Mask o širenju Tesle u Evropi: Imalo bi smisla praviti kompaktni auto

Američki proizvođač električnih vozila Tesla razmatra širenje poslovanja u Evropi kompaktnim modelom automobila, koji bi bio namijenjen masovnom tržištu, rekao je izvršni direktor Ilon Mask.

Izvor: B92, Index.hr
Podeli
Tesla Model Y (Foto: Tesla promo)
Tesla Model Y (Foto: Tesla promo)

"Verojatno bi u Evropi imalo smisla praviti kompaktni automobil, možda hečbek ili nešto slično", kazao je Mask u utorak na evropskoj internet konferenciji o baterijama, kojoj je domaćin bila nemačka vlada.

"U Sjedinjenim Državama su automobili uglavnom veći jer Amerikanci vole velika vozila, dok su u Evropi obično manji", istakao je on, dodavši da je u Berlinu imao problema sa parkiranjem svog pet metara dugog Tesla Modela X.

"Vozio sam Model X po Berlinu i imali smo popriličnih problema sa pronalaženjem parkirnog mesta na koje bismo stali", otkrio je Mask, a prenosi Index.hr.

Američki proizvođač električnih automobila trenutno u ponudi ima četiri modela, uključujući limuzinu srednje klase - Model 3 i srednje veliki SUV, Model Y.

Sva Tesla vozila su nekoliko desetina centimetara duža od, na primer, VW Golfa, evropske reference za kompaktne automobile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu