Srpski potencijali: Maline, rakija i VFX industrija

„Možda će nam trebati malo vremena da dostignemo status koji imaju maline, ali bih se ja rado kladio na uspeh industrije vizuelnih efekata", tvrdi Nikola Milošević uoči dolaska na prvu CGA Belgrade konferenciju 24. i 25. novembra u Beogradu.

Pošaljite komentar
  1. Jedini nacin da budemo konkurentni je da imamo jeftiniju radnu snagu I to je to. VFX uopste nije naivna stvar, tu se radi vise nego u ITu I stvarno ne znam koji mazohisti su spremni da iznesu neki poluholivudski primerak za 700 do 1000 eura mesecno. Drugo kod nas nema senior koji bi hteli da vode taj projekat, bez seniora sve to pada u vodu sem ako ne zelite da modelirate samo I radite neke simulacije. Bilo kakav look development ili kompoziting zahteva opasnog seniora koji je jako blizak studiju a taj nema sanse da radi za ispod 120,000 godisnje po projektu. Moze neki novajlija senior ali to onda vec govorimo o indi filmovima.

    VFX industrija je apsolutno mnogo zahtevnija od IT industrije jer ima previse sfera ukljucujuci bas i IT kada vam trebaju programeri za obicne skripte pa do podesavanja cele trake za automatizaciju. A da ne govorimo o custom softveru da bi se implementirale neke solucije.
    (Iskreno, 17. novembar 2017 19:16)

    # Link komentara

  2. zaboravili ste rudarstvo ;)
     (neutralni felsh, 17. novembar 2017 17:38)

    # Link komentara