Izbacili Lamborghini sa Nirburgringa zbog preglasnog auspuha VIDEO

Gde testirati najekstremniji Lamborghini Huracan nego na čuvenoj stazi Nirburgring Nordšlajfe.

Izvor: B92, Autopress.hr
Podeli
Foto: Lamborghini
Foto: Lamborghini

Britanski online influencer, koji se na Jutjubu može pratiti pod nadimkom Shmee150, svoju strast prema četvorotočkašima pretvorio je u unosan posao koji mu je omogućio da postane vlasnike mnogih prestižnih supersportskih automobila. Među njegovim najnovijim akvizicijama je i najekstremniji Lamborghini Huracan STO. A gde je najbolje testirati takav automobil, nego na čuvenom Nirburgringu.

Nažalost, uprava trkačke staze nije bila oduševljena tom idejom. Nakon završetka prvog kruga eliminisan je dok je čekao u redu za drugi pokušaj i zabranjen mu je nastavak vožnje. Razlog za to je prilično neobičan: njegov automobil bio jednostavno preglasan. Tokom prvog kruga izmereno je 134 decibela, što je četiri decibela više od maksimalno dozvoljene jačine zvuka.

Treba napomenuti da je Shmee prvi krug vozio prilično rezervisano, jer je automobil bio postavljen na režim rada dizajniran za korišćenje vozila u svakodnevnom saobraćaju. Pritom je najveća brzina koju je postigao tokom vožnje bila "samo" 250 kilometara na sat.

U drugom krugu je nameravao da vozi malo odlučnije i to u programu Troffeo, koji izduv vozila čini još glasnijim, dok su pritom mogućnosti vozila manje ograničene.

Kako je Shmee doznao od službenika na stazi, preglasan izduv iz Lamborghinijevih vozila čest je problem sa kojim se susreću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu