Džejms Mej završio u bolnici – udario u zid brzinom od 120 km/h

Petu sezonu serijala Grand Tour obeležiće niz vratolomija, ali i saobraćajna nezgoda u kojoj je povređen Džejms Mej. Dogodilo se to još u martu, ali je informacija tek ovih dana dospela u javnost.

Podeli
Foto: vladiksir/Shutterstock
Foto: vladiksir/Shutterstock

Do nesreće je došlo u Norveškoj tokom snimanja u zatvorenoj pomorskoj bazi Olavsvern, nedaleko od Tromsoa. Sve se dogodilo tokom atraktivne trke koja je obilovala driftom, u tunelu sa neodgovarajućim osvetljenjem.

"Captain Slow" je vozio Mitsubishi Lancer Evolution VIII i, prema dostupnim informacijama, prekasno je uočio zid. U stenu tunela je udario pri brzini od 121 km/h, piše Index.

Mej nije teško povređen u nesreći, ali je završio sa slomljenim rebrom, a zadobio je i jak udarac u glavu. Završio je u bolnici, gde je detaljno pregledan pre nego što je otpušten.

Ova priča u potpunosti odgovara ranijim izveštajima kako su Hamond i Klarkson viđeni u Norveškoj bez Meja, koji je, kako se tada spekulisalo, doživeo nesreću.

Džejms Mej se ubrzo vratio na snimanje serijala koji ih ovog puta vodi na avanturu u arktički krug u tri klasična modela. Pored pomenutog Mitsubishija, tu su još Subaru Impreza WRX i Audi RS4.

Još nije poznat datum premijere nove sezone popularnog serijala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu