Kako izgleda najveća benzinska stanica na svetu FOTO/VIDEO

Veličine je fudbalskog igrališta.

Izvor: B92, punkufer.dnevnik.hr
Podeli
Foto: JHVEPhoto/Shutterstock
Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

Njihove benzinske stanice opisuju kao "pumpe na sterodima", a mogu se pohvaliti i najvećim "mini"-marketom na svetu. Benzinska stanica Buc-ee's stvorena je i osmišljena za potrebe američke savezne države Teksas koju premrežava više od 5.000 kilometara auto-puteva, više nego u bilo kom drugom delu SAD.

Buc-ee's u teksaškom gradu Bastropu proširio se na neverovatna 5.202 kvadratna metra. U sklopu benzinske stanice se nalazi čak 71 toalet, 96 odeljaka za punjenje goriva i 655 parking mesta. Samo zbog svojih dimenzija, njihove benzinske pumpe su turistička atrakcija same po sebi.

Nemojte da se iznenadite ako vidite stanovnike Teksasa u njihovim majicama – vrlo su ponosni. A nemojte se ni začuditi tipičnim američkim veličinama. Buc-ee's ambalaža za gazirane sokove dolaze u svim mogućim kombinacijama, pa tako za svega 79 centi možete napuniti koka-kolom posudu veličine ljudske glave.

Foto: Felix Mizioznikov/Shutterstock
Foto: Felix Mizioznikov/Shutterstock

Druga benzinska stanica u mestu Nju Bronfelsu, kraj San Antonija, trenutno drži rekord za najveći mini-market na svetu. Naime, pored 60 odeljaka za punjenje goriva i čak 1.000 parking mesta, našlo se prostora i za prodavnicu na površini od 6.224 kvadratna metra.

Tu je i najveća auto-perionica na svetu dužine 77 metara.

Veličina ovih benzinskih stanica inspirisala je jutjubere Karu i Nejta da provedu 24 sata na Buc-ee's benzinskoj pumpi i snime video o tome.

Zaključili su kako je Buc-ee's izgradio svojevrstan kult u Teksasu jer nema ko u njemu nije bio. Postali su svet za sebe: u ponudi imaju i sopstveni brend slatkiša, hamburgera, kafe, pa čak i odeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu