Nova tehnologija: Iz vozila snimaju i pišu kazne za parkiranje

Gradske službe će uskoro koristiti i najsavremeniju opremu za kontrolisanje nepropisnog parkiranja koristeći softver za prepoznavanje tablica.

SN
Podeli
Photo by Tim Boyle/Getty Images
Photo by Tim Boyle/Getty Images

Nepropisno parkiranje i nepoštovanje saobraćajnih propisa razlog su kažnjavanja, ali očekuje se da kazne i prijave dođu "iz više uglov" pošto će radnici "Parking Servisa" dobiti novu tehnologiju.

Radi se o softveru prepoznavanja tablica automobila pa će u slučaju prekršaja uplatnica i dokazni materijal stizati na kućnu adresu vlasnika vozila, da podseti vozače gde i kada su ostavili vozilo na prostoru gde to nije dozvoljeno.

"Na ulicama Beograda pojaviće se nova vozila, opremljena najsavremenijom tehnologijom čija će funkcija i zadatak biti održavanje komunalnog reda u oblasti parkiranja i efikasne naplate", kaže Dušan Rafailović, Sekretar za saobraćaj.

To u praksi znači da ako neko zaustavi vozilo ispred apoteke da hitno kupi lek, patrola u vozilu može da snimi tablicu i kazna stiže na kućnu adresu.

Isto važi i ako neko upali "sva četiri" i zaustavi vozilo u žutoj traci, ili zastane u Bulevaru kralja Aleksandra, Dimitrija Tucovića, Jurija Gagarina da bi obavio neki posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 55 idi na stranu