Cupra u Frankfurtu predstavila svoj prvi električni automobil FOTO

Seatov visokoperformansni brend izložio je na sajamskom štandu koncept kupe-krosovera na struju pod imenom Tavascan.

Podeli
Foto: Newspress
Foto: Newspress

Cupra Tavascan EV Concept koristi MEB mehaničku platformu VW grupe koja je namenjena električnim automobilima, a dobija pogon od tri elektromotora ukupne kombinovane snage 306 ks (225 kW). Dva električna agregata pokreću prednje a treći zadnje točkove vozila koje iz stanja mrovanja do stotke stiže za samo 6,5 sekundi.

Električna energija se skladišti u litijum-jonskim baterijama kapaciteta 77 kWh, koje se nalaze u podu koncepta, a proizvođač tvrdi da je maksimalni radijus kretanja automobila 450 km, prema WLTP mernom ciklusu.

Foto: Newspress
Foto: Newspress

Cupra Tavascan ima agresivan i pomalo futuristički dizajn, što je uobičajeno za konceptna vozila. Postavljen je na velike, 22-inčne alu felne, a kvake se uvlače u spoljne panele vrata, dok su spoljni retrovizori manji nego na produkcijskim modelima, što sve zajedno čini da auto izgleda elegantnije i atraktivnije.

Posebno atraktivno deluju LED svetla kako ona napred, tako i zadnja koja su međusobno povezana tankom LED trakom.

Foto: Newspress
Foto: Newspress

Unutrašnjost je projektovana za 4 odrasle osobe, a umesto klasične zadnje klupe postavljena su dva odvojena sedišta, poput vozačevog i suvozačevog.

Kokpit je u skladu sa važećim trendovima potpuno digitalizovan i sastoji se od dva velika ekrana – instrument table (dijagonale 12,3 inča) i multimedije (13 inča).

Foto: Newspress
Foto: Newspress

Kao što to nalaže višedecenijska tradicija Seata, i ovaj koncept je dobio ime po jednom španskom geografskom pojmu – selu Tavascan smeštenom u blizini granice sa Francuskom.

Više fotografija sa ovogodišnjeg Sajma automobila u Frankfurtu pogledajte u našoj Galeriji.

Foto: Cupra promo
Foto: Cupra promo

Foto: Cupra promo
Foto: Cupra promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 62 idi na stranu