Selo kod Gornjeg Milanovca privlači turiste u tranzitu punjačem za električne automobile

Ovo je prvi punjač električnih automobila na čitavoj teritoriji opštine Gornji Milanovac.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: TANJUG/ Dragan Nikolić/ bg
FOTO: TANJUG/ Dragan Nikolić/ bg

Gornjomilanovačko selo Leušići stalo je uz rame sa modernim gradovima, jer je ovo selo koje broji nešto više od 120 stanovnika dobilo punjač za električna vozila.

Ono što je zanimljivo jeste da je ovo prvi punjač električnih automobila na čitavoj teritoriji opštine Gornji Milanovac, prenosi Tanjug.

"Leušiči su sada vidljivi na evropskoj mapi električnih punjača. Dok punjač na atuo-putu Miloš Veliki kod Boljkovca, kako kažu vozači, ne radi, mi na selu možemo da dopunimo automobil. Ovako ćemo privući i strance koji idu za Crnu Goru da svrate, napune baterije svog auta, pojedu gibanicu, probaju rakiju", rekao Zoran Jeftović, vlasnik etno sela "Rasjki konaci" iz Leušića.

Etno selo "Rajski konaci" je domaćinstvo staro više od jednog veka, dobitnik je nagrade "Turistički cvet" za najlepše etno selo 2010. godine, koju dodeljuje Turistička organizacije Srbije.

Dva puta je proglašeno za najlepše dvorište gornjomilanovačke opštine i član je udruženja "Soul food" čiji je cilj valorizacija hrane sitnih lokalnih proizvođača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu