Pet najpouzdanijih polovnjaka između 4 i 7 godina starosti

Još nisu prestari, pa se mogu smatrati "skoro novim", a cena im je znatno pala u odnosu na potpuno nove.

Podeli
Foto: VW promo
Foto: VW promo

Automobili stari između četiri i sedam godina su tražena roba na tržištu polovnjaka. Jasno je i zašto. Još uvek nisu prestari, pa se mogu smatrati "skoro novim", a cena im je znatno pala u odnosu na potpuno nove.

Ipak, kod kupovine vozila ključna je pouzdanost, bez obzira da li je potpuno novo ili polovno, navodi Jutarnji.hr. Ova lista otkriva koji su najpouzdaniji automobili stari između 4 i 7 godina prema statistici nemačkog TUV-a sa tehničkih pregleda u ovoj zemlji.

1. Volkswagen Golf Sportsvan

Foto: VW promo
Foto: VW promo

Volkswagen Golf Sportsvan je kompaktni minivan koji se više ne proizvodi, ali je na vrhu liste najpouzdanijih automobila starih između 4 i 7 godina.

Ovo je automobil u koji, prema TUV-u, možete verovati, s obzirom da je prošao najbolje od svih konkurenata. Reč je o vozilu baziranom na Golfu 7 i dugom 4,35 metara, koje se izdvaja po prostranoj unutrašnjosti i prtljažniku minimalnog kapaciteta 500 litara.

Možete ga naći kao dizelaša i benzinca,raspona snage od 115 do 150 KS. Stopa tehničkih grešaka bila je samo 4,2%.

2. Volkswagen T-Roc

Foto: Auto Magazin
Foto: Auto Magazin

Drugi model na listi je drugi Volkswagen, ali ovog puta model koji se još proizvodi i prodaje. VW T-Roc ima istu stopu kvara kao i Sportsvan - 4,2 odsto.

3. Volkswagen T-Cross

Foto: Auto Magazin
Foto: Auto Magazin

Na trećem mestu među najpouzdanijim automobilima između 4 i 7 godina je još jedan Volkswagen, manji SUV T-Cross.

Postavljen je odmah ispod modela T-Roc u VW asortimanu. Njegova pouzdanost je veoma visoka, sa stopom kvarova od samo 4,6%.

4. Audi A6

Foto: Auto Magazin
Foto: Auto Magazin

Prvi model na listi koji nije Volkswagen. Luksuzni Audi A6, limuzina više srednje klase dužine 4,94 metra i prtljažnika od 530 litara.

I pored složene tehnologije ovog automobila, procenat kvarova je nizak, sa svega 4,7 odsto. Ovo važi i za njegovog kupe "brata", Audi A7, pošto ih TUV posmatra kao isti model.

Ovaj automobil karakteriše odličan kvalitet izrade, dobra izolacija, stabilnost u vožnji i, posebno, udobnost za sve putnike u automobilu.

5. Audi Q2

Foto: Auto Magazin
Foto: Auto Magazin

Ovu listu najpouzdanijih automobila starih između 4 i 7 godina završavamo sa Q2, što znači još jedan Audi. Ovaj se, međutim, značajno razlikuje od A6, s obzirom da je u pitanju manji SUV B segmenta.

Sa 4,20 metara dužine, dizajnom se dosta razlikuje od ostalih Audija, što je i plus i minus, u zavisnosti od toga kako ga posmatrate. Ali to ne znači da se razlikuje od Audija u drugim aspektima, kao što su tehnologija, efikasnost, kvalitet izrade ili veoma dobro dinamičko ponašanje.

Stopa kvarova prema TUV-u je 4,9 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu