Najjeftiniji Lamborghini Countach na svetu FOTO

Ove godine, Lamborghini je predstavio Countach LPI 800-4, modernu interpretaciju kultnog Countacha, remek-delo dizajnera Marsela Gandinija, tada zaposlenog u Bertoneu, legendarnog supersportskog automobila proizvedenog od 1974. do 1990. godine.

Podeli
Foto: historics.co.uk
Foto: historics.co.uk

Kako izgleda novi Lamborghini Countach

Definitivno, Countach je jedna od najvećih zvezda postera 1980-ih, pored, naravno, neprikosnovenog Ferrarija Testarosse.

Sumnjivo je koliko je uspešan ovaj savremeni (iako je već rasprodat) jer se mnogi slažu da on zapravo izgleda daleko od svog mitskog pretka, čiji su originalni primerci sve skuplji.

Foto: historics.co.uk
Foto: historics.co.uk

Danas više ne možete pronaći stari Countach za manje od pola miliona evra, ali ako imate volju i dar za restauraciju, možete ga dobiti jeftinije - aukcijska kuća Historic nudi ovaj primerak sa fotografija po ceni od 180.000 funti.

U pitanju je verzija Lamborghini Countach LP500 S, poznatog i kao "5000 S", evolucija iz 1982. godine sa snažnijim 4.8-litarskim V12 motorom od 380 KS i modernijim enterijerom od prve serije.

Foto: historics.co.uk
Foto: historics.co.uk

Pre nego što se pojavila sledeća varijanta modela, napravljen je samo 321 primerak modela 500 S, od kojih je samo 37 sišlo sa trake sa volanom na desnoj strani za tržišta Velike Britanije, Australije, Japana...

Prema opisu aukcionara, automobil je 2008. demontiran radi potpune restauracije, međutim, firma zadužena za restauraciju je propala, automobil je promenio vlasništvo, ali je ostao nekompletiran do danas.

Foto: historics.co.uk
Foto: historics.co.uk

Navedeno je i da automobil ima sve delove, uključujući i novo vetrobransko staklo, dok su svi ostali elementi vozila originalni.

Dobra stvar je i da do sada prešao samo 61.840 kilometara, ali posla će biti mnogo ...

Foto: historics.co.uk
Foto: historics.co.uk

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu