Hyundai predstavio novi krosover Bayon FOTO

U pitanju je potkompaktni automobil čiji su rivali modeli kao što su Ford Puma, Volkswagen T-Cross i Nissan Juke.

Podeli
Foto: Hyundai promo
Foto: Hyundai promo

Hyundai je održao online premijeru svog novog krosovera Bayon, koji će u ponudi korejskog proizvođača zauzeti poziciju ispod modela Kona.

Naziv za ovaj automobil, koji je projektovan za evropsko tržište, potiče od imena francuskog grada Bajon (Bayonne), smeštenog na krajnjem jugozapadu te zemlje.

Foto: Hyundai promo
Foto: Hyundai promo

Iako je nešto duži od Kone (4,18 m), Hyundai Bayon je uži od tog modela (1,77 m), dok je međuosovinsko rastojanje (2,58 m) takođe manje nego kod Kone.

Budućim vlasnicima novog krosovera na raspolaganju će biti 411 litara korisnog prostora u prtljažniku, odnosno 1.205 litara sa oborenim naslonima zadnjih sedišta.

Foto: Hyundai promo
Foto: Hyundai promo

Iako je reč o vozilu sa povećanim odstojanjem od tla i zaštitnim elementima na donjim delovima karoserije, Bayon nije namenjen težim terenskim iskušenjima tako da neće biti dostupan u verziji sa pogonom na sva 4 točka.

Foto: Hyundai promo
Foto: Hyundai promo

Zanimljivo je da će sve verzije ovog automobila biti opremljene 10,25-inčnom digitalnom instrument tablom, dok će centralni displej multimedijalnog sistema u jeftinijim opcijama imati dijagonalu od 8 inča, a u skupljim 10,25 inča i uključivaće navigaciju.

Foto: Hyundai promo
Foto: Hyundai promo

Bazični motor je atmosferski 1.2 benzinac sa 84 KS, uparen sa manuelnim menjačem sa 5 stepeni prenosa.

Kupci će moći da biraju i između dve opcije trocilindarskog 1.0-litarskog turbo-benzinca. Slabiji agregat proizvodi 100 KS i 172 Nm, a snažniji 120 KS i takođe 172 Nm.

Jači motor će takođe biti potpomognut 48-voltnim "blagim" hibridnim sistemom.

Foto: Hyundai promo
Foto: Hyundai promo

Kod turbo-benzinaca snaga će se standardno prenositi na točkove putem 6-brzinskog manuelnog menjača, dok će uz doplatu na raspolaganju biti i automatizovani 7-stepeni DCT sa duplim kvačilom.

Iako će se Hyundai Bayon na tržištu donekle "preklapati" sa modelom Kona, korejski proizvođač navodi da je novi model namenjen onima koji nemaju potrebe za pogonom na sva 4 točka ili električnom verzijom (koju Kona ima).

Foto: Hyundai promo
Foto: Hyundai promo

Osim toga, Hyundai ističe da će Bayon biti izbor onih koji žele praktičan potkompaktni automobil, sa velikim prtljažnjim prostorom i dizajnom koji odskače od kunkurencije.

Novi krosover u prodajne salone stiže tokom leta, do kada će biti poznatai i njegova cena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 62 idi na stranu