Formula "zalutala" na auto-put, policija u potrazi za vozačem VIDEO

Retka zver na putu.

Izvor: B92, Kurir
Podeli

Prve informacije o prisustvu formule na auto-putu D4 između Pržibrama i Dobriša pojavile su se u septembru 2018. godine, kada je policija zatražila pomoć u potrazi za vozačem. On je osumnjičen da je prekršio zakon o saobraćaju na putevima, na kojima u Češkoj nisu dozvoljena slična trkačka vozila.

Policija je tad ušla u trag osumnjičenom, ali je vozač negirao optužbe. Na kraju je izbegao novčanu kaznu od desetina hiljada dolara ili čak jednogodišnju zabranu vožnje, zahvaljujući kacigi koju je nosio tokom vožnje, zbog čega ga je bilo nemoguće pouzdano identifikovati sa snimka.

Sada se čini da se nesankcionisani vozač vratio. Na istoj deonici autoputa D4 ljudi su primetili istu formulu koja je išla pored drugih vozača na auto-putu, prenosi Kurir. Češka policija objavila je kako traga za vozačem Formule, koja se velikom brzinom kretala češkim auto-putem.

Društvene mreže su preplavili snimci vozača na auto-putu koje je pretekao trkački bolid. Analizom vozila, jasno je da se ne radi o automobilu Formule 1, već o starijem GP2 modelu automobila, kojeg je, naravno, zabranjeno voziti po javnim putevima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu