Slupao kolekcionarski Ferrari vredan 2 miliona evra VIDEO

Vlasnik je Ferrari F40 izvukao iz garaže kako bi učestvovao u proslavi 75. rođendana čuvene italijanske automobilske marke.

Izvor: B92, Automobili.ba
Podeli

Ferrari slavi 75. rođendan. Povodom obeležavanja ovog značajnog jubileja organizuju se događanja u raznim delovima sveta. Jedan od njih bila je i amaterska “planinska trka” u Švajcarskoj.

Brojni vlasnici automobila ovog italijanskog proizvođača mogli su testirati potencijal svojih vozila na zatvorenoj ruti koja se sastoji od 12 krivina. Nažalost, nisu se svi vratili kući sa automobilima u stanju u kakvom su bili pre nego što su krenuli u vožnju.

Jedan od njih zaista nije imao sreće. Vlasnik Ferrarija F40 izgubio je u jednoj od krivina kontrolu nad svojim automobilom, vrednim oko 2 miliona evra. Skupoceni automobil je proklizao i udario u ogradu.

Na sreću, vozaču se ništa ozbiljno nije dogodilo, ali će automobil zahtevati vrlo skupu popravku. Oštećen je ceo prednji deo automobila.

Ovaj legendarni model pokreće 2.9 V8 motor sa dva turbopunjača. Vozač ima na raspolaganju 478 konjskih snaga i obrtni moment od 577 Nm, a auto ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,1 sekundu. Maksimalna brzina mu je 324 km/h.

Ferrari F40 se proizvodio 1987-1992. U tom periodu izrađeno je svega 1.315 primeraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu