Predstavljen Android 14 – evo šta novo donosi

Google je juče održao prezentaciju na kojoj je predstavio nekoliko novih uređaja. Pored njih, američka kompanija predstavila je i novu verziju operativnog sistema – Android 14.

Izvor: Bajtbox
Pošaljite komentar
  1. Још увек не разумете чему нова верзија софтвера. Да се прекине техничка подршка старој верзији и да се стари ОС прогласи застарелим.....у преводу купите нов телефон који је још скупљи.
    (Milan, 6. oktobar 2023 13:53)

    # Link komentara

  2. M ission
    I mpossible
    U ser
    I nterface

    Ambicije su postavljene vrlo visoko, još od vremena nastanka MIUI ROMa iz vremena pre nego li je Xiaomi nastao (kao posledica ograničenja hardwera za ispunjavanje punog potencijala MIUI ROMa), a to od samog početka XDA developersa, ko je i malo bio uključen i imao bazno znanje o jezgru Linuxa i korišćenju biblioteka, bilo mu je jasno šta je primarni cilj MIUI. (samo ime govori samo za sebe)

    MIUI se radi isključivo na MI seriji, sadašnji Xiaomi, dok REDMI je osakaćena verzija prilagođena (ne baš uspešno) za hardwera nižeg ranga.
    Odatle i bagovi jer hardwera ne podržava izvesne funkcije i teško ih je u tolikoj brzini kojom izbacuju nove konfiguracije otkloniti.

    REDMI je za zemlje trećeg sveta, ne zato što je razlika u ceni hardwera naspram perjanica velika, nije, već zato što Xiaomi želi da tako bude.
    Mali deo njih zna da upravo Google developeri pomažu u kreiranju MIUI gde je test platforma za nove funkcije sledeće generacije Androida.

    Jezgro (kernel) ROMa za MIUI u Xiaomi uređajima je jezgro koje se koristi tek sledeće generacije Androida, REDMI uređaji koriste jezgra aktuelne verzije.
    Odatle i raskorak između funkcija u samom UI i jezgra koje se koristi na Redmi uređajima.
    (466453, 6. oktobar 2023 10:59)

    # Link komentara

  3. @MIUI
    Sve je to kul, ali je ipak kinezijum i raspada se , pozz
    (lmao, 6. oktobar 2023 08:19)

    # Link komentara

  4. @MIUI - lol. Jest vala Kinezi ga rasturaju sa inovacijama. Majstori kopiranja :D
    (Tony Clifton, 5. oktobar 2023 15:30)

    # Link komentara

  5. Ne znam zašto svi očekujete od ažuriranja svaki put spektakularno drugačiji izgled interfejsa da bi po vama to bilo "nešto novo". Po meni, android je dostigao savršenstvo i sve što se sitno pridodaje samo zaokružuje to savršenstvo.
    (Pandemonium, 5. oktobar 2023 13:49)

    # Link komentara

  6. (Jah, 05. oktobar 2023 11:09)

    Sad si na nivou Androida 13 u MIUI 14. To što smo mi dobili u MIUI 15 sa Androidom 14 dobijaš sa Androidom 15, strpi se malo. :)

    MIUI-V14.0.5.0.UMBEUXM rocks! :)
    (466453, 5. oktobar 2023 12:03)

    # Link komentara

  7. Drugari iz Googleta,
    a jeste li culi vi izreku - navika je cudo.
    99% korisnika nikada nece upotrebiti te vase nazovi novotarije izuzev ako neku njima bitnu funkciju ne sakrijete, kao sto ste recimo uradili sa deljenjem ekrana, koje doduse ima realnu upotrebu tek na nekom vecem tabletu.
    Znamo mi da ste vi u potrosackom drustvu i da od prodaje magle stvarno dobro zivite, i vi i recimo Apple koji trecu godinu za redom izbacuje gotovo isti proizvod sa minimalnim razlikama i zove ga 13, 14, 15...
    Preteraste ga malo
    (Puz, 5. oktobar 2023 11:42)

    # Link komentara

  8. Snimio sam ga sinoc na Pixel 6 i bukvalno nema nista novo. GLuposti neke sto se tice izgleda, ali 99% je sve isto
    Glupo je da se ovo zove novom sisteskom nadogradnjom, ustvari vec par godina nista se znatno nije promenilo.
    (Jah, 5. oktobar 2023 11:09)

    # Link komentara

  9. ljudska rasa previse je podlozna uticaju novih tehnlogija i to ce uticati do bolesne zavisnosti.ustvari vec utice i to odavno.

    smart telefoni nisu telefoni vec uredjaji za pracenje i kontrolu ljudi.znaju tacno gde se nalazimo,sta pisemo,pricamo,koja su nam interesovanja,sta volimo...tu drasticno pomazu jos i drustvene mreze.

    tako da otprilike 99,99% znaju nasu privatnost,i to smo svesno prihvatili.uskoro ce znati,moram malo da budem bezobrazan recimo koje boje gacica vam nosi devojka ili zena,znace i promene boje!!!u sustini i nije bezobrazno zato ce uskoro da bude tako.

    a i kada brate realno pogledas Emili Ratajkovski voli crne posto u zadnje vreme seta skoro gola na ulici.ali tu mislim na obicne ljude i njihovu privatnost.to strahovito ide napred i postaje jako opasno za obicne ljude.jos ako uvedu digitalni novac(TOKEN)onda smo ga skroz ugasili.pozz
    (dd, 5. oktobar 2023 10:46)

    # Link komentara

  10. u prevodu - nista bitno nit korisno za 99.999% korisnika
    (kaboom, 5. oktobar 2023 09:06)

    # Link komentara