Kupio Teslu sa 430.000 km za 7.000 evra: Sve radi, osim "klime" VIDEO

Iako ne postoji dokumentacija da je u nekom trenutku za deset godina eksploatacije zamenjena baterija, teško je poverovati da praktično nema degradacije kapaciteta nakon više od decenije upotrebe.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tesla promo
Foto: Tesla promo

Neki kažu da je najskuplji automobil koji se može kupiti jeftin polovni luksuzni model, posebno onaj sa velikom kilometražom na satu. Iako su mišljenja podeljena o tome da li je Tesla premijum brend ili ne, njihova top limuzina Model S nudi mnogo toga.

Brza je, prostrana, praktična i prepuna tehnologije. Iako materijali koji se koriste u unutrašnjosti nisu vrhunski, putnička kabina nije baš spartanska.

Kupljen na aukciji za samo 7.800 dolara (nešto više od 7.000 evra), ovaj Model S iz 2013. je verzija P85 koja je potpuno ispravna i u voznom stanju, iako klima-uređaj ne radi.

Uprkos tome što je auto prešao tačno 269.221 milju (433.269 kilometara), uopšte ne izgleda loše s obzirom na svoje godine i kilometražu. Električna vrata prtljažnika su funkcionalna, kao i sva četiri elektropodizača prozora, krovni otvor, instrument tabla i ekran osetljiv na dodir.

Zanimljivo je da ekran prikazuje 133 milje (214 kilometara) preostalog dometa na otprilike pola potrošene baterije. Podsećanja radi, ova verzija ima bateriju kapaciteta 85 kWh, koja je prema konzervativnom američkom EPA standardu procenjena na 265 milja dometa (426 kilometara).

Iako ne postoji dokumentacija da je u nekom trenutku za deset godina eksploatacije zamenjena baterija, teško je poverovati da praktično nema degradacije kapaciteta nakon više od decenije upotrebe.

Kao što se možda sećate, nedavno smo pisali o Modelu S P85 kome su zamenjene tri baterije i 13 elektromotora nakon što je prešao 1.181.268 milja (1.901.067 kilometara).

Koliko bi koštala zamena baterija? J.D. Power, Insurify i Reccurent Auto navode trošak i do 20.000 dolara, ako ne i više nakon uračunate cene rada.

I auto iz videa je "regularan" model P85, bez oznake D na kraju. To je model sa jednim motorom i pogonom na zadnje točkove, snage 373 KS i obrtnog momenta 441 Nm.

Osim ako nema nekih skrivenih problema, čini se da je ovaj Model S je bio dobra kupovina za novog vlasnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu