Gmail i Windows 10 će se slagati mnogo bolje

Pre nekoliko meseci Microsoft je najavio niz noviteta koje je trebalo da poboljšaju Windows 10 aplikacije Calendar i Mail. Međutim, sva poboljšanja tada su mogli da očekuju samo korisnici s Outlook ili Office365 nalozima. Sada, međutim, stiže i podrška za Gmail.

Tportal
Pošaljite komentar
  1. Ali zato na androidu ko koristi Microsoft servise nek se spremi na podmetanje nogu i sabotažu od strane Google na svakom koraku. I nek kupi 3 kila rezervnih živaca, trebaće mu. Za outlook.com naročito. Al nisam ja Srbo za džaba, neće me naterati da pređem na google servise, ma nikad, u inat. Moji podaci mogu u statistiku, ali nisu na prodaju.
     (TecHiFi, 26. april 2017 20:45)

    # Link komentara

  2. @ Kaboom Prijatelju, niko te ne tera da koristis "tabletoidne" verzije softvera, kako ih ti zoves. Zar ne? Poenta je u tome, da Win 10 odmah po instaliranju nudi maltene podjednaku funkcionalnost, bez obzira na kom uredjaju je instaliran - stonom racunaru, laptopu, tabletu ili cak telefonu. To je glavni cilj ove verzije operativnog sistema - jedan OS za sve hardverske platforme, koji nudi daleko bolju integraciju i povezanost od prethodnih verzija. Naravno, uvek ce se naci osobe koje ce vise energije da utrose na kritiku promena, nego da se potrude da ovladaju istim.
    (Perica, 26. april 2017 13:16)

    # Link komentara

  3. @coa : ali obzirom da na desktop racunaru koristis "veliku bracu" tih istih ili slichih aplikacija sa mnogo vise opcija i da ti je vecina sajtova dostupna preko brauzera one su korisnije na tabletima ili telefonima.

    Upravo je to poenta, šta će ti tabletoidna aplikacija na desktopu, kad imaš daleko moćnije opcije ako koristiš kroz browser ili "punokrvnu" desktop aplikaciju.
    Konkretno B92 - daleko, daleko bolje je gledati sajt u browseru nego instalirati Win App B92.


    Za skajp - imam Pro N verziju Win 10 (free upgrade sa legalnog W7 Pro N, koji i dalje koristim za rad, 10 mi je samo za gledanje "šta ima novo" i testiranje) u kojoj Skype ne dolazi preinstaliran, ali i u verzijama gde ti poture skajp app, daleko je pametnije obrisati tu tablet verziju skajpa i instalirati desktop verziju. Notifikacije i sve ostalo ćeš i dalje dobijati, samo ćeš imati daleko više opcija i mogućnosti nego ako ostaneš na app verziji.
    Isprobao sam jedno 10ak programa u win 10 app verzijama i ni jedan jedini nije imao ni 50% efikasnosti/mogućnosti u odnosu na browser/exe verzije...

    O nebulozi da M$ gura XBox i slična čuda kao obavezan deo desktop radnog OS-a ne treba pričati...
    (Kaboom, 26. april 2017 11:25)

    # Link komentara

  4. "tabletoidni" Skajp kako ga zoves je sada integrisan u Windows 10, jer je Microsoft kupio Skajp i koristan je jer ukoliko imas propusten poziv ili poruku koju nisi stigao ona ce se prikazivati u action centru ili dole pored ikonice na taskbaru (bez obzira da li se poziv ili poruka desila kad ti je komp bio ukljucen ili ne). Takodje ako ti je ukljucena opcija live tile za Skajp i tu ces videti propusteno. Tu opciju nemas sa desktop varijantom.
    Pored toga imas vrlo korisne aplikacije tipa Instapic za Instagram...potpuno funkcionalan klijent koji omogucuje cak upload fotografija sa kompjutera direktno na instagram, download fotografija i slicno. Ima dosta korisnih aplikacija Sketchbook, Pixlr, Facebook messenger, itd, ali obzirom da na desktop racunaru koristis "veliku bracu" tih istih ili slichih aplikacija sa mnogo vise opcija i da ti je vecina sajtova dostupna preko brauzera one su korisnije na tabletima ili telefonima.
    (coa, 26. april 2017 10:46)

    # Link komentara

  5. Dokle god dupliraju iste aplikacije za desktop i tablet, koristicu Windows 7. Besmisleni galimatijas. U Linux svetu je slicnim putem krenuo Ubuntu sa Unity okruzenjem, izgubio primat, i sada najavio povratak i razvoj Gnome okruzenja od sledece verzije.
     (Galimatijas, 26. april 2017 10:45)

    # Link komentara

  6. Ja koristim Mail & Calendar na više računara i jako mi se sviđa opcija da se jednom konfiguriše a koristi na svim računarima.
    (Feđa, 26. april 2017 10:30)

    # Link komentara

  7. da li iko koristi te tabletoidne aplikacije na desktop mašini sa Win (tabletoid) 10?
    Ja sam samo skype app (tabletoidni) probao i pronašao u prvih par poziva jedno 10 razloga da koristim desktop verziju a ne tabletoidno djubre verziju
     (Kaboom, 26. april 2017 09:55)

    # Link komentara

  8. Wondowns 10 se dobro slaze samo sa samim sobom.
    (Vlajko, 26. april 2017 09:36)

    # Link komentara