Nova Dacia sa 7 sedišta stiže u Srbiju, poznata i cena

Prvi primerci očekuju se u prodajnim salonima u martu 2022. godine.

Podeli
Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo

Dacia Jogger je dostupan kupcima i na našem tržištu i to po ceni od 13.390 evra, piše Auto magazin.

Ovaj najnoviji model rumunskog brenda pod okriljem Renaulta u suštini je karavan verzija Sandera Stepway.

Karakteriše ga povećano odstojanje od tla koje iznosi 201 mm, dakle, kao kod SUV modela. Drugim rečima, moći će da zadovolji potrebe i onih koji silaze van asfalta, a žele auto sa obiljem prostora.

Osim ogromnog prtljažnika, Dacia Jogger može da se pohvali i činjenicom da je dostupna i u varijanti sa sedam sedišta. Treći red nije standard, već se doplaćuje 700 evra.

Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo

Kao i u slučaju Sandera i Logana, neće biti dizel motora, već će se gama svoditi na 1.0 turbo-benzinski agregat sa dva nivoa snage – sa 100 i 110 "konja".

Prva varijanta dolazi sa fabrički ugrađenim uređajem za pogon na tečni naftni gas, a druga je sa čisto benzinskim agregatom, ali sa direktnim ubrizgavanjem benzina.

Interesantno je da je u cenu najjeftinije verzije Dacie Jogger uračunat i TNG uređaj, za koji je inače kod Sandera potrebno doplatiti 700 evra.

Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo

U ponudi su tri paketa opreme. Čak i bazni ima automatsko kočenje, kao i SOS dugme za hitne pozive. Na žalost, nema “klimu”, već je za nju potrebno doplatiti 400 evra.

Zato treći po redu paket ima automatsku “klimu”, alu-felne i ključ-karticu za beskontaktno otključavanje i startovanje motora.

Multimedijalni displej dijagonale 8 inča se podrazumeva, kao i opcije za bežično povezivanja smartfona - Android Auto i Apple Car play.

Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo

Dacia Jogger baš kao i Sandero Stepway ima modularne krovne nosače koji se po potrebi mogu rotirati za 90 stepeni, tako da ne morate posebno da ih kupujete ako želite da okačite krovni kofer ili nosače za skije i bicikle.

Na listi dodatne opreme su automatska parkirna, odnosno električna ručna kočnica, kontrola mrtvog ugla, grejači prednjih sedišta, prednji parking senzori…

Sve detalje vezane za porudžbine možete pronaći na zvaničnom sajtu. Prvi primerci očekuju se u prodajnim salonima u martu 2022. godine.

Foto: Dacia promo
Foto: Dacia promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu