Teslina "igračka" i dalje zbunjuje ljude: Žena potrčala da zaustavi auto bez vozača VIDEO

Funkcija koja omogućava vozaču da pomoću aplikacije "pozove" svoj automobil da se isparkira i dođe do njega, dovodi do komičnih situacija.

Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Osim najsavremenijim tehnološkim rešenjima, sjajnim performansama i velikom autonomijom u vožnji, Tesla kupce privlači i raznim "igračkama", odnosnom zabavnim funkcijama koji često zbunjuju druge ljude.

Jedna od takvih opcija je "Come To Me" (tzv. "summon" mod) koja vlasnicima omogućava da pomoću smartfon aplikacije "pozovu" svoj automobil da se automatski isparkira i dođe do njih.

Ovu funkcija je zamišljena da se koristi na velikim parking prostorima tržnih centara ili aerodroma, gde vozilo može da bude parkirano i par stotina metara daleko.

Međutim, na ljude koji nisu upoznati sa tim, prizor automobila koji samostalno kreće sa parkinga - bez vozača u njemu - može da deluje šokantno, ali i da dovede do komičnih reakcija.

Tako je jedna žena, videvši da se Tesla Model 3 pokreće bez vozača, a u nameri da spreči nesreću - potrčala i pokušala da ga zaustavi rukama. Na sreću, vlasnik je video šta se dešava i zaustavio automobil putem aplikacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 20 idi na stranu