Galerija: Audi S8 – iz mesta do stotke za 3,8 s!

Audi je objavio nove fotografije najmoćnije, V8 verzije svoje luksuzne limuzine uoči početka prodaje ovog modela.

Podeli
Foto: Audi promo
Foto: Audi promo

Najsnažniji model iz familije Audija A8 stilski se neznatno razlikuje od regularnih verzija ove limuzine, pre svega zahvaljujući drugačijem prednjem braniku koji novom S8 daje naglašeniji sportski izgled. Ipak, "kozmetika" je u ovom slučaju od sekundarnog značaja, a najbitinije je ono što se nalazi ispod haube automobila.

Foto: Audi promo
Foto: Audi promo

Audi S8 dobija pogon od moćnog 4.0 litarskog twin-turbo V8 motora koji proizvodi čak 571 ks (420 kW) i razvija 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Pored toga, S8 je opremljen i "blagim", 48-voltnim hibridnim sistemom, koji uz stop-start funkciju treba da poboljša ekonomičnost u vožnji.

Foto: Audi promo
Foto: Audi promo

Snaga se na sva 4 točka prenosi pomoću 8-brzinskog automatskog tiptronic menjača i Audijevog quattro sistema sa sportskim diferencijalom. Standardno je i upravljanje na sva 4 točka, radi boljih manevarskih karakteristika pri malim brzinama i unapređene upravljivosti pri veliki brzinama automobila.

Foto: Audi promo
Foto: Audi promo

Kada je reč o performansama, Audijeva najveća limuzina sa prefiksom "S" od 0 do 100 km/h ubrzava za svega 3,8 sekundi, uprkos masi od čak 2.230 kg. Maksimalna brzina elektronski jer ograničena na 250 km/h.

Foto: Audi promo
Foto: Audi promo

Početna cena u Nemačkoj iznosi 140.000 evra, a kupci će moći da naruče i verziju sa produženim međuosovinskim rastojanjem koja će na pojedinim svetskim tržištima biti i jedina opcija u ponudi.

Više fotografija Audija S8 pogledajte u našoj Galeriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 61 idi na stranu