Radikalno rešenje: Pauk kupi automobil, pa ide na aukciju ako zakasnite da ga uzmete

Nakon što šlep služba preuzme vozilo, sat počinje da otkucava i iznos novca koji će vozač morati da plati raste kao snežna gruda koja se kotrlja niz padinu.

Izvor: Revijahak
Podeli
Foto: Konstantin Ivshin/Shutterstock
Foto: Konstantin Ivshin/Shutterstock

Njujork se ozbiljno pozabavio automobilima koji završavaju u gradskom depou. Novom odlukom gradske uprave, vozilo će biti prodato na licitaciji ako iz bilo kog razloga pauk odnese automobil i prođe 10 dana, a da ga vlasnik ne potraži i odveze.

Nakon što šlep služba preuzme vozilo, sat počinje da otkucava i iznos novca koji će vozač morati da plati raste kao snežna gruda koja se kotrlja niz padinu. Vlasnik je odgovoran za naknadu za vuču između 185 i 370 dolara, kao i naknadu od 20 dolara za svaki dan.

Ako se vozilo ne preuzme u roku od 10 dana, grad Njujork ga stavlja na aukciju, a vlasniku je zabranjeno da ga otkupi.

Gradsko odeljenje za finansije kaže da policija može da odvuče i zapleni vozilo ako je nepropisno parkirano ili ako vlasnik duguje više od 350 dolara kazne za parkiranje.

Koliko dobro posluju vlasti govori podatak da su na aukciji za samo nedelju dana prodali više od 180 vozila svih vrsta, navodi The Drive. Za neke vlasnike sve navedene kazne su preskupe, a neki i ne znaju da je njihovo vozilo završilo u gradskom depou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu