sportski izvestaji

Otpali malter u Košutnjaku

Na jednoj od najboljih lokacija u Beogradu, u parku Košutnjak, na oko 40 hektara najboljeg gradjevinskog zemljišta leži Republički zavod za sport i sportski centar koji već duže kuburi sa loše održavanim objektima. Iz nekadašnjeg Jugoslovenskog zavoda za sport kretali su naši takmičari na prvenstva i olimpijske igre. Sada, preciznije, već 20-tak godina, većina objekata u Zavodu nisu u funkciji. Novo rukovodstvo koje je stiglo pre dve godine prvo je rešilo da popiše imovinu i proveri ugovore o zakupu koje smatra sumnjivim.

četvrtak 27.01. 20:50 Komentara: 36

Kamperi, Pedja i Vlade...

Naši internacionalci, Vlade Divac i Predrag Stojaković, svakog leta, već četiri godine organizuju košarkaški kamp za decu u Sakramentu. Kako je organizovan rad u kampu i za čega su namenjena sredstva koja se u njemu sakupe, možete pročitati u sportskoj temi, koju su za vas pripremili Dejan Marković i Milan Pavlica.

četvrtak 29.07. 14:02 Komentara: 6

Zlatiborski košarkaški kampovi

Naša košarkaška reprezentacija priprema se za nastup na Olimpijskim igrama u Atini. Za to vreme, na Zlatiboru, mladi košarkaši u kampovima stiču taktičko-tehnička znanja i kondicionu spremu koja će im pomoći da jednog dana možda krenu stopama starijih kolega u "plavom timu".

utorak 20.07. 14:21 Komentara: 1

Finiširanje Arene

Do manifestacije "Basketball superstars in Belgrade", odnosno turnira "Diamond ball", egzibicionog meča SCG-SAD, trenerske klinike i takmičenja u basketu ostalo je nešto manje od mesec dana. U Beogradskoj Areni, jednom od objekata u kojem će se održavati sportska takmičenja u toku su završni radovi. Novinar B92, Milan Pavlica, istražio je kako teku pripreme glavnog grada SCG za dolazak svetskih ekipa.

sreda 30.06. 13:15 Komentara: 5

Sagadin za B92:"Evropa će biti ravnopravna posle 2010."

O NBA plej-ofu i razlikama između američke i evropske košarke B92 je razgovarao sa trenerom KK Crvena Zvezda Zmagom Sagadinom. Ovaj slovenački stručnjak, koji je već dve godine u klubu sa Malog Kalemegdana, trenirao je više igrača koji su nastupali u NBA ligi – Marka Milića, Rašu Nesterovića, Boštjana Nahbara, Jiržija Velša, Vladimira Stepaniju...

ponedeljak 17.05. 22:11 Komentara: 10

NBA plej-of: Divlji, divlji Zapad!

Posle 2378 odigranih mečeva završen je regularni deo sezone NBA lige, a glavna uzbudjenja tek predstoje. Pored novih zvezda, i potvrde vrednosti onih starih kao što su Kid, Šek ,Kobe, nastavlja se i globalizacija lige uz sve veće učešće stranih igrača, kao i spuštanje starosne granice, pošto će po svemu sudeći, i ove godine prvi ili drugi pik najverovatnije biti Dvajt Hauard, srednjoškolac iz Atlante. Ipak, fanovi NBA lige okreću se plej ofu. "Zona" u kojoj važe neka druga pravila, gde "obični" faulovi ne važe, a najbolji stupaju na scenu...

utorak 20.04. 11:43 Komentara: 1

Treći sudija rešenje za probleme Superlige ?

Početak košarkaške Superlige obeležile su neizvesne utakmice, rasprava na temu koja je liga bila jača - Goodyear ili EFES, i standardna, priča o regularnosti takmičenja, odnosno sudjenju.

O ovoj uvek aktuelnoj temi govore Predrag Bojić, generalni direktor Košarkaškog saveza,Tehnički direktor “KK Partizan – Mobtela”, Dragan Todorić i direktor KK Crvena zvezda Igor Žeželj...

utorak 6.04. 16:06 Komentara: 1

Bogdanović za B92: "Prednost mladih u Evropi je iskustvo"

U nedelju 4. aprila u hali Univerziteta Teksas u San Antoniju, srednjoškolska selekcija SAD igraće protiv najbolje selekcije sveta, sastavljene od igrača ispod 20 godina starosti. Reč je o utakmici Hoop summit, koja se održava pod sponzorstvom Najkija, i koja se održavala svake godine od 1995-2000 kada je usledila pauza od četiri godine. Na ovogodišnjem Hoop summit-u igraće centar Crvene zvezde Luka Bogdanović.

ponedeljak 29.03. 18:28 Komentara: 2

Beogradska Arena sprema se za Amerikance

Beogradska Arena dugo je građena, a biće najzad završena do kraja jula ove godine. Ona može da primi oko 20 hiljada gledalaca, slično kao i NBA hale u Americi. Sportsko krštenje imaće na turniru Dijamantska lopta, 31. jula, i 6. avgusta, kada u Beograd stiže američka košarkaška reprezentacija.

ponedeljak 2.02. 16:54 Komentara: 8

Džikić: "Čistilište" zvano letnja liga NBA

Na poziv Sijetl Supersoniksa, pomoćni trener košarkaškog kluba Partizan, Aleksandar Džikić, našao se u stručnom timu tog NBA ligaša koji se trenutno takmiči na turniru letnje lige u Long Biču, u blizini Los Andjelesa...

subota 19.07. 15:39 Komentara: 3

B92 u hramu basketa - Medison skver gardenu

Legenda svetske košarke Majkl Džordan odigrao je u nedelju svoj poslednji meč u Njujorku, u verovatno najpoznatijoj svetskoj hali - Medison skver gardenu.

Specijalni izveštač B92 iz NBA lige Milan Pavlica bio je na licu mesta, gde je o Medisonu, Džordanu, Milošu Vujaniću razgovorao sa stafom Niksa, novinarima i Spajkom Lijem...

utorak 11.03. 18:21 Komentara: 2

Mateja Kežman: Igram najbolju sezonu u karijeri

Što se tiče Jugoslovena, fudbalska ličnost broj 1. proteklog vikenda sigurno je Mateja Kežman. Napadač PSV-a u saradnji sa Janom Venegor Of Heselinkom demolirao je Ajaks na »Amsterdam Areni«, čime se klub iz Ajndhovena vratio na čelo tabele.

sreda 18.12. 12:44 Komentara: 1

Carls Barkli: "Mozda nisam u pravu, ali sumnjam"

Legendarni NBA igrac i clan prvog i jedinog Drim Tima, Carls Barkli, predstavio je u petak uvece u Nacionalnom pres centru u Vasingtonu svoju autobiografsku i socioanaliticku knjigu: "Mozda nisam u pravu, ali sumnjam", koju je napisao uz pomoc kolumniste Vasington Pousta i lika sa TV ESPN Majkla Vilbona. Medju novinarima koju se su dva sata zabavljali sa "velikim lajavcem" bio je i stalni saradnik B92, Milan Pavlica...

utorak 29.10. 21:27 Komentara: 13