Koja oprema vas najviše nervira u automobilu? ANKETA

Nisu baš svi vozači srećni zbog pojedinih elektronskih sistema u savremenim automobilima. Da li ste i vi među njima?

Podeli
Foto: DarwelShots/Shutterstock
Foto: DarwelShots/Shutterstock

Današnji automobili imaju gomilu sistema asistencije, od kojih mnoge i ne koristimo, dok bismo za neke poželeli da ih nema. Oni su tu kako bi povećali bezbednost i udobnost u vožnji, ali u praksi se čini da nas samo nerviraju i komplikuju nam život.

Adaptivni tempomat i sistem za održavanje vozila u traci su sistemi pomoći koji nas polako približavaju autonomnoj vožnji. Međutim, kod mnogih vozača izazivaju nelagodnost, a u određenim situacijama se pokazuje njihova nesavršenost.

Na primer, tempomat će ponekad držati toliku distancu da ćete iznervirati vozača iza sebe, dok će vas drugi sistem ponekad cimnuti ka sredini trake iako niste "sekli" liniju.

Ima još toga, nekima, recimo, smeta ambijentalno osvetljenje, pogotovo ono u jarkim nijansama koje smetaju očima. Ako vas to ne dekoncentriše u vožnji, razna podešavanja, poput "klime", koja su sada smeštena na ekran multimedijalnog sistema sigurno hoće.

Naravno, ima mnogo korisnih stvari koje smo dobili u automobilima i čine nas bezbednijim, a vožnju komfornijom.

Međutim, neki proizvođači nam uporno nude sisteme čija je opravdanost pod znakom pitanja. Šta vas najviše nervira kod savremenih automobila?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 6 idi na stranu