NBA: Dva Srbina, 101 stranac

U večeri između utorka i srede počinje nova sezona u NBA ligi, u kojoj će prvi put igrati preko 100 inostranih igrača.

NL Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Naslov:Dva Srbina, 101 Dalmatinac ...
    (ĆOKZ, 29. oktobar 2014 12:18)

    # Link komentara

  2. @ Divos
    Izvini ti Divos-e, Greg Popovicu ili kako se vec zoves, nisam znao da Jugoslavija vise ne postoji...Hvala ti na obavestenju...(ne verujem sta pises) .Bacio sam random imena u sastav, sta se primas, ona najzvucnija i jos dao izvinjenje ako sam nekog zaboravio. Inace kosarku treniram 15 godina za tvoju informaciju. Pricas mi tu o nekom Markovicu, covek ne moze macku da pogodi. Veliki si mi ti strucnjak, idi iskuliraj, uzmi neki sok, opusti se ;-)
     (Ivan Milinkovic, 29. oktobar 2014 10:55)

    # Link komentara

  3. Vucevic ne igra za Cg zbog svadje sa bivsim selektorom a Mirotic je sa 18 god imao verbalni duel sa drugim covjekom saveza I od tada ne igra..jbg Zao mi je sto mi nemamo takva imena u savezu Kao srbija a selekt Djordjevica da ne pominjem,da ova trojica Nikola igraju za cg bili bi uz srbiju najjaci u evropi :)
     (zombie, 29. oktobar 2014 09:27)

    # Link komentara

  4. @ Ivan Milinkovic, 29. oktobar 2014 00:09

    Морам те обавестити да Југа не постоји већ подуже време, па тако и није баш разумно давати предлог тима Југе. Ал добро што си лоше обавештен, видим да ти је и поимање кошарке у 70им, заправо чак ни онда оваква екипа не би прошла где си у неких 12 натрпао чак 5 центара и 3 "четворке". Не иде то тако, ако погледамо евро-лигу задњих година, или задња репр.такмичења приметићемо трендове које захтева данашња кошарка која је све захтевнија, и ту морате имати играче који ће одговорити захтевима и у нападу, али и у одбрани, и који ће игру подредити колективу, не играти за личну статистику. Од играча који гледају личну стат. (а такве ови "стручњаци" обично виде) па имали они и добре вројке, или били и у НБА, слабе или никакве вајде када је репрезентација у питању.
    Ова екипа коју си склепао је добра, за попрваљање кош-разлике противницима, а у мечу са рецимо Грузијом не гине јој -20, то је сурова реалност.
    Узгред, ако би већ правили такву неку могућу екипу од играча са просторе који су некад Југом звали, а у такав тим не убацити супер захвалне и корисне Стефана Марковића и Калинића (који морају у сваком таквом тиму имати место, а које нико од ових "познавалаца" и не примећује), или пак Немању Бјелицу на поз.4 (којег упорно трпају у "тројку"), је најблаже речено неразумно.
    (Divos, 29. oktobar 2014 06:52)

    # Link komentara

  5. Ex yu tim koji bi mogao da se suprotstavi Amerima. Kec(Teodosic,Goran Dragic,Nedovic)Dvojka(Bogdan Bogdanovic,Bojan Bogdanovic,Zoran Dragic,Djedovic) Trojka(Bjelica,Saric,Nahbar) Cetvorka(Teletovic,Mirotic,Erceg) petica(Pekovic,Vucevic,Antic,Nurkic,Raduljica,Ante Tomic). Na sirem spisku: Stefan Markovic,Gordic,Ukic,Blazic,Dubljevic,Milko Bjelica,Stojanovski,Lucic,Zoric,Begic,Stimac,Kalinic,Ilievski,Rudez... Ima ih jos. Mccaleb,Lafaet,Kuk i kompanija ne bi igrali sigurno protiv USA :) p.s. Udarajte i minuse,jer sigurno sam neke zaboravio :-)@@@Bojan Bogdanovic nije dvojka nego 3 ili pre pozicija 4 ...spor je jak je i visok 205
    (nishlija, 29. oktobar 2014 06:46)

    # Link komentara

  6. nemanja nedovic, jedan od mojih omiljenih igraca.je l pravi kreativac - nijeje l kosgeter - nijeje l zver u odbrani - nijeje l nadprosecan atleta za nba uslove - nijeda li moze da postane ista od ovoga - mozda, ali ne vidim da bilo koji nba zanima projekat zvani nedovic, jer do sada apsolutno nista nije pokazao (ne kazem da je njegova krivica, ali je cinjenica)do 31. oktobra golden stejt ima pravo da mu produzi ugovor za jos jednu godinu (da umesto dve bude 3). nema najava da ce oni to da urade, sto znaci da ih on NE ZANIMA!znaci, ili juri neki trejd ODMAH ili se vrati u evropu. i jos nesto, mislim da je nedovic klasican primer preranog odlaska u nba. otisao je tamo kao potpuno tehnicki i takticki nespreman igrac i kao jedan od poslednjih pikova na ultraslabom draftu. ispada da nista drugo nije bilo ni realno da ocekuje tamo osim da trenira. ali dobro, i rakocevic je imao slicnu epizodu, pa se posle vratio da postane najbolji strelac evrolige. malo li je.@@@nijeje nijeje nieje
    (nishlija, 29. oktobar 2014 06:43)

    # Link komentara

  7. @d

    Aaauuu, pa ti skroz omanu covece... :p
    Covek ima tehniku, ima brzinu, ima cak i solidan sut.
    Svi koji misle da mogu igrati u NBA trebaju otici sto pre. Dirk, 20 god, Parker 20, Pedja itd. Jednostavno, ili jesi, ili nisi, a Nedovic ima sve, samo mu jos malo hrabrosti treba i to je to...
    I da, covek je bio zadnji pik u prvoj rundi, bilo je jos 30 igraca posle njega. ;)
    (Almighty, 29. oktobar 2014 01:31)

    # Link komentara

  8. neko ovde rece kako najmanje igraca iz Srbije, a ta reprezentacija najjaca u regionu. Pa to je bas i jedan od razloga. Kad se Teodosic I drugi budu borili za poziciju I ugovor, reprezentacija pada u drugi plan. Za olimpijadu mozda ne ali za sve ostalo da...
    (bers0003, 29. oktobar 2014 01:00)

    # Link komentara

  9. Teodosic ne bi mogao da igra pocetnu petorku...
    (SALIER DEL FLORES, 29. oktobar 2014 00:44)

    # Link komentara

  10. Tim Jugoslavije
    Teodosic
    Dragic G.
    Bogdanovic Bojan
    Bogdanovic Bogdan
    Bjelica
    Teletovic
    Saric
    Antic
    Vucevic
    Tomic
    Pekovic
    Krstic
    Oprostite ako sam nekog izostavio ali i ovo deluje zastrasujuce!!!
     (Ivan Milinkovic, 29. oktobar 2014 00:09)

    # Link komentara

  11. (d, 28. oktobar 2014 22:57)

    Izuzetno loš komentar. Zapravo, od svega što si napisao tačno je jedino ovo da je Rakočević nakon povratka u Evropu bio jedan od najboljih strelaca.
    (rakić, 28. oktobar 2014 23:55)

    # Link komentara

  12. nemanja nedovic, jedan od mojih omiljenih igraca.
    je l pravi kreativac - nije
    je l kosgeter - nije
    je l zver u odbrani - nije
    je l nadprosecan atleta za nba uslove - nije
    da li moze da postane ista od ovoga - mozda, ali ne vidim da bilo koji nba zanima projekat zvani nedovic, jer do sada apsolutno nista nije pokazao (ne kazem da je njegova krivica, ali je cinjenica)
    do 31. oktobra golden stejt ima pravo da mu produzi ugovor za jos jednu godinu (da umesto dve bude 3). nema najava da ce oni to da urade, sto znaci da ih on NE ZANIMA!
    znaci, ili juri neki trejd ODMAH ili se vrati u evropu.
    i jos nesto, mislim da je nedovic klasican primer preranog odlaska u nba. otisao je tamo kao potpuno tehnicki i takticki nespreman igrac i kao jedan od poslednjih pikova na ultraslabom draftu. ispada da nista drugo nije bilo ni realno da ocekuje tamo osim da trenira. ali dobro, i rakocevic je imao slicnu epizodu, pa se posle vratio da postane najbolji strelac evrolige. malo li je.
    (d, 28. oktobar 2014 22:57)

    # Link komentara

  13. Slovenija ima najjacu reprezentaciju posle Srbije u ovom delu Evrope, pa onda Grci, Hrvati, CG, BiH, pa onda Makedonija na kraju. Albaniju, Bugarsku i Rumuniju ne racunam, oni i ne znaju sta je kosarka.
    (zzz, 28. oktobar 2014 22:39)

    # Link komentara

  14. Значи Срби :)))
    (S1pac, 28. oktobar 2014 22:38)

    # Link komentara

  15. četiri su rođena u BiH ako je Tim Dankan sa Djevičanskih otoka ,da budemo precizni do kraja
    (barbarez, 28. oktobar 2014 22:28)

    # Link komentara

  16. Rudež će biti novi Lari Bird ...
     (Hoću 158 pluseva, 28. oktobar 2014 22:23)

    # Link komentara

  17. I dalje ne mogu da verujem da je Damjan Rudez u NBA...
     (palop, 28. oktobar 2014 21:33)

    # Link komentara

  18. znaci velika Srbija ima mocan tim ;)
     (shagger, 28. oktobar 2014 21:13)

    # Link komentara

  19. @Bane
    Znaci i dalje srpska ptica, srpsko drvo, srpski zrak...
    jadan li si ti i tvoj promaseni zivot..
    (Bosanac, 28. oktobar 2014 21:09)

    # Link komentara

  20. 101 stranac od ukupno (oko) 400 igrača...četvrtina...
     (vladimir, 28. oktobar 2014 20:31)

    # Link komentara

  21. > ...što znači bajo da jugoslavija uz kanadu daje najveći broj stranih igrača u NBA - po 13. taj prostor koji čine navedene državice se ne zove ni region, ni zapadni balkan, niti ilirikum, već jugoslavija i oni koji ga naseljavaju zovu se jugosloveni ili kolokvijalno jugovići tj. jugosi.
    (papazjanija, 28. oktobar 2014 20:22)

    # Link komentara

  22. malo cudna situacija,sve zemlje bivse yu imaju bolje igrace od nas u nba,a mi vicesampioni sveta... Ne vidim ni jednog naseg igraca osim Teodosica koji bi mogao da igra u prvoj petorki nekog nba tima...
     (hh, 28. oktobar 2014 20:20)

    # Link komentara

  23. imaju li crnogorci košarkaša koji se ne zove Nikola?
     (ranGo_Unchained, 28. oktobar 2014 20:19)

    # Link komentara

  24. Kako su to Kanadjani stranci, kad u NBA igra kanadski klub?
    (zzzzz, 28. oktobar 2014 20:19)

    # Link komentara

  25. Pekovic i Antic ako je suditi prema slikama sa Instagrama i tri prsta, tetovazama i nacionalistickim pesmama koje je Pekovic pevao su Srbi iz CG, odnosno Makedonije. Kuzmic Srbin iz BiH. Nedovic, Srbin iz Srbije. Dragicima je otac Srbin iz Prijedora, Republike Srpske, kao sto je Goran Dragic naglasio na jednom Youtube snimku. Ne znam kako se Mirotic izjasnjava, kao i Vucevic koji slobodno vreme iskoristi da gleda Zvezdu u Beogradu.
    (Bane, 28. oktobar 2014 20:17)

    # Link komentara

  26. Ex yu tim koji bi mogao da se suprotstavi Amerima. Kec(Teodosic,Goran Dragic,Nedovic)Dvojka(Bogdan Bogdanovic,Bojan Bogdanovic,Zoran Dragic,Djedovic) Trojka(Bjelica,Saric,Nahbar) Cetvorka(Teletovic,Mirotic,Erceg) petica(Pekovic,Vucevic,Antic,Nurkic,Raduljica,Ante Tomic). Na sirem spisku: Stefan Markovic,Gordic,Ukic,Blazic,Dubljevic,Milko Bjelica,Stojanovski,Lucic,Zoric,Begic,Stimac,Kalinic,Ilievski,Rudez... Ima ih jos. Mccaleb,Lafaet,Kuk i kompanija ne bi igrali sigurno protiv USA :) p.s. Udarajte i minuse,jer sigurno sam neke zaboravio :-)
     (Loznicanin, 28. oktobar 2014 20:05)

    # Link komentara

  27. Mi crnogorci imamo 3 igraca,a zapravo nijedan nije reprezentativac :-\
    (Pobratim, 28. oktobar 2014 19:56)

    # Link komentara