Kraj čekanju – ponovo mogu da se uvoze polovnjaci

Polovna vozila ponovo mogu da se uvoze u Srbiju i svi građani, koji su čekali od 12. novembra, dobili su uverenja da mogu da registruju svoje automobile.

Izvor: RTS
Podeli
Foto: B92/NĆ
Foto: B92/NĆ

Nekoliko hiljada vozila čekalo je na granici za ulazak u Srbiju, jer Agencija za bezbednost saobraćaja skoro mesec dana nije izdavala uverenja za ispitivanje vozila otkako je 12. novembra, sada već bivšoj v. d. direktorki, Jasmini Milošević, istekao mandat.

Novi v. d. direktora Duško Pešić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da je tada nastao pravni vakuum u funkcionisanju Agencije za bezbednost saobraćaja, jer niko u ovoj agenciji nije imao ovlašćenje da potpiše neophodnu dokumentaciju za ispitivanje vozila.

Dodaje da zbog toga svi građani Srbije koji su nakon 12. novembra kupili automobil u inostranstvu nisu mogli da ga registruju ni da ga uvezu u Srbiju.

"Onog trenutka kada je imenovan direktor, kada su stvoreni zakonski uslovi, mi smo krenuli sa potpisivanjem, odobravanjem i štampanjem zahteva. Tako da su svi građani koji su do tog trenutka čekali, u periodu od tri dana od 8. do 11. decembra dobili uverenja da mogu da registruju svoje automobile", objašnjava Pešić.

Dodaje da je od tada registrovano oko 15.300 vozila iz uvoza.

"U roku od tri dana rešili smo sve zahteve, negde oko 15.300 vozila iz uvoza je registrovano, odštampana su uverenja i poslata vlasnicima i negde oko 2.300 vozila na kojima su rađenje prepravke", objašnjava Pešić.

Dodaje i da je period obrade koji je ranije bio tri do četiri dana, skraćen na jedan dan.

"Angažovanjem dodatnih kapaciteta uspeli smo da smanjimo period obrade. Bukavalno u roku od 24 časa od trenutka kada građani podnesu zahtev, Agencija reši uverenje odnosno dâ odobrenje za automobil", navodi Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu