Evropljani kupuju sve više Toyotinih hibrida, a motori i menjači za njih stižu iz Poljske

Uporedo sa povećanjem prodaje hibridnih vozila u Evropi, rastu i Toyotina ulaganja u lokalne proizvodne pogone.

Podeli
Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

Kako prodaja hibridnih vozila Toyota Motor Europe (TME) konstantno raste, kao i njihovo učešće u ukupnoj prodaji u evropskom regionu – dostigavši 52 odsto "miksa" u prvoj polovini 2019. godine, japanska kompanija nastavlja da lokalizuje proizvodnju komponenti hibridnih pogonskih sistema na tlu Evrope.

Proizvodni program proširen je ulaganjem u fabriku Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) u mestu Jelcz-Laskowice u Poljskoj, gde je počela proizvodnja novog benzinskog motora 2.0L TNGA, koji će se ugrađivati hibridne modele Toyota Corolla, kao i konvencionalni RAV4.

Savremeni dvolitarski, četvorocilindrični TNGA motor može da "komunicira" sa e-CVT-om u hibridnim pogonskim sistemima ili da radi samostalno u konvencionalnom pogonu. Ovaj novi Toyota Dynamic Force Engine koji radi u Atkinson ciklusu ima povećan kapacitet, visoku toplotnu efikasnost i bolji rad na nižim temperaturama.

U Toyoti ističu da, kao rezultat toga, njihovo hibridno električno vozilo postiže izuzetno niske nivoe emisije štetnih gasova.

Nova linija za proizvodnju 2.0L TNGA motora predstavlja ulaganje od oko 90 miliona evra, a izgrađena je u skladu sa Toyotinom novom globalnom arhitekturom i odlikuju je napredna automatizacija, povećane performanse i poboljšana ergonomija za radnike na traci.

Do sada su Toyotina ukupna ulaganja u Poljskoj premašila milijardu evra.

Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

"Menjamo i pripremamo naše fabrike u susret evoluirajućim tržišnim trendovima koji pokazuju porast ugradnje hibridnih električnih pogona sa niskom emisijom. Nastavljamo da gradimo evropski centar za hibridne tehnologije, neprestano povećavajući svoj udeo u elektrifikovanoj automobilskoj industriji", Kaže Eiji Takeichi, predsednik Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP).

Inače, TMMP poseduje dva proizvodna pogona smeštena u Donjoj Šleziji.

Uz proizvodnju e-CVT-a za hibridne automobile sa niskom emisijom koji rade sa 1.8-litarskim motorom, fabrika u mestu Wałbrzych proizvodi 1.0-litarske benzinske motore, kao i manuelne i poluautomatske menjače.

Godišnji proizvodni kapacitet TMMP-a u Walbrzychu iznosi 175.000 e-CVT-a za hibridne sisteme, 285.000 motora i 633.000 prenosnih sistema. Sa druge strane, fabrika u mestu Jelcz-Laskowice proizvodi 1.5 l benzinske motore.

TMMP takođe snabdeva druge Toyotine fabrike za montažu automobila kojima upravlja Toyota Motor Europe: u Češkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Turskoj i Rusiji, kao i fabrike izvan Evrope nalaze se u Južnoj Africi i Japanu.

Foto: Toyota promo
Foto: Toyota promo

strana 1 od 61 idi na stranu