foto: BAIC promo

BJ60 ima neke elemente koji podsećaju i na druga SUV vozila. Tako, na prime, zadnja svetla liče na ona sa Ford Explorera.

Automobil je postavljen na 20-inčne alu felne, a u unutrašnjosti se mogu videti tri reda sedišta presvučena belom perforiranom eko-kožom, dok će SUV biti dostupan i u varijanti sa pet sedišta.

Na komandnoj tabli dominiraju digitalna instrument tabla i 12-inčni ekran multimedijalnog sistema osetljiv na dodir. Ostale karakteristike uključuju head-up displej, vrhunski audio-sistem, ambijentalno osvetljenje, grejana sedišta i panoramski krov.

Foto: BAIC promo
Foto: BAIC promo

BAIC nije otkrio detaljne specifikacije za BJ60, ali je naveo da će njegov hibridni pogonski sklop ponuditi ukupan radijus kretanja od 1.000 km i ubrzanje 0-100 km/h za 6 sekundi.

Kako piše Autohome, SUV će se isporučivati sa pogonom na sva četiri točka, blokadom diferencijala i mnoštvom sistema fokusiranih na terensku vožnju koji poboljšavaju njegovu sposobnost van utabanih staza.

Cene tek treba da budu objavljene.

Foto: BAIC promo
Foto: BAIC promo

Foto: BAIC promo
Foto: BAIC promo

Foto: BAIC promo
Foto: BAIC promo

Foto: BAIC promo
Foto: BAIC promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu