Kao novi blistaju, a zašto je ove automobile teško preprodati

Kada kupujete novi automobil, trebalo bi razmotriti i njegovu preprodajnu vrednost, odnosno kako će držati cenu kao budući polovnjak.

Izvor: B92
Podeli
Foto: VW promo
Foto: VW promo

Iako novo vozilo može izgledati sjajno kada ga tek kupujete, za vlasnika je važno i koliko će se automobil dobro (pre)prodati za nekoliko godina, u zavisnosti od njegovog stanja.

Problemi pri preprodaji vozila mogu zavisiti od mnogo različitih stvari, kao što su problemi sa enterijerom i eksterijerom vozila ili eventualni problemi sa motorom. Budget and Invest donosi listu automobila koje je kasnije teško preprodati.

1. Mercedes EQS

Foto: Mercedes promo
Foto: Mercedes promo

Ovaj impresivni električni automobil izgleda kao odlična kupovina, ali kasnije vam može doneti probleme. Iako Mercedes EQS ima fantastične tehnološke karakteristike, cena održavanja ovog automobila, uz mnogo poseta servisu radi popravki sitnica, razlog su smanjenja njegove vrednosti prilikom kasnije preprodaje.

2. Volkswagon Areton

Foto: VW promo
Foto: VW promo

Ovaj prelepi Volkswagen privlači kupce svojim izgledom i unapređenim tehnologijama u odnosu na prethodnu kupe-limuzinu istog proizvođača.

Ipak, unapređenje je uzelo svoj danak i podiglo cenu automobilu, odbivši kupce prilikom kasnije preprodaje, uprkos ne tako visokoj potrošnji goriva.

3. Volvo S90

Foto: Volvo
Foto: Volvo

Ovaj automobil dobija veoma visoke pohvale kada je u pitanju unutrašnjost i eksterijer vozila, ali mu to mnogo ne pomaže prilikom preprodaje.

Volvo S90 ima negativnu reputaciju zbog slabijih performansi u vožnji i lošeg ubrzanja.

4. BMW Serije 7

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

BMW Serije 7 važi za najprestižniju limuzinu ovog proizvođača. Međutim, uprkos snažnim motorima, česti kvarovi i odlasci u servis umanjuju preprodajnu vrednost ovog modela.

5. Jaguar XF

Foto: Jaguar promo
Foto: Jaguar promo

Luksuzna Jaguarova limuzina ima problem zbog ograničenih opcija motora i tvrdog ogibljenja, što umanjuje preprodajnu vrednost ovog modela.

6. Nissan Leaf

Foto: Nissan promo
Foto: Nissan promo

Još jedan električni model na ovoj listi je Nissanov bestseler kada su u pitanju automobili na struju.

Ovo je njegova druga generacija, a nedovoljan domet u odnosu na konkurenciju i loše vozne karakteristike čine Leaf problematičnim u kasnijoj preprodaji na tržištu polovnjaka.

7. BMW X5

Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

BMW X5 ima dosta zanimljivih opcija kada su u pitanju pogonski sistemi, uključujući plug-in hibridne verzije, ali i 6-cilindraše.

Iako je nesumnjivo jedan od najatraktivnijih premijum SUV modela, česti problemi sa motorima X5 čine ga manje poželjnim kada se preprodaje kao polovnjak.

8. Porsche Panamera

Foto: Porsche promo
Foto: Porsche promo

Porsche je sa ovim modelom proširio bazu kupaca i imao značajan komercijalni uspeh. I pored impresivnih performansi, velika potrošnja goriva i troškovi održavanja umanjuju preprodajnu vrednost Panamere.

9. Audi A6

Foto: Audi promo
Foto: Audi promo

Audijeva limuzina srednje veličine je veoma uglađena i elegantna, a istovremeno i dalje veoma sportska. Međutim, ovaj automobil brzo gubi na vrednosti kao polovnjak zbog problema sa motorom, slično problemima Porschea i BMW-a.

U kasnijoj preprodaji ne pomaže ni činjenica da je auto veliki potrošač goriva.

10. Jeep Wrangler

Foto: Jeep promo
Foto: Jeep promo

Iako je Jeep sve popularniji kao automobilska marka, njegovi modeli i dalje nemaju dobru preprodajnu vrednost.

Mada je odličan kao terenac, Wrangler ima problema sa preprodajom zbog problema sa velikom potrošnjom goriva i nestabilnošću pri većim brzinama na otvorenom putu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu