Koliko električni polovnjaci gube na vrednosti?

Da li gube više od benzinaca i dizelaša?

Izvor: B92, Revijahak.hr
Podeli
Foto: wellphoto/Shutterstock
Foto: wellphoto/Shutterstock

Mnogo toga govori u prilog činjenici da bi električni automobili trebalo da gube na vrednosti više od automobila sa klasičnim motorima.

Kod polovnjaka na struju ne zna se mnogo o trajnosti baterije, a sa druge strane nove električne automobile države izdašno subvencionišu, pa se praktično više isplati kupiti jedno takvo vozilo nego neki mlađi polovni električni automobil.

Kompanija Deutsche Automobil Treuhand prikupila je podatke na nemačkom tržištu (analizirala sadašnje cene polovnih vozila) i napravila projekciju cena za tri godine stare modele i došla do zaključka da će trogodišnji električni automobili imati stabilniju vrednost u odnosu na dizelaše i benzince, odnosno da neće biti većih gubitaka.

Tradicionalno, cenu bi najbolje trebalo da drže nemački proizvođači Audi i Volkswagen sa svojim električnim modelima ID.3 i Q4 e-tron, koji bi trebalo da biti skuplji od uporedivnog benzinskog modela.

Kod ostalih modela pad vrednosti je nešto veći, ali je i dalje u granicama prihvatljivog jer su ti električni automobili gotovo dvostruko skuplji od sličnih benzinaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu