Proglašavali je za najružniji auto, ali sa V8 motorom od 1.000 KS postala je prava zver VIDEO

Multipla je često pobeđivala u izboru za najružniji auto na svetu, a sada bi mogla da pobediti u takmičenju za najneverovatniju automobilsku preradu.

Podeli
Multipla iz 2001. (Foto: Fiat promo)
Multipla iz 2001. (Foto: Fiat promo)

Fiatov minivan s kraja 20. veka često su ismevali, ali ostaje činjenica da je konceptualno bila izuzetno praktičan automobil.

Sa obiljem staklenih površina, inovativnim rasporedom sa šest sedišta i brojnim praktičnim detaljima, pokazala se kao vrlo funkcionalno vozilo, piše Index.hr.

Međutim, sve to je zasenio nesvakidašnji dizajn koji mnogi i danas spominju u negativnom smilsu.

Ako je izgled spasio Multiplu od zaborava, sada će Jutjuberi Sylvain Levy i Pierre Chabrier pokazati kako svaki auto, pa i ovaj Fiat, može biti zver na putu. Naime, oni su izabrali upravo Multiplu za osnovu tjuning projekta čiji ćemo epilog premijerno vidjeti na predstojećem Sajmu automobila u Parizu.

Najbrža i najjača Multipla na svetu ističe se drastično izmenjenim izgledom. Dobila je "wide body" kit iz W-Autosporta kojim je ekstremno proširena, a zatim su ugrađeni spojleri, da bi sve bilo začinjeno trkačkom ikonografijom. Automobil je pre zvanične premijere otkrio Vilebrequin.

Drastično prerađeni automobil sad ima samo 3 vrata, ali pravo iznenađenje krije se unutra. Mislimo na motorni prostor, gde je umesto 1.6 benzinca ili nešto većeg JTD dizelaša ugrađen V8 motor.

Verovali ili ne, donor je Corvette C6 Z06, a njen V8 je osnažen na čak 1.014 KS.

I jedna loša vest za one koji cene praktičnost Multiple. Automobili je sada postao dvosed, pa će užitak vožnje moći istovremeno, uz vozača, iskusiti samo još jedan putnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu