Kako izgleda policijska Octavia RS

Škoda je predstavila specijalnu verziju modela Octavia namenjenu policiji u Velikoj Britaniji.

Podeli
Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

Automobile češkog proizvođača koriste snage reda mnogih zemalja, uključujući i našu, a Octavia RS verovatno je predmet želja mnogih policajaca.

Kako i ne bi bila kada je pokreće 2.0-litarski TSI turbo-benzinac sa 245 "konja", koji omogućava da automobil od 0 do 100 km/h stigne za samo 6,7 sekundi.

Snaga se u ovom slučaju prenosi na prednje točkove putem 7-stepenog automatizovanog DSG menjača sa duplim kvačilom, mada se u standardnoj verziji isporučuje sa 6-brzinskim manuelnim menjačem.

Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

Patrolna verzija stiže u bojama spoljašnjosti koje su karakteristične za vozila britanske policije, a opremljena je audio-vizuelnom signalizacijom i svim ostalim neophodnim "gedžetima".

Oprema takođe uključuje grejena prednja sedišta i multifunckionalni kožni volan sa polugicama za manuelnu promenu stepena prenosa.

Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

U zavisnosti od jednice koja je duži, policijska Octavia RS može imati i neke specifične dodatke, poput specijalnih kamera ili klimatizovanog odeljka za službene pse.

Inače, Škoda osim TSI verzije nudi RS verziju sa TDI dizel motorom od 200 KS, ali britanska policija neće koristiti ovaj model.

Foto: Škoda promo
Foto: Škoda promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu