Najvažnija sporedna stvar na vašem automobilu FOTO

Iako automobili može savršeno da funkcioniše i bez njega, amblem je mnogo više od pukog ukrasa.

Podeli
Rolls-Royce je vlasnik jednog od najprepoznatljivijih logoa, ali i simbola - čuvene figurice &Duh ekstaze& (Foto: Rolls-Royce promo
Rolls-Royce je vlasnik jednog od najprepoznatljivijih logoa, ali i simbola - čuvene figurice "Duh ekstaze" (Foto: Rolls-Royce promo

Automobilski amblem ili logo čini neizostavni deo svakog četvorotočkaša. Pomaže konzumentu da identifikuje određeni brend, ali je i mnogo više od toga jer auto za mnoge predstavlja statusni simbol.

Proizvođači mu u početku nisu pridavali veliku pažnju, ali su vremenom shvatili koliki je njegov značaj, pa se danas redizajnu automobilskog amblema pristupa veoma studiozno.

Logo kroz istoriju - dugovečni "lavić"

Kako se menjao Peugeot logo 1872-2010. (Foto: Peugeot/Carscoops)
Kako se menjao Peugeot logo 1872-2010. (Foto: Peugeot/Carscoops)

Logoi prvih auto-brendova odslikavali su vreme u kome su nastajali, a često su preuzimani od matičnih kompanija koje su se pre proizvodnje automobila bavili drugim delatnostima.

Tako je lav, zaštitni znak francuske marke Peugeot, nasleđen iz polovine 19. veka, kada se ova kompanija bavila proizvodnjom bicikala, alata i kuhinjskog pribora.

Najnoviji logo predstavljen je krajem ove sedmice (Foto: Peugeot)
Najnoviji logo predstavljen je krajem ove sedmice (Foto: Peugeot)

Peugeot inače spada u automobilske marke koje su najčešće menjali logo kroz istoriju, a najnoviju promenu njihov "lavić" doživeo je ove nedelje, kada je kao deo modernizacije vizuelnog identiteta brenda dobio drastično drugačiji izgled.

Avionski propeler ili simbol Bavarske

Geneza prvog logotipa BMW-a (Foto: BMW promo)
Geneza prvog logotipa BMW-a (Foto: BMW promo)

Sasvim suprotan primer je amblem nemačkog proizvođača BMW, koji se tokom jednovekovnog postojanja više puta menjao, ali je u osnovi ostao isti.

Kako je BMW direktno proistekao iz kompanije Rapp Motorenwerke, koja je bila specijalizovana za proizvodnju aviona, u startu je samo prilagodio njen logo.

Zadržan je crni prsten i oblik kruga, a dodati su zlatni okviri prstena i slova "B", "M" i "W".

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Regija porekla kompanije – Bavarska, predstavljena je u kompanijskom logou. U unutrašnjosti prstena, četvrtine kruga su u bojama Bavarske, iako u obrnutom redosledu.

Razlog za to bio je jednostavan – u to vreme bilo je zabranjeno bilo kakvo korišćenje državnih obeležja u komercijalne svrhe.

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Iako je jedina ispravna stvar reći da BMW logo predstavlja simbol boja Bavarske – plavu i belu, upravo BMW je svoj logo prikazao na oglasu iz 1929. kao rotirajući propeler aviona. Od te reklame nastao je mit i povezivanje logoa sa propelerima.

Međutim, dugo se iz BMW AG nisu ni trudili da opovrgnu ovo tumačenje. A 1942. u izdanju publikacije "Aircraft Engine News" pojavio se članak koji je dodatno podupreo ovu priču.

Sve je i ilustrovano fotografijom na kojoj je BMW logo na mestu rotirajućeg propelera, jer je BMW bio pre svega čuven kao proizvođač motora za avione.

Volkswagen, majstor evolucije

Kako se menjao VW logo od 1937. godine (Foto: VW promo/B92)
Kako se menjao VW logo od 1937. godine (Foto: VW promo/B92)

Volkswagen je danas prepoznatljiv po takozvanom "evolutivnom" dizaju svojih modela.

Ideja je da se automobili iz generacije u generaciju stilski veoma malo razlikuju, a opet da budu dvoljno modernizovani da prate savremene tokove industrije.

U tom smislu, VW na sličan način pristupa restilizaciji amblema brenda.

VW logo na Golfu 7 iz 2017. (Foto: VW promo)
VW logo na Golfu 7 iz 2017. (Foto: VW promo)

Prvi logo je nastao još za vreme nacističke Nemačke, 1937. godine.

Otuda, pored prepoznatljivih slova "V" i "W", i stilizovana naznaka "kukastog krsta", odnosno svastike, nacističkog simbola.

Ipak, svastika je izbačena već posle dve godine, a VW oznaka uokvirena krugom zadržana je i u posleratnom periodu, sve do današnjih dana, uprkos brojnim restilizacijama, od kojih se poslednja dogodila pre svega godinu i po.

Logo u vreme digitalizacije i elektrifikacije

Automobili se u 21. veku ubrzano menjaju, a digitalno doba zahteva i prilagođavanje logoa.

Primetno je da u poslednje vreme veliki broj proizvođača restilizuje svoje ambleme, a tranzicija ka električnim automobila samo je ubrzala taj proces.

Novi Kia logo se potpuno razlikuje od dosadašnjeg (Foto: Kia promo)
Novi Kia logo se potpuno razlikuje od dosadašnjeg (Foto: Kia promo)

Zajedničko za sve njih je da se logo pojednostavljuje i postaje sve više dvodimenzionalan radi lakšeg prikaza u digitalnoj formi, na Internet stranicama proizvođača i društvenim mrežama.

Samo u poslednjih godinu-dve, bar desetak automobilskih marki predstavilo je osveženi vizuelni identitet.

Neki, kao što je Opel, ostali su dosledni svom istorijskom amblemu, koji je diskretno modernizovan, dok su drugi, poput korejske marke Kia, značajno promenili amblem.

Stari i novi logo GM (Foto: GM promo)
Stari i novi logo GM (Foto: GM promo)

Jedan od poslednjih primera promene logoa je američki General Motors, koji je nakon više od pola veka po prvi put redizajnirao svoj amblem.

Iako je novi logo znatno savremeniji, dizajneri su se trudili da zadrže prepoznatljiv vizuelni identitet koji se sastoji od plave podloge i belih slova "G" i "M".

Koji automobilski logo se vama najviše dopada i zašto?

Pročitajte još:

Da li znate šta predstavlja Hyundai logo?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu