Prve fotografije: Novi Nissan Note FOTO/VIDEO

Nissan je u Japanu predstavio novu generaciju modela Note.

Podeli
Foto: Nissan promo
Foto: Nissan promo

Dok se mnogi proizvođači odlučuju da minivan modele zamene atraktivnijim krosover/SUV vozilima, Nissan ne odustaje od MPV automobila.

Japanski proizvođač je na domaćem tržištu predstavio potpuno novu generaciju modela Note koji u prodajne salone te zemlje stiže krajem decembra.

Novi Note će tako zameniti prethodnika koji je u prodaji od 2012, a Nissan se opredelio za evolutivni dizajn, sa većom, ali i dalje prepoznatljivom maskom u "V-motion" stilu.

U putničkoj kabini dominiraju dva digitalna ekrana - centralni, koji pripada multimedijalnom sistemu, i onaj ispred vozača, koji predstavlja zamenu za klasičnu analognu instrument tablu.

Foto: Nissan promo
Foto: Nissan promo

Enterijer karakteriše minimalistički dizajn i unapređena ergonomija, uz poznate Nissanove tehnologije kao što su kamere sa vidnim poljem od 360 stepeni oko automobila i ProPilot sistem za poluautonomnu vožnju.

Jedna od najvažnijih novina je e-Power pogonski sistem, koji će koristiti i sledeći Qashqai.

Foto: Nissan promo
Foto: Nissan promo

Ovaj hibridni sistem razlikuje se od većine klasičnih hibrida na tržištu po tome što će benzinski motor biti samo u funkciji generatora električne energije, a neće slati snagu direktno na točkove.

U Nissanu navode da ovakvo rešenje omogućava da automobil mnogo bolje ubrzava od samog starta, poput čisto električnih modela.

Foto: Nissan promo
Foto: Nissan promo

Druga prednost u odnosu na automobile koji imaju samo elektromotor je u tome što vozač neće morati da brine da li će mu se isprazniti baterija ili da li će imati gde da je napuni.

Takođe, umesto da čeka 30-ak minuta na brzom električnom punjaču, može za par minuta da napuni rezervoar benzinom na svakoj pumpi i brzo nastavi putovanje.

Foto: Nissan promo
Foto: Nissan promo

Osim ove, hibridne verzije, Nissan je najavio da će u decembru predstaviti i potpuno električnu varijantu sa dva elektromotora - po jednim na svakoj od osovina.

Specifikacije pogonskih sistema za sada nisu objavljene.

Foto: Nissan promo
Foto: Nissan promo

strana 1 od 59 idi na stranu