EuroNCAP potvrdio: Tesla Model 3 je jedan od najbezbednijih automobila na svetu VIDEO

Nezavisna evropska agencija za ispitivanje bezbednosti novih modela testirala je nekoliko automobila koji su se nedavno pojavili u Evropi, među kojima se posebno istakla američka električna limuzina.

Podeli
Foro: EuroNCAP promo
Foro: EuroNCAP promo

Model 3 je na najnovijim EuroNCAP testovima ostvario jedan od najboljih rezultata ikada, saopštili su iz te organizacije. To što je Teslina električna limuzina dobila maksimalnih 5 zvezdica nije nešto posebno, s obzirom da su mnogi novi modeli automobila takođe zaslužili najvišu ocenu. Tek kada se pogledaju rezultati testa po kategorijama, vidi se koliko je vredan rezultat ostvario Model 3.

Naime, Teslina limuzina zabeležila je skor od čak 96% kada je reč o bezbednosti odraslih putnika. Jedini automobil koji je ostvario ovako visok rezultat bio je Mercedes A klase (proglašen za najbezbedniji model u 2018. godini po EuroNCAP-u).

Što se tiče sistema asistencije, Tesla Model 3 tu nema premca. Sa skorom od 94% daleko je nadmašio sve rivale, pa i pomenuti Mercedes A klase, koji je 2018, kada su kriterijumi bili nešto blaži, imao skor od 75%.

Kada je reč o oblasti zaštite dece-putnika, Teslina električna limuzina ostvarila je rezultat od 86%, što je takođe odličan skor iako za 5% slabiji od onog koji je 2018. imao Mercedes A klase. Nešto slabiju ocenu Model 3 je dobio na polju zaštite pešaka, 74% (tu je Mercedes A klase briljirao sa 92%).

Pogledajte video:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 7 idi na stranu