Oprez: "Komunalci" dobili vozila sa novom tehnologijom, kazne od 10. avgusta FOTO

Vozila opremljena najsavremenijom tehnologijom počinju sa radom u Srbiji, a uskoro će početi da pristižu i kazne za sve nesavesne vozače.

SN
Podeli
Photo by Carl Court/Getty Images
Photo by Carl Court/Getty Images

Kako smo još ranije naveli, u Srbiju stižu vozila opremljena novom tehnologijom, pošto će služiti da snimaju i automatski šalju kazne vozačima za ilegalno parkiranje u žutim trakama, na pešačkim prelazima, autobuskim stajalištima, tramvajskim šinama, trotoarima i u ulazima zgrada.

Na ulicama Beograda će biti 18 ovakvih vozila koji snimaju, fotografišu i prijavljuju nesavesne vozače, a veruje se da će oko 100 gradskih ulica biti kompletno pokriveno ovim sistemom.

"U prednjem delu vozila će sedeti komunalni milicioner, dok se u zadnjem nalazi elektronska oprema. Reč je o najmodernijoj opremi koja može da izdrži i ekstremne vremenske uslove od minus 40 do plus 70 stepeni i veoma je pouzdana u radu. Poseduje i elektronski sistem za očitavanje i prepoznavanje registarskih tablica pomoću postavljenih kamera koje snimaju iz svih uglova",
rečeno je za Kurir.

Naplaćivanje kazni počeće od 10. avgusta, a prve nedelje će vozila samo fotografisati bahate vozače i te slike objavljivati u medijima kako bi se građanima skrenula pažnja na ovaj problem.

Druge nedelje svakom vozaču koji se nepropisno parkira na kućnu adresu će biti poslato obaveštenje uz napomenu da neće biti kažnjen i molbu da ubuduće propisno parkira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu