Predstavljen BMW Serije 4

Nova verzija BMW Serije 4 Coupe predstavljena je na digitalnoj konferenciji.

SN
Podeli
Screenshot: GermanCarForum
Screenshot: GermanCarForum

Sportska verzija nastala je na temeljima najprodavanijeg BMW modela Serije 3, ali od "trojke" nudi mnogo ekstravagantniji, a mnogi će reći i kontroverzniji dizajn.

Velika maska hladnjaka, BMW-ovi karakteristični "bubrezi" što je izazvalo lavinu komentara na internet portalima i većina ljudi smatra da su jednostavno preveliki.

Screenshot: GermanCarForum
Screenshot: GermanCarForum

BMW očito ne odustaje od svoje dizajnerske filozofije, ali bilo da ste fan velikih "bubrega" ili ne, automobil stvarno izgleda veoma primamljiv.

Za razliku od limuzinske Serije 3, Serija 4 Coupe ima 57 mm nižu liniju krova, povećana je krutost , težište je niže 21 mm, a trag zadnjih točkova širi za 23 mm.

Fino je raspoređena raspodela mase u odnosu 50:50, podešeni su prilagodljivi amortizeri, kao i vešanja, a sve to za pravi vozački užitak koji upotpunjava osmostepeni automatski menjač.

Screenshot: GermanCarForum
Screenshot: GermanCarForum

Prodaja ovog novog automobila počinje sa pet varijanti.

Početna verzija BMW 420i Coupé iz 2-litrenog turbobenzinca nudi 184 KS i 300 Nm najvećeg obrtnog momenta, do stotke ubrzava za 7,5 s, najveća brzina joj je 240 km/h, a potrošnja 5,8 l/100 km.

BMW 430i Coupé nudi 258 KS i 400 Nm obrtnog momenta i do stotke stiže za 5,8s, a razvija najveću brzinu od 250 km/h.

strana 1 od 55 idi na stranu