Koliko košta novi VW kombi na struju

Nemački proizvođač objavio je cene električnog modela ID. Buzz.

Podeli
Foto: VW promo
Foto: VW promo

Novi Volkswagenov kombi na struju, koji predstavlja duhovnog naslednika legendarnog modela Typ 2, moći će da se naruči na odabranim evropskim tržištima već ove sedmice. Početna cena u Nemačkoj, bez uračunatih subvencija, iznosi 64.581 evro.

Reč je o verziji sa 5 sedišta.

Kada je reč o teretnoj varijanti ID. Buzz Cargo, ovaj model statuje od 54.430 evra, takođe bez uračunatih državnih stimulacija.

Kako navodi sajt Motor1, za ovaj električni kombi u Nemačkoj se može podneti zahtev za subvenciju u visini 7.500 evra, što znači da bi kranja cena za oba navedena vozila bila umanjena za tu sumu.

Foto: VW promo
Foto: VW promo

VW ID. Buzz u prodajne salone širom Evrope stiže u trećem kvartalu ove godine, sa baterijom kapaciteta 82 kWh i pet sedišta za putničku verziju, dok je ID. Buzz Cargo raspolaže tovarnim prostorom u koji mogu da se smeste dve euro palete.

Kao što je najavljeno, ID. Buzz će se u Evropi u početku nuditi sa konfiguracijom sa pet sedišta (dva reda), a Volkswagen navodi da će šestosed (sa tri reda po dva sedišta) sa standardnim međuosovinskim rastojanjem biti pušten u prodaju kasnije.

Foto: VW promo
Foto: VW promo

Verzija sa produženim međuosovinskim rastojanjem će na evropsko tržište stići 2023. godine i biće ponuđena kao sedmosed, sa konfiguracijom 2/3/2. Cargo varijanta se nudi sa sedištem za vozača i suvozačkom klupom sa dva sedišta ili sa dva pojedinačna sedišta.

Širina oba modela, ID. Buzz i ID. Buzz Cargo, iznosi 1.985 mm, dok je dužina 4.712 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2.988 mm, visina putničke verzije je 1.937 mm, a teretne za 1 mm veća.

Foto: VW promo
Foto: VW promo

Volkswagen još nije otkrio procenjenu autonomiju vožnje sa punom baterijom, ali je iz kompanije potvrđeno da će u početku ID. Buzz imati bateriju kapaviteta 82 kWh. Ona će energijom napajati električni motor sa 204 KS (150 kW) i obrtnim momentom od 310 Nm, a motor šalje snagu na zadnju osovinu.

Veći izbor opcija baterija i različitih izlaznih snaga električnog pogona biće dostupan sledeće godine, a u planu je i model sa pogonom na sva 4 točka, ali VW nije saopštio detalje.

Maksimalna brzina verzije sa 204 "konja" ograničena je na samo 145 km/h.

Foto: VW promo
Foto: VW promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu