Šta kada istekne garancija? Hteli da mu naplate 70.000 dolara za zamenu baterije!

Prvi primerci ovog modela stari su više od 10 godina, a osmogodišnja garancija na baterije je istekla.

Izvor: B92
Podeli
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Vlasnik u Sjedinjenim Državama bio je šokiran cenom kada je morao da zameni bateriju u svom električnom automobilu. Naime, ponuda za zamenu baterije modela i3 u BMW servisnom centru košta više od 70.000 dolara!

Drugi vlasnici, međutim, navode troškove od 30.000 do 35.000 dolara za zamenu baterija u malom BMW-ovom električnom automobilu.

BMW i3 je bio jedan od prvih modernih električnih automobila na tržištu kada je stigao 2013. godine. Model je ukinut 2022. Sada su prvi primerci stari više od 10 godina, a istekla je i osmogodišnja garancija na baterije.

Carscoops je naišao na mnoge vlasnike i3 kojima je za zamenu baterije naplaćeno više od 30.000 dolara.

Jedan vlasnik je na Redditu objavio da je dobio račun od 33.000 dolara za popravku baterije. Drugi nije bio te sreće, pa su od njega tražili 38.000 dolara za novu bateriju. Pošto njegov polovni BMW vredi manje od 18.000 dolara, odustao je od popravke.

Ali vlasnik iz Sijetla bi bio rekorder. Pokazao je na Redditu ponudu BMW servisnog centra koja iznosi 71.000 dolara za zamenu baterije. Cena radova nije navedena u ponudi, pa bi konačan račun bio znatno veći.

Naravno da nije odlučio da plati tu cenu i umesto toga je potražio polovni i3, koji je mnogo jeftiniji (čovek očigledno voli ovaj model).

Ako nisu svi moduli u bateriji neispravni, verovatno je moguće zameniti i pojedinačne module koji mogu koštati manje od 3600 dolara, ali čini se da BMW radionice u SAD ne nude takvo rešenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu