Ne morate kupovati nove: Brisače možete obnoviti skidanjem sloja gume

To se naravno ne može raditi beskonačno, odnosno savetuje se da ipak kupite nove metlice posle dva takva skidanja.

Izvor: Revijahak
Podeli
Foto: Thanida Siritan/Shutterstock
Foto: Thanida Siritan/Shutterstock

Lako je primetiti da brisači vašeg vozila ne rade kako bi trebalo kada iza njih ostaje trag vode ili kada brišući "preskaču" deo stakla. Sve ovo utiče na bezbednost u vožnji i znak je da je vreme za zamenu metlica, ali ne mora da bude tako.

Proći ćete jeftinije sa tzv. "narezivanjem" brisača. Ipak, to nije uvek opcija. Ako su metlice brisača već lomljive (krte) ili tvrde, moraćete da ih zamenite, piše Revijahak.

Za rezanje će vam trebati i poseban nož, koji se može naći za nešto više od 20 evra. Brisače je najbolje pre sečenja preklopiti ili potpuno rastaviti, a gumu potom očistiti krpom navlaženom vodom u koju ste sipali deterdžent.

Najbolje je seći na sobnoj temperaturi jer je tada guma mekša. Nož treba povući duž brisača laganim pritiskom. Upotrebite makaze da odsečete ivicu koja obično ostane iza narezivanja, savetuje nemački auto-klub (ADAC).

Ako niste dobro obavili celu proceduru, možete umnogome pogoršati rezultate brisanja. Narezivanje se naravno ne može raditi beskonačno, odnosno savetuje se da ipak kupite nove metlice posle dva takva skidanja površinskog sloja gumice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 10 idi na stranu