Toyotin novi bezbednosni sistem

Toyota je posvećena obezbeđivanju najviših bezbednosnih standarda u svojim vozilima, stalno pronalazeći načine za korišćenje novih tehnologija kako bi se izbegle nesreće i poboljšala zaštita vozača, njihovih saputnika i drugih učesnika u saobraćaju.

Podeli
Photo: Toyota
Photo: Toyota

Ovaj pristup doveo je do nove generacije naprednih sistema za pomoć vozaču – inače poznatih kao ADAS – koji igraju sve veću ulogu u bezbednijoj vožnji.

Najavljujući proširenje svoje posvećenosti bezbednosti, Toyota lansira Toyota T-Mate, novo zajedničko ime za sve svoje bezbednosne i ADAS sisteme.

Toyota T-mate pokriva brojne i raznovrsne sisteme konstruisane da poboljšaju bezbednost u mnogim situacijama vožnje, od preciznog parkiranja do vožnje gradskim ulicama i auto-putevima.

Stalni razvoj bezbednosne tehnologije uslovio je sve veće korišćenje senzora, radara i kamera, koji stalno prate ne samo performanse vozila, već i okolni saobraćaj i okruženje automobila, upozoravajući vozača na potencijalne opasnosti i, ukoliko je potrebno, aktivirajući kočenje, upravljanje i kontrolu pedale gasa kako bi se sprečile nesreće ili ublažile njihove posledice.

Sveobuhvatni Toyota T-Mate „kišobran“ pruža Toyoti nov način da predstavi sve prednosti svog ADAS-a u realnim uslovima, u trenutku dok se automobilska industrija kreće ka još naprednijim automatizovanim i samovozećim automobilima za budućnost.

Photo: Toyota
Photo: Toyota

Takođe, to je prilika da se prednosti ADAS-a objasne razumljivim terminima, recimo kako vaša Toyota uvek pazi na vas, kao partnera kojem su stalno dostupna obaveštenja, na svakom putovanju.

T-Mate spaja Toyota Safety Sense s drugim aktivnim sistemima za pomoć u vožnji i parkiranju kako bi putovanje učinio ne samo lakšim i bezbednijim, već i da bi zaštitio sve putnike u vozilu, kao i druge učesnike u saobraćaju u različitim situacijama.

Kontinuirani razvoj naprednih bezbednosnih sistema i njihova široka primena u portfoliju potvrđuje Toyotinu posvećenost smanjenju nesreća.

Sistem za upozorenje pre sudara (Pre-Collision System) sada po prvi put nudi ograničenje ubrzanja pri maloj brzini i pomoć pri ulasku u saobraćaj na raskrsnici, kao i poboljšanu detekciju nadolazećeg saobraćaja i pomoć pri skretanju na raskrsnici.

Ostale nove funkcije Toyote Safety Sense tehnologije uključuju sistem za zaustavljanje u slučaju opasnosti (EDSS) i bežično ažuriranje (Over The Air - OTA), koje održava funkcije ažurnim i dodaje nove tokom životnog veka modela.

Paket T-Mate razlikuje se u zavisnosti od karakteristika dostupnih za određeni model i/ili paket opreme.

Toyota T-Mate će biti predstavljen marketinškom kampanjom u kojoj se pojavljuje empatični lik u grupi prijatelja, koji je uvek spreman da priskoči u pomoć u nezgodnim situacijama. On je pametan, brzo razmišlja i uvek je tu. Baš kao T-Mate.

Novo zajedničko ime uvodi se na evropska tržišta uporedo s dolaskom novih proizvoda i sezonskih programa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu