Koliko košta farbanje alu felni u crno ili "dvobojno"

Crne alu felne mogu da budu izuzetno atraktivne, a naročito privlače pažnju na belom automobilu.

Izvor: Polovni automobili
Podeli
Foto: Aleksandr Kondratov/Shutterstock
Foto: Aleksandr Kondratov/Shutterstock

Tu su i dvobojne felne, kod kojih su samo neke površine ofarbane u crno – one fantastično izgledaju na svakom vozilu, pošto se kombinacijom dve "boje" i same konstrukcije felne mogu dobiti neverovatni vizuelni efekti.

Međutim, takve felne mogu da budu veoma skupe. Sajt Polovni automobili istraživao je koliko košta farbanje alu felni, bez obzira da li su u pitanju felne koje vozač već ima ili onih koje planira da kupi i zatim sredi.

Na primer, u firmi "Gume Felne Danko" rekli su za ovaj sajt da cena farbanja zavisi na prvom mestu od veličine felne. Cena ne zavisi od toga da li se felne farbaju u sivu, crnu ili neku drugu boju. Cene po dimenzijama su sledeće (za sve 4 felne):

1) 13, 14, 15 inča (cola): 120 evra

2) 16, 17 inča (cola): 150 evra

3) 18 inča (cola): 170 evra

4) 19 inča (cola): 220 evra

5) 20 inča (cola): 270 evra

6) 21 i 22 inča (cola): 350 evra

7) 23 i 24 inča (cola): 440 evra

Treba naglasiti da ove cene važe isključivo ukoliko su alu felne bez ikakvih oštećenja, tj. nije potrebno da se popravljaju oštećenja. U slučaju da je potrebno srediti neku ogrebotinu i slično, visina doplate se određuje na licu mesta. Ukoliko je npr. potrebno peskiranje, ono se doplaćuje 50 evra.

Dvobojne felne duplo skuplje

Ukoliko želite da svoje jednobojne felne pretvorite u dvobojne, to će vas koštati duplo više, pošto je procedura duža i komplikovanija, uključujući i obradu na CNC mašini. Dakle, farbanje felni 18-ica u crno koštaće 170 evra, a u dvobojnu kombinaciju 340 evra.

Primera radi, u novosadskom vulkanizerskom servisu "Srdanov" slične su cene. Usluga farbanja seta felni u dvobojnu kombinaciju košta od 300 evra naviše, u zavisnosti od dimenzija.

Naravno, i ovde se podrazumeva da pre toga nije potrebno obaviti neku popravku, peskiranje i slično, pošto se u tom slučaju cena određuje nakon pregleda felni.

Klasično farbanje, bez obzira na boju iznosi 160 evra za 16-ice, 170 evra za 17-ice i 180 evra za 18-ice.

Dodatni troškovi

Podrazumeva se da su tu i troškovi montaže/demontaže felne i balansiranja. Takođe proverite, naravno ukoliko vam je to važno i ukoliko utiče na krajnji rezultat, da li se farba samo "lice" felne ili kompletna felna, pošto se ta stavka negde doplaćuje.

Ukoliko se u potpunosti menja boja, na primer, iz sive u crnu, logično je da mora da se farba kompletna felna. To bi npr. u našem drugom primeru dodalo još 60 evra na cenu farbanja seta felni.

Izvor: Polovni automobili; Autor: Dragan Romčević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu