Kamper, čamac i bicikl u jednom VIDEO

Arhitekta Aigars Lauzis kreirao je BeTRITON - jedinstveno vozilo nadrealnog izgleda koje spaja čamac, kamper i bicikl.

Podeli

Startap sa sedištem u Letoniji, već je primio skoro 200 prednarudžbina za svoj amfibijski elektirčni bicikl. Cena ovog vozila koje kombinuje pedaliranje na motornom čamcu iznosi 14.600 USD, prenosi Klix.ba.

BeTRITON je zamisao Aigarsa Lauzisa, arhitekte koji je proveo četiri godine vozeći se tradicionalnim turističkim biciklom od Londona do Tokija. Zbog zaustavljanja na više vodenih puteva, osmislio je bicikl koji može poslužiti i kao čamac - čineći mostove i trajekte nepotrebnim.

Lauzis je počeo s dizajniranjem BeTRITIONa 2018. godine, a maloprodajna verzija podrazumeva mašinu u obliku bube od 250 kilograma s električnim biciklom na uvlačenje i skromnim kokpitom u sredini.

Pontoni na naduvavanje pomažu da se plovilo drži uspravno dok se vozi preko vode. Unutrašnjost ima oko jedan po dva metra za spavanje, a vozilo je dizajnirano za smeštaj i transport do dve osobe.

BeTRITION dostiže maksimalnu brzinu od 25 kilometara na sat, ali kompanija obećava domet od oko 100 kilometara uz puni kapacitet punjenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu