1. Ako Durant zeli titulu pod hitno mora da napusta Oklahomu.Durant nije kompletan igrac do kraja ali sa onim sto poseduje on moze mnogo.Pored Westbrooka on ne moze da bude vodja,jer je Westbrook umisljena zvezda.Wes poseduje ogroman talenat,ali njegova igra nema inteligenciju,on svoju energiju ne koristi na pravi nacin,vec igra kao da je pusten sa lanca.Finale protiv Majamija izgubio je Wes,nocasnju utakmicu izgubio je Wes.On se nece tu zaustaviti,to je njegov nacin igre,klasicno divljanje.Igra Oklahome osim sto je jedna od najruznijih u NBA sad postaje i neucinkovita.Ovaj tim bez Duranta ne bi video nikada pleyoff.
    (Raselmania, 29. januar 2015 23:02)

    # Link komentara

  2. Mozda si bio na Halkidikiju ali da prodajes satove na plazi sa tvojim drugarima koji lice na Konlija,Dzeningsa,MCW-a,uz recenicu "I give you good price"...
    (Nemanja, 29. januar 2015 13:48)
    Sta znaci ovo na stranjskom jeziku??? Mika ne zna engleski dobro??? Ziveo je samo 15tak godina u Americi pa nije dobro naucio??? Nemanja e treci put peti razred pa valjda zna engleski dobro???
    (Mika Guster iz Ritopeka, 29. januar 2015 20:40)

    # Link komentara

  3. Kad vec pominjemo Oklahomu i njihovog GM-a sa katastrofa potezima: Ibaka max ugovor i skartiranje Hardena, dovodjenje Perkinsa, trener... oni fantasticno draftuju. Pored ociglednog Duranta, pogodili su Westbruka, Hardena, i sa prilicno visoke pozicije uzeli su Adamsa, Lamba i Perry Jones-a. Ova zadnja dvojica bi u timovima tipa Orlando/Minesota/Filadelfija trpala lagano 20 poena po tekmi...
    (bers0003, 29. januar 2015 18:30)

    # Link komentara

  4. @d
    A ja mislio da su komentari bas za polemisanje:) Kapiram da si citirao Simmonsa, mada iskreno njegovo ime mi ne uliva neko poverenje u obavezno zdravorazumske stavove (on je vlasnik Grantlanda inace, zato je tu). Sa druge strane Zach Lowe koga si pomenuo je apsolutni kralj i pise najbolje clanke, ali posto je zaposlen kod Simmonsa nece bas mnogo da mu protivreci kada su u emisiji, posebno kad krene sa onim svojim sumanutim predlozima za trejdove (koji po pravilu ukljucuju njegove omiljene Celticse i u njihovu su korist). Simmons je takodje sklon kovanju Dzordana u bozanstva, pa i taj citat tako deluje. Posebno je skakljivo zato sto bas na ovim stranicama ima klinaca koji idolizuju Dzordana kao da bi igrajuci sa jos 4 nasumicno izabrana lika iz kraja lagano pobedio Majami iz 2012te. Pa tako umesto da se kaze ko je zapoceo trend bekovski dominantne kosarke (to besomucno tapkanje lopte itt), vrsi se zamena teza i prica se o Dzordanovoj eri kao onoj gde se igrala "prava" kosarka, i kako je ovo sada "cirkus". Video si verujem i sam takve komentare, uostalom redakcija b92 ih je muzla do besvesti sa tekstovima Kobe-Dzordan, prestizanje u poenima u 105 nastavaka itd. Inace ta poenta u vezi Oklahome i (donedavno) Klivlenda apsolutno stoji. Ali to je do trenera, i Bruks ce definitivno izgubiti posao sem ako se ne desi cudo pa OKC koji je sada 10. u konferenciji uzme titulu ove godine. Isto vazi i za Blata, Vilijamsa iz Pelikansa, i Mekhejla iz Hjustona. Ostali imaju dobre sisteme.
    (shazam, 29. januar 2015 16:37)

    # Link komentara

  5. Pogledajte mi statistiku, bicu MVP! Obecao sam da cu ove sezone igrati odbranu, i igram je. A smejali ste se na moj komentar pre pocetka sezone da sam najbolji igrac lige.
     (James Harden 13, 29. januar 2015 16:06)

    # Link komentara

  6. @shazam
    nema potrebe da samnom polemises. ja sam citirao bila simonsa. to je rekao u "grantland basketball hour". poslednja epizoda. da li je ep4 ili ep5 ne mogu da se setim. nadji pa poslusaj. valjda zek lav, bil simons i dzejlen rouz znaju "malo" vise o basketu od tebe. na kraju, poznato je da mnogi nedoreceni igraci pokusavaju "da izigravaju dzordana" (cak se i kod nas na basketu kada neko sili kaze "sta glumis dzordana"). na to je verovatno i bil mislio. dakle nije aludirao NA DZORDANA, nego na stil igre POSLE DZORDANA. za pismene tako i pise.
    (d, 29. januar 2015 15:45)

    # Link komentara

  7. @d
    Sve sve, ali ""1 on 1, get out of my way, type of basketball", koji je karakteristican za postdzordanovsku eru nba"? Pa cekaj, Dzordan je kralj 1 na 1 individualizma u napadu. Jeste ga malo smanjio negde oko 30te kad je krenuo da matori i nije vise mogao svakoga da nadskoci, ali do tada je bio neprikosnoven po davljenju lopte i sutiranju svakakvih suteva - sto je moze se reci bilo i opravdano gledajuci njegov talenat i cinjenicu da se naosvajao titula. Ali valjda se isto moze reci i za ostale igrace sa ovakvim ofanzivnim talentima i tendencijama, oko kojih su gradjene visemilionske fransize (koje pre svega zele da pobede)? Statistika koju trazis je "usage rate" - gleda se koliko akcija igrac zavrsava, tj koliko suteva uzima od ukupnih suteva ekipe i koliko gubi lopte - sto je obicno rezultat (prekomernog) vodjenja iste. Meri se u zadnjih 40-ak godina, i Jordan je PRVI na toj listi, i to prilicno ubedljivo ispred Vejda, Brajanta, Ajversona i Karmela. Promenio se stil igre, to je tacno - u velikoj meri upravo zahvaljujuci Dzordanu koji je dokazao da bekovi mogu da budu efikasniji kosgeteri od centara - a pre Dzordana, pa cak i u toku gotovo citave njegove karijere, najbolje ekipe su igrale uglavnom na spustanje lopte centru koji ce da se gura sa protivnikom i onda pogodi/promasi / cesto iznudi bacanja koja ce onda cesto slabo sutirati posto je centar... I sad to je kao timska igra, a kada Mekgrejdi ili Kobi ili Karter igraju 1 na 1, to je silovanje lopte zato sto su bekovi?
    (shazam, 29. januar 2015 14:43)

    # Link komentara

  8. Nista ruznije od ovih dresova Toronta skoro nisam video.
    (roki, 29. januar 2015 14:35)

    # Link komentara

  9. Mika Guster Ritopecki Minhauzen je sigurno igrao Irvinga vise od 49,5 poena i Vestbruka vise od 39,5 poena i sada se vraca u zemlju snova u kojoj zivi i nastavlja da sanja da ce jednog dana i on videti plazu nekog mora a ne obalu Ritopeckog kanala...(Nemanja, 29. januar 2015 09:28)Sine oprašta ti Mika jer ili imas 10 godina ili si na nivou deteta od 10 godina!!! Mika igra MINUS uvek veoma retko plus!!! Dirk Nowicki MINUS doneo MIKI pare!!! PS: Ti u zivotu nisi bio toliko puta u skoli koliko je puta Mika bio na Halkidikiju!!!Granice na ovu dvojicu su oko 22,5 tako da ne lupetaj!!!
    (Mika Guster iz Ritopeka, 29. januar 2015 11:33)Mozda si bio na Halkidikiju ali da prodajes satove na plazi sa tvojim drugarima koji lice na Konlija,Dzeningsa,MCW-a,uz recenicu "I give you good price"...
    (Nemanja, 29. januar 2015 13:48)

    # Link komentara

  10. u raspaloj filadelfiji siluju da mu nadrndaju statistiku, naprave zvedu od njega i probaju da ga uvale nekome. tesko. jedino ako mika iz ritopeka postane gm u nba, pa da nekog normalnog pleja za mcw-a.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (d, 29. januar 2015 12:45)

    Hehehe,Tako ste govorili i za BRENDONA, dok ga Mika nije "napravio" igračinom, pa sad odjednom svuda piše povreda NAJBOLJEG IGRAČA DETROITA,plej off neizvestan!!! A do juče ste za BRENDONA ovde govorili posle FELTONA najgori plej u prvoj postavi u NBA!!! Mikaila Juniora više niko i ne sme da komentariše negativno jer JUNIOR je dokazao da je NAJBOLJI plej lige!!! To se više i ne dovodi u pitanje!!! Mikailo Junior je NO1 pa posle tek idu napumpani starovi,izvikani tipa Lebron, Durent,Irvig,CP3 i ostali!!!
    (Mika Guster iz Ritopeka, 29. januar 2015 13:27)

    # Link komentara

  11. @ritopek
    mcw jedan od najgorih plejeva nba. napredna statistika pokazuje i brojkama zasto (npr. broj gresaka koje pravi u pikenrol igri). u raspaloj filadelfiji siluju da mu nadrndaju statistiku, naprave zvedu od njega i probaju da ga uvale nekome. tesko. jedino ako mika iz ritopeka postane gm u nba, pa da nekog normalnog pleja za mcw-a.
     (d, 29. januar 2015 12:45)

    # Link komentara

  12. KD mora otici u washington druge godine kad bude free agent.tamo ce imati boljeg trenera i mogucnost da osvoji prsten,samo da bude zdrav...
     (marko27zg, 29. januar 2015 12:37)

    # Link komentara

  13. lepo kaze bil simons, oklahoma (on je rekao oklahoma i klivlend, da citiram) igra "1 on 1, get out of my way, type of basketball", koji je karakteristican za postdzordanovsku eru nba. znaci jedan igrac uzme loptu i tapka, trazi pre svega da igra "izolaciju", a ostalih 4 stoje sa strane i gledaju, cekaju neki povratni pas ako "dzordan" ne moze sam da zavrsi. zato i pucaju stalno.
    medjutim, sada se sve vise timovi vracaju timskoj igri sa brzim i efektnim protokom lopte i tu su najveci zastupnici sas i atl trenutno, ali sve vise timova pokusava tako da igra, sto je dobro.
    (d, 29. januar 2015 11:48)

    # Link komentara

  14. Mika Guster Ritopecki Minhauzen je sigurno igrao Irvinga vise od 49,5 poena i Vestbruka vise od 39,5 poena i sada se vraca u zemlju snova u kojoj zivi i nastavlja da sanja da ce jednog dana i on videti plazu nekog mora a ne obalu Ritopeckog kanala...
    (Nemanja, 29. januar 2015 09:28)

    Sine oprašta ti Mika jer ili imas 10 godina ili si na nivou deteta od 10 godina!!! Mika igra MINUS uvek veoma retko plus!!! Dirk Nowicki MINUS doneo MIKI pare!!!
    PS: Ti u zivotu nisi bio toliko puta u skoli koliko je puta Mika bio na Halkidikiju!!!
    Granice na ovu dvojicu su oko 22,5 tako da ne lupetaj!!!
    (Mika Guster iz Ritopeka, 29. januar 2015 11:33)

    # Link komentara

  15. Volio bih da grijesim, ali mislim da OKC nece uci u plejof ove godine.
    (Melo, 29. januar 2015 11:17)

    # Link komentara

  16. @(laRS0n, 29. januar 2015 08:26)

    U tvom svetu je Monta Ellis možda plej, u NBA je on bek šuter, kao što je bio cele karijere.
    Rondo nije poremetio ekipu, jednostavno sezona je duga, dolazi do padova u igri, pogotovu jer su doveli novog igra, uz to jako bitnog za tim, pre svega zbog odbrane.

    Moji Knicksi nisu normaln, posle milion poraza za redom, sad imaju 4 pobede u 5 mečeva. Radujem se porazima, ne pobedama, sve naopako rade!
    (Patrick Ewing, 29. januar 2015 10:59)

    # Link komentara

  17. Bravo MCW !!! Momčina je opet "flertovo" sa tripl dablom, sto bi rekli ameri!!!
    (Mika Guster iz Ritopeka, 29. januar 2015 07:42)

    E bas si Miko mogao nekog boljeg da izaberes da ti zameni Jenningsa, MCW ima te statistike samo zato sto je Filadelfija sastavila verovatno 2 najgore sezone kumulativno zaredom u istoriji NBA. Dobar je fizicki, u odbrani, skoku, ali ono sto mu treba da bi bio plej mu manjka, ali bas. Gubi gomilu lopti, nije uopste kreativan sa asistencijama i ne zna bas kako da za njih stvori ugao/prostor, sto i nije toliko cudno obzirom da protivnici ni malo ne respektuju njegov sut - verovatno zato sto od svih igraca koji su bili starteri svoje ekipe u prve 2 godine karijere, MCW ima drugi najgori kumulativni procenat suta. Znaci svih vremena. Doduse najgori je Jason Kidd koji se posle toga postao to sto jeste, ali po mojoj subjektivnoj proceni MCW kao plej ne moze Kiddu ni peskir da dodaje, a Jenningsu nije ni do kolena. Mozda je dobio ROY nagradu, ali dobili su je i Emeka Okafor i Tajrik Evans.
    (shazam, 29. januar 2015 10:55)

    # Link komentara

  18. Jusuf Nurkic!
    (miki, 29. januar 2015 10:45)

    # Link komentara

  19. Kako smaras Jeremija sa Irvingom i Rondom! Pa ne mogu u svakom timu da igraju i Lebron i Irving! Tebi je Irving vezao dva meca odlicna u napadu i sad ga hvalis na sav glas. Zaista su takvi ljudi neverovatni. Do pre neku utakmicu stalno si ga kritikovao, i igrao je tanko a sad je najbolji posle dve utakmice. Po istom principu je Mo Wiliams iz Minesote je najbolji igrac lige jer je postigao pre neku nedelju 52 poena. Smesno majke mi. A Irving s obzirom da je plej jedav sakupi pet asistencija po mecu. Kazes da se Westbruk ispucavao sa 30 suteva? Sta reci za Irvinga sto je sutnuo 36 puta? Razlika je sto je ovaj pogadjao a ovaj nije, ali tebi se Westbruk ispucavao jer je vodja na terenu kad nema Duranta i ko bi drugi forsirao osim njega. A tvoj Irving cisto sumnjam da bi sutnuo ovoliko i dao ovoliko poena da je igrao Dzejms..... Tako da, nemoj o nebulozama vise. Kad god Klivlend dobije i tvoji igraci odigraju dobro, onda su to najbolji igraci lige. A kad odigraju lose, onda slede objasnjenja zasto zato, treba odmah trejdovati itd. Ti mislis da je to igrica na kompjuteru, tako i pratis i razumes NBA!
     (Dragan, 29. januar 2015 10:45)

    # Link komentara

  20. Phoenix se odlepljuje od OKC,pogotovo od Pelicansa,jednostavno na Zapadu nema prastanja,a OKC nikako da udje u neku ozbiljniju seriju. Plus,KD je stalno povredjen,mislim da ipak propustaju play off
    Jednostavno,menadzment ove ekipe radi uzasan posao godinama,mozda ce taj rasplet ipak da bude ok,da probaju da posloze stvari na svoje mesto,sa Perkinsom,Kolisonom i Vestbrukom kao vodjom nikada nista nece uraditi...
    Atlanta,sta reci... To je smisao kosarke,ljudi su iznenadili apsolutno sve ljubitelje Nba...
    Svak im cast...
     (Yaya Toure, 29. januar 2015 10:11)

    # Link komentara

  21. Mika Guster Ritopecki Minhauzen je sigurno igrao Irvinga vise od 49,5 poena i Vestbruka vise od 39,5 poena i sada se vraca u zemlju snova u kojoj zivi i nastavlja da sanja da ce jednog dana i on videti plazu nekog mora a ne obalu Ritopeckog kanala...
    (Nemanja, 29. januar 2015 09:28)

    # Link komentara

  22. Crna Oklahoma! Pa sta ima veze sto nije igrao Durant, vi ne mozete da dobijete jedan Njujork :-P A i Durant ako hoce da vidi plej off mora da igra a ne da kuka da ga boli palac :-P Ove godine ako ne udjete u plej off, siguran sam da ce biti neki veliki trejd tokom leta....
     (Fox, 29. januar 2015 09:24)

    # Link komentara

  23. Nurkić 7-9 iz igre 9 skokova šteta što ne igra za reprezentaciju BiH bili bi konkurentni svakome.
     (Jel Boga ti, 29. januar 2015 09:13)

    # Link komentara

  24. Dalas je u problemu poslednjih desetak dana , ovo im je četvrti poraz zaredom. Po nekima najbolji plej lige, Rondo je odigrao još jednu partiju za zaborav, 0-7 iz igre, 6 asistencija i 5 izgubljenih lopti. Ali dobro, ipak je bolje imati u timu njega umesto Irvinga. A i mlad je igrač, tek mu je 29 godina, ima tu mnogo prostora za napredak:)
    Razočarenje večeri su Detroit i Boston. Pistonsi ubacili celih 69 poena raspaloj Filadelfiji, u situaciji kada im je svaka pobeda zlata vredna u borbi za plej of. Posle povrede Dženingsa nisam više siguran da oni mogu do plej ofa, ali ima još puno da se igra. Takođe, Seltiksi gube od prežaljene Minesote...Neprijatno je iznenadila i Oklahoma, Durent nije igrao, Vestbruk je dao 40 poena ali se baš ispucavao. Trenutno im Finiks beži 4 pobede i verujem da će ih OKC ipak prestići, a u plej ofu je svašta moguće. Ako Durent i Vestbruk budu naelektrisani eto Golden Stejtu ogromnih problema i mogućeg ispadanja več u prvom kolu.
    (JeRemija, 29. januar 2015 08:37)

    # Link komentara

  25. Veliki mag ove igre, superstar Rondo je bio na nivou na kojom ga očekujem 0/7, 5 izgubljenih lopti i čak 6 asistencija. Od kako je dosao u Dalas totalno je poremetio Elisa, sa kojim je Dalas odličano funkcionisao. Ne kažem da je Elis najbolji play lige ali ono sto je radio pre njegovog trejda je bilo i vise nego odlično. A neki od vas neka i dalje pišu da treba da se gradi tim oko Ronda, pa pre bih gradio tim oko Jonasa Jarebka na poziciji pleja nego oko Ronda
    (laRS0n, 29. januar 2015 08:26)

    # Link komentara

  26. Atlanta i dalje nije medju 10 favorita da uzme titulu u NBA svako ko je malo inteligentniji vidi da je NBA liga namestena kao i svaki sport na svetu ,tako da mi se gadi vise svaka vrsta profesionalnog sporta ...
    (...., 29. januar 2015 08:14)

    # Link komentara

  27. Bruks napolje
     (дурантула окц, 29. januar 2015 08:13)

    # Link komentara

  28. Lejkersi će biti najgori u ligi ne mogu da verujem, tuga i žalost sta radi GM Lejkersa. .
     (LalFan, 29. januar 2015 08:05)

    # Link komentara

  29. Bravo MCW !!! Momčina je opet "flertovo" sa tripl dablom, sto bi rekli ameri!!!
    (Mika Guster iz Ritopeka, 29. januar 2015 07:42)

    # Link komentara

  30. totalno luda liga
    (milan, 29. januar 2015 07:37)

    # Link komentara

  31. Eeee moja Oklahomo...
     (Bogotac, 29. januar 2015 06:26)

    # Link komentara

  32. hah u analizi b92 od pre mesec dana
    atlanta nije bila ni medju 10 favorita da osvoje prvenstvo, i tada su bili prvi na istoku cisto da se zna..bitno je da je oklahoma tu bila, oklahoma koja gubi od najlosije ekipe u nba-njujorka
     (ljubitelj, 29. januar 2015 06:09)

    # Link komentara