Stiže hibridni Renault Captur sa električnom autonomijom do 50 km

Captur plug-in hibrid koristiće benzinac od 90 "konja" i elektromotor.

Izvor: B92, Autonet.hr
Podeli
Renault Captur 2. generacije - ilustracija (Foto: Renault promo)
Renault Captur 2. generacije - ilustracija (Foto: Renault promo)

Kada je pre par meseci Renault prvi put predstavio novu generaciju modela Captur, najavljena je i njegova plug-ih hibridna (PHEV) verzija. Francuski proizvođač tada nije otkrio konkretne tehničke detalje o ovom vozilu, ali sada su se pojavile nove informacije o njegovom pogonskom sistemu.

Automobile Magazine tvrdi da će ovaj novitet za pogon koristiti kombinaciju 1.0 benzinca od 90 KS i električnog motora snage 70 KS. Uz ukupnu kombinovanu snagu od oko 160 KS, plug-in hibridni Captur bi trebalo da bude poprilično živahan u vožnji.

Još važnije je da će svojim vlasnicima ponuditi i sasvim zadovoljavajuću električnu autonomiju. Tačnije, isti izvor tvrdi da će se u ovaj model ugrađivati baterija kapaciteta oko 10 kWh, što bi trebalo da bude dovoljno za autonomiju od oko 45 do 50 km. U električnoj vožnji najveća brzina biće ograničena na 135 km/h.

Dolazak ovog automobila na tržište očekuje se tokom proleća 2020, a isti pogonski sklop lako bi se mogao naći i u drugim srodnim modelima Renault-Nissan alijanse. Očekuje se identična PHEV verzija osveženog modela Megane, ali i nove generacije Nissana Juke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 62 idi na stranu