Krenuli da "luduju" skupocenim automobilima, policija zaustavila 45 vozila VIDEO

Policija u Hongkongu sprečila je grupu vlasnika supersportskih automobila da se trkaju putevima tog grada.

Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prizor koji se ne viđa često zatekao je stanovnike Hongkonga koji su se prošlog vikenda vozili jednom od najprometnijih saobraćajnica u ovom gradu.

Velika skupina zaustavljenih supersportskih automobila zauzela je dve vozne trake, dok su policajci išli od jednog do drugog vozača proveravajući dokumenta.

Kako prenosi South China Morning Post, u grupi se nalazilo 45 vozila, a policija ih je zaustavila pošto su se građani požalili na veliku buku motora.

Neki od lokalnih stanovnika su tvrdili da se automobili međusobno utrkuju, pa su organi reda brzo reagovali kako bi sprečili "ilegalnu uličnu trku".

U grupi zaustavljenih vozila prednjačili su modeli marki Lamborghini, Porsche i Ferrari, ali je bilo i nekoliko primeraka Nissana GT-R i McLarena, kao i jedan Mercedes-AMG GT S.

Lokalni mediji navode da je jedan Nissan GT-R odšlepan i privremeno zaplenjen jer je policija posumnjala da je na vozilu izvršena nedozvoljena modifikacija, dok je ukupno devet automobila upućeno na vanredni tehnički pregled.

Kako je saopšteno iz policije, broj ilegalnih uličnih trka automobila u Hongkongu je u 2020. povećan za čak 40% u odnosu na prethodnu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu