Šta najčešće voze psihopate?

Rezultati su iznenađujući, a najmanje će se svideti vozačima nemačkih luksuznih marki.

Podeli
Foto: Lukas Gojda/Shutterstock
Foto: Lukas Gojda/Shutterstock

Scrap Car Comparison je sproveo studiju u kojoj je nastojao da otkrije kakve automobile najčešće voze psihopate, sebični i samouvereni vozači koji ne mare za ostale učesnike u saobraćaju. Ispitivanjem sprovedenim na oko dve hiljade britanskih vozača uspeli su da definišu idealan automobil prosečnog psihopate., piše Index.hr.

Omiljena marka psihopate je... BMW

Kao što u Americi vozače Mustanga povezuju s onima koji vole da preteruju u vožnji i završe s razbijenim autom, tako je utisak da su vozači BMW-a izuzetno nepristojni, agresivni i drski prema ostalim učesnicima u saobraćaju. Vole i da preteraju s brzinom i generalno krše saobraćajna pravila.

Nešto slično govori i ova studija. Vozači BMW-a su dobili najviše bodova, 12.1 od mogućih 36. Njima za petama su vozači Audija s 11.7 bodova, dok osetno dalje sa 7 bodova Fiat drži treće mesto. Top 5 su zaokružili Mazda s 6.4 boda i Honda s 6.3 boda. Pritom je prosečni rezultat anketa bio 6.6 bodova pa su samo prve tri marke iznad proseka. Zanimljivo, vozači Mercedesa su tek na sedmom mestu, dok su na samom dnu vozači Škode kao oni s najmanje psihopatskih sklonosti. Takav rezultat ukazuje na to da su vozači Škode najmanje impulsivni, odnosno najmirniji u vožnji.

Marka Bodovi

BMW 12.1

Audi 11.7

Fiat 7.0

Mazda 6.4

Honda 6.3

Ford 6.1

Mercedes-Benz 5.9

Citroen 5.8

Volkswagen 5.4

Hyundai 5.3

Renault 5.3

Ostali 5.3

Volvo 5.2

Nissan 5.0

Peugeot 4.8

Toyota 4.7

Opel 4.7

SEAT 4.3

Kia 4.2

Škoda 3.2

Bežite od zlatnih i braon automobila s električnim pogonom

Ako govorimo o boji automobila, stvari su jasne. Najviša ocena i 12.7 bodova ide za zlatnu boju, dok braon boja osvaja 12.2 boda. Na samom dnu je srebrna s 5.5 i crvena boja s 4.9 bodova.

Prema ovoj studiji ispada da su tehnološki frikovi i ekolozi psihopate. Naime, vlasnici električnih vozila osvajaju 16 bodova, slede hibridi s 9.8 bodova, a tek onda na red dolaze ljubitelji fosilnih goriva. Neočekivano, posebno kad se setimo dogodovština Teslinih vozača, ali i "rolling coal" pristalica. Po ovome bi ispalo da je najmanja verovatnoća da psihopate voze benzince.

Šta kaže registracija?

Ista studija kaže da oni s personalizovanim registarskim tablicama imaju gotovo tri puta veću sklonost psihopatskom ponašanju od onih sa standardnim tablicama. Imaju 13.8 bodova prema 5.3 boda onih s normalnim registracijama.

Prema svemu rečenom, ako na putu vidite zlatni BMW s električnim pogonom i personalizovanom registarskom tablom - maknite se u stranu i bežite.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu