Hamilton: Darko pre Karmela? Uh...

Odluka Detroit Pistonsa da draftuje Darka Miličića sa drugog mesta 2003. godine naišla je na čuđenje košarkaške javnosti u SAD.

SO Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. E pa Barkli da pratis NBA kao sto verovatno ne pratis znao bi da Darko nije trejdovan za Otisa Torpa vec da je Detroit dobio prava na taj pik par godina ranije zato sto je poslao Otisa Torpa u Vankuver.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (rakan, 25. septembar 2014 10:02)

    Iskreno, ja kad sam pratio NBA tokom 90ih (prestao na prelazu 20. u 21. vek) Otis Torp je već bio veteran. Čovek je '62. godište i iskreno sam frapiran da je izgurao do 39. godine. Sreća po tebe što si pripadnik generacije koja koristi internet i wikipediju, pa možeš da soliš pamet nama koje je vreme pregazilo :) U moje vreme morao si svake godine na početku sezone da kupiš reviju "KOŠ", pa da nabubačiš sastave, a ako si imao sreće sa smenom u školi, mogao si da odgledaš Šarenca i "NBA action" na 3K jednom nedeljno. Sva sreća na dostignućima moderne tehnologije, te mladi statističari mogu prezentovati svoju pamet u punom svetlu. Svejedno, činjenica da je trejdovan za Otisa Torpa 2 godine pre nego što je iko čuo za njega, ne menja bitno poentu moje priče o Darku Miličiću.
    (Barkli, 25. septembar 2014 22:20)

    # Link komentara

  2. Stvarno prava šteta za Darka i za našu košarku. Bio je talenat kakav se radja jednom u 20-30 godina. Sa takvim fizikalijama je mogao da bude najveći bijeli košarkaš u NBA svih vremena. Čovjek je prosto prokockao svoj talenat, veoma mi je žao što nije više zapeo i svima pokazao kako su griješili. Imam dojam da bi i dan danas mogao da hara u Evropi i da bude najbolji centar na Starom kontinentu. Medjutim on je odabrao drugi put, to je njegov lični izbor i treba ga poštovati. Ja sam se lično nadao da ćemo imati prilike da Darka gledamo još nekoliko godina. Glava je čudo, imam osjećaj da će jednoga dana i sam požaliti što je izabrao put kick-boxa umjesto da se vratio košarci.
    (Srki, 25. septembar 2014 12:32)

    # Link komentara

  3. E pa Barkli da pratis NBA kao sto verovatno ne pratis znao bi da Darko nije trejdovan za Otisa Torpa vec da je Detroit dobio prava na taj pik par godina ranije zato sto je poslao Otisa Torpa u Vankuver.
     (rakan, 25. septembar 2014 10:02)

    # Link komentara

  4. @Jim Beam
    Kljucna deo u tvom postu je "...i da je bio normalan sa glavom..."
    Seti se kakav je tretman imao Drazen u Portlandu na pocetku, a sta je posle uradio u Dzersiju.
    (Milos, 25. septembar 2014 09:39)

    # Link komentara

  5. Sit se ismejah: Darko Miličić trejdovan za Otisa Torpa, Ben Valas = panj koji je igrao samo zato što mu je afro-frizura izgledala kul na terenu ... U odnosu na to koliko se trudio i košarci posvetio, Miličić je napravio fantastičnu NBA karijeru, čak imao i par ozbiljnih sezona, jednu godinu završio kao (čini mi se) peti bloker lige ... To kako mi Miličića percipiramo, uopšte ne obavezuje njega da živi svoj život onako kako ne želi. Glup? Lud? Čovek je zaradio pare za koje bi u Evropi morao da isporučuje ozbiljan učinak (čitaj: da se naradi i donosi trofeje) penzionisao se pre tridesete i sad se zeza, a medijski se toliko promovisao da će uvek moći da uzima neku kintu sa te strane. Čovek je jednostavno shvatio da se Svet vrti oko para, zašto bi njega bilo briga za izneverene nade srpskih ljubitelja košarke, koji su u njemu videli novog Divca (i mnogo više od toga)? Neko jednostavno više uživa u blejanju, provođenju privatnog vremena onako kako on želi, druženju sa porodicom i prijateljima- nego u napucavanju NBA statistike ili igranju za reprezentaciju. Silni milioni koje je Miličić zaradio omogućavaju mu tu vrstu slobode i luksuza i svako kome se to ne dopada može samo da mu pljune pod prozor. Krivo je i meni što Miličić nije postao gigant srpske košarke ali- njegov život, njegovi izbori. Da je završio dalekobilo u zatvoru isl pa bi na mestu bilo toliko naricanje za "upropaštenom karijerom". Čovek živ, zdrav i zeza se maksimalno, ja tu ne vidim nikakvu tragediju, naprotiv.
    (Barkli, 25. septembar 2014 09:29)

    # Link komentara

  6. Kakav Karmelo Entoni, Bodiroga ga 2002 poslao u penziju
    (Mi imamo naseg boga, 25. septembar 2014 09:07)

    # Link komentara

  7. @ Gorango
    Toliko o tvom poznavanju kosarke kad ne znas ko je Ben Wallace.
     (Vlad, 25. septembar 2014 09:00)

    # Link komentara

  8. dobro jutro
     (zzz, 25. septembar 2014 07:50)

    # Link komentara

  9. hahaha koji kralj :)
     (realisticar, 25. septembar 2014 07:36)

    # Link komentara

  10. "Te godine su valjda digli trofej. Zamislite da je Karmelo te godine sutirao 70x po mecu, pa ne bi bili prvaci kao sto nije ni Njujork bio.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (otkacheni, 24. septembar 2014 19:35)"

    Potpuno se slazem. Da je Anthony zavrsio u Detroit-u, odmah bi ocekivao da ga tretiraju kao da je all-star, i mislim da bi im poremetio taj timski duh koji su imali, bez kojeg ne bi mogli da uzmu titulu. To Detroit-u sigurno nije bila racunica, ali tako je ispalo...
    (PimPong, 25. septembar 2014 03:07)

    # Link komentara

  11. @maksim
    evo, izguglao sam, da ne budem lenj. lazaros papadopulos. u to vreme igrac real madrida i zvanicno 2. najbolji centar evrolige. u utakmici grcka srbija potpuno unisten od strane darka milicica, a srbija poptuno unistena od strane sudija.
    i to je jos jedan zanimljivi detalj: tada su i divac i mnoge legende osudile milicica i stavili ga na stub srama jer je psovao sudije posle utakmice. ne secam se da su divac i ostali ikada rec rekli o mnogo gorem i skandaloznijem ponasanju npr. vujosevica, koji ne samo sto na svakoj utakmici psuje sudije, nego ih i fizicki napada, pa i svoje igrace...
    (d, 25. septembar 2014 01:36)

    # Link komentara

  12. Pitanje za sve vas koji branite Milicica kako on nije kriv za neuspehe u svojoj karijeri: zbog cega se Milicic nije posle snasao u Orlandu? Memphisu? New Yorku? Minnesoti? Jeli moguce da je u svih 5 timova, ukljucujuci i Detroit, kriv bio trener koji mu nije dao slobodu?
    Problem je sto je Milicic bio i ostao teska lenstina, zbog cega se i jeste penzionisao sa 27 godina. U kom god timu da je igrao uopste se nije trudio. Stoji sa strane i nervira se kad mora trcati na drugu stranu, uopste se ne otvara niti je igrao odbranu. Milicic je imao potencijal da bude all-star igrac, ali nemoze se biti all-star igrac tako sto ce se nervirati kad mora da udje u igru jer vise voli da sedi na klupi.
    (The Unforgiven, 25. septembar 2014 00:58)

    # Link komentara

  13. Vidimo da je i karmelo totalni promasaj tako da je svejedno.
    (Louigi, 25. septembar 2014 00:19)

    # Link komentara

  14. ko odredjuje pikove na Nba draftu? :$
     (zzz, 24. septembar 2014 23:51)

    # Link komentara

  15. @maksim
    a jesam malo izmesao, ali taj grk jeste bio proglasen za najboljeg centra el i jeste ga milicic odrao od zivota...
    (d, 24. septembar 2014 23:34)

    # Link komentara

  16. (Gorango, 24. septembar 2014 21:35)

    Tata, učitelj me mrzi!!!
    (Mali Perica, 24. septembar 2014 23:16)

    # Link komentara

  17. Glupo je reci da nije uspio jer samin tim koliko je novca zaradio uspio je ali je tacno da nije iskazao sav svoj talenat
     (Uros150, 24. septembar 2014 23:14)

    # Link komentara

  18. Cek,cek, ko je tu glup i ko treba da pravi face? Vi Ameri ste mu dali oko 60 miliona bruto, za sve godine u NBA, 35 do 40 neto. Znalo se kakav je, a vi ste rekli mozemo mi da ga promenimo. Evo, ja vas gledam i umirem od smeha koliko ste glupi, a Darko ima sva prava da ostvaruje svoje snove, ma kako oni bili cudni. (Michael Kenna, 24. septembar 2014 19:38)

    Cek, cek, da vidimo ko je glup! Koji "vi, Ameri"!? Pa nije ga Rip Hamilton draftao (niti je u Americi odrzan referendum o draftu Darka Milicica)! I on se, covek, zacudio sto tom Darku daju 60 miliona bruto (iz privatnog dzepa, ne iz drzavnog proracuna USA). Eto ko je glup! (Ako si shvatio... a i ako nisi - ima ko jeste.)
    (nisam ja, ja je, 24. septembar 2014 23:11)

    # Link komentara

  19. Decko je u glavi oduvek bokser i konacno ce to i postati . Bokseri ne igraju basket oni boksuju. To je to. Imao je dobre menadzere uzeo je lovu ni kriv ni duzan i sad ce da se mlati i da bude sretan.
     (petar 015, 24. septembar 2014 23:04)

    # Link komentara

  20. @Gorango Centar sa afro-frizurom je bio Ben Valas, četvorostruki all-star igrač, dva puta all-star starter, četiri puta najbolji odbrambeni igrač lige, all nba tim po više puta, dva puta najbolji skakač i bloker, čovek je bio strah i trepet u reketu. Informiši se malo na netu. Lik ne da nije bio panj u igri, nego sasvim suprotno! Odrastao sam sa tom generacijom Pistonsa. Čovek koji kad napravi blok za bekove, vrhunski blokira šuteve, skače kao zver, i imao je odličan njuh za otpatke posle čega bi usledilo monstruozno zakucavanje. O čemu ti govoriš? Pa on je bio maltene okosnica te ekipe...Fenomen za igrača koji je visok 2.05, a igrao je teškog centra, Šek će ga dosta dobro upamtiti. A to što je bio jako loš izvođač bacanja i lošiji šuter, pa šta, u suprotnom bi bio predominantan! Po mom mišljenju on je u top 10 centara iz prošle decenije, itekako svestan svojih nedostataka...
    (Big Ben, 24. septembar 2014 22:56)

    # Link komentara

  21. @Banezi Slažem se. Dodao bih samo ovo: to je ujedno i generacija koja je na trenutak uništila kult reprezentacije sa potpuno drugačijim mentalitetom i odgojem od Đorđevićeve i Divčeve generacije i ljudi koji su igrali pre njih...deset godina suše u osvajanju medalja se nisu desile zbog manjka kvaliteta ili lošijeg rada u savezu i klubovima već zbog njihovog neodazivanja i odnosa prema košarci kao isključivo biznisu...bogu hvala ta lica su iza nas...jeste da su neki na trenutke imali sjajne momente, ali generalno gledano potpuni tragičari bez obzira koliku su lovu uzeli u karijeri...
    (Opustimo se, 24. septembar 2014 22:13)

    # Link komentara

  22. "Bodiroga schools Antony"
     (kimi, 24. septembar 2014 22:12)

    # Link komentara

  23. @Jim Bean Neverovatna tehnika??? Dečko je operisan od desne strane kada govorimo o primanju lopte i leđne tehnike sa te strane...sjajne predispozicije i to je to...teško da se nešto može više reći o njemu...potpuno loše vođena karijera, negde sam pročitao podatak da mu je to bila jedina opcija, pošto bi u protivnom bio dugo,dugo vezan za Hemofam...ali da se razumemo, nije on jedini igrač koji je imao takvu priču, ovo govorim jer se svi ophode prema njegovoj karijeri kao da je nekakav fenomen jednom u sto godina...njegova neuspešna karijera je jedino senzacionalna zbog toga što je bio izabran pre Karmela, Vejda i Boša, a zaista ima gomila takvih primera...bilo je pikova izabranih i pre Đžordana, Pipena, Birda itd. Draft je jedna velika lutrija i rizik.
    (Svako dobro, 24. septembar 2014 22:02)

    # Link komentara

  24. Košarkaški Perica Ognjenović. Tako je i Perica prerano završio karijeru, jer je otišao u Real Madrid.
     (bum bum, 24. septembar 2014 22:00)

    # Link komentara

  25. ljudi,on je covek veoma pametan ali jednostavno inertan i radi sto voli..a kosarku ocigledno da ne voli jos od svoje 20te..ej bre u izlaznoj godini ugovora od odigra 20 utakmica do jaja i opet dobije ugovor..nadmurdio je ove sto mu se smeju,jako ih je nadmudrio..
    (vrscanin, 24. septembar 2014 22:00)

    # Link komentara

  26. Darko je mogao da bude a na koncu konca i bio je sjajan u Hemofarmu.Zato je i bio 2. pik,siguran sam da su Pistonsi tada i uzeli npr.Boša i on bi prosao kao bos po trnju.Doći u šampionsku ekipu kao drugi pik pa to nema ni u filmu.Da je Darko tada dosao u Vankuver jel je to bio njihov pika ali su ga dali pistonsima za Otisa Torpa,mogao je da bude prva opcija u napadu Vankuvera sa najmanje 30 min.po meču,i njegova karijera bi se sasvim drugačije razvijala.Pa šta mislite da bi se ovogodišnjem prvom piku desilo u Klivlendu pored Lebrona ove i nekoliko sledećih sezona.Darko je tada imao Big Benga i Rašida i ajde sad igraj pored njih a još su osvojili prvenstvo i bili ol starovi.
     (rakan, 24. septembar 2014 21:41)

    # Link komentara

  27. Gledajuci pecat koji je Darko ostavio na NBA uporedjujuci ga sa Karmelom, stvarno, "uh"!
    Medjutim Darko je tada bio fenomenalan potencijal, veci od Entonija. Problem je u tome sto ga je trener uzeo na zub i ne samo sto mu nije dao sansu, nego je sve cinio da ga ponizi i igracki unisti i uspeo je u tome. Karmelo je u pocetku igrao katastrofalno ali je njemu njegov trener ipak davao zavidnu mibutazu i taj momak je popravljao statistiku u poslednjim minutima kada je utakmica bila resena i protivnicka odbrana labava,. Zahvaljujuci tom strpljenju prema njemu i prostoru koji mu je dat postao je ne igrac, nego igracina.
    I Milicica sam gledao u prvoj sezoni. On nije uzivao tu paznju, naprotiv. Davalo mu se po par minuta na kasisicicu i u opste nije bio opcija u igri tima. Koliko god se trudio pod kosem nije dobijao loptu, pa kad je dolazio do nje daleko od kosa ocajnicki je pokusavao za tri ili neki ludi prodor kako bi nesto dokazao, ali to nije islo. Decko je potpuno sabotiran od strane trenera koji nije mogao da ga vidi ocima i koji se i kroz svoje izjave o njemu izivljavao. Darko je pored ogromnog talenta sa vremenom kosarkaski unazadio. Ne secam se imena onog neverovatno precenjenog panja sa afro frizurom koji je tada bio centar u Detroitu. Pet poena u proseku i 12 Skokova ali za 35 min u proseku. Ni slobodno bacanje nije bio u stanju da pogodi a kamoli neki sut. Nevidjena truba ! Ali onako nabildovan i sa frizurom delovao je kul pa je on igrao a Darko grejao klupu do propasti.
    (Gorango, 24. septembar 2014 21:35)

    # Link komentara

  28. (d, 24. septembar 2014 20:16)

    Manje vina, manje vina... Koje EP u Beogradu sa Mokom, Jarićem i Rakočevićem? Valjda u Spaniji 2007.g, sa prvom dvojicom, ali bez Rakočevića. Kada je Papalukas bio centar? Verovatno si mislio na Papadopulosa. Naravno, da Papadopulos u to vreme nije bio najbolji centar EL. Miličić je na tom EP bio sve, osim spektakularan. Na terenu se, uglavnom, isticao neuspešnim "prangijanjem" trojki, a izvan terena psovanjem sudija, verovatno, nezabeleženim u istoriji sporta. Ako je neko nekoga ponizio na tom prvenstvu, onda je to uradio onaj Izraelac Grin Miličiću i ostalim našim centrima. I zašto Detroit u to vreme nije bio normalan tim, kako ti tvrdiš?
    (maksim, 24. septembar 2014 21:34)

    # Link komentara

  29. @Koki
    hahaha, nisam znao za to, ali moguce i naravno potpuno pogresno. vrv da si i ti upravu, ali verujem da je istina negde izmedju, jer mnogi igraci koji su postali zvezde, ne deluju nista "inteligentnije" ili "normalnije" od milicica. bilo je tu raznih likova, ali im je posvecna paznja. nemoj mi samo reci da je ron artest (vise i ne znam kako se zove sada "panda`s friend" ili tako nesto) ista normalniji i vaspitaniji od milicica. pa rodman, sprivel, ajverson... sad me mrzi da se podsecam i proveravam, ali ubedjen sam da je dugacak spisak. ipak, njih su sve titrali, mazili i pazili, a sa ovim nasim su pod obrisali i sad kao ha-ha. samo to kazem. inace, ja ne mislim da je milicic niti lud, niti nesto posebno bezobrazan, mislim da je samo dosta razmazen (da ne kazem mamin sin), a da je tamo naisao na dosta hladan prijem i to je otprilike to.
    (d, 24. septembar 2014 21:25)

    # Link komentara

  30. K R A J I Š N I K
     (jon mak, 24. septembar 2014 21:19)

    # Link komentara

  31. @d

    Prvenstvo evrope u Beogradu sa Mokom i Jaric-Rakocevicem? O cemu ti pricas?
    Ako je bio Moka onda je to bilo 2007 u Spaniji. Tada nije bilo Rakocevica. Ako su bili Jaric i Rakocevic tada nije bilo Moke i igralo se u Novom Sadu 2005. Do Beograda nismo ni stigli.
    (mpop, 24. septembar 2014 21:19)

    # Link komentara

  32. Drugari... Miličiću nisu krivi ni treneri koji ne forsiraju evropljane, ni jake ekipe u kojima se našao.
    Čovek je fenomen što se tiče fizičkih sposobnosti. Bio je nezreo i lako puca, ali ima gomila takvih igrača koji nižu velike minute.
    Ono što se malo zna i ne priča je i najveći razlog njegovog neuspeha u košarci:
    *Darko ne ume da odigra traženu akciju !!

    Čovek jednostavno nije znao/pamtio/hteo da odigra traženu akciju.
    Takva fizikalija i samo 29 godina, nema šanse da ga neko ne traži u NBA koliko god problematičnog ponašanja...
    Ali, ako ne ume da odigra akciju, fizikalija ne pomaže puno.
    (Red, 24. septembar 2014 21:17)

    # Link komentara

  33. .. secam se onog nesrecnog prvenstva evrope u bg-u, sa mokom i jaric-rakocevicem. tada je darko bio jedina svetla tacka. bio je spektakularan. ..
    (d, 24. septembar 2014 20:16)

    Da li smo mi gledali isto prvenstvo? Na tom prvenstvu je Darko utripovao (ne volim tu rec ali za ovaj opis je savrsena) da je bek suter i vise sutirao nego sto je isao pod kos.
    (Neko123, 24. septembar 2014 21:06)

    # Link komentara

  34. Nerviraju me vise te price oko drafta i Milicica.On je zaista,odgovorno tvrdim i stojim iza toga,mnogo veci talenat od Karmela Entonija samo sto nije imao slobodu kolku je ovaj imao u Denveru.Milicic je skocan,igrao je izuzetno dobro odbranu,snazan, i zaista je glupo vracati se na celu tu pricu oko tog drafta i kao cuditi se
    (joca, 24. septembar 2014 21:05)

    # Link komentara

  35. @(d, 24. septembar 2014 20:16) i svi ostali
    kako VI SVI ne kapirate da je dečko sa nekom vijugom u glavi otišao bestraga još pre nego što je draftovan! Navešću primer koji je Džo Dumars dao posle drafta, kada se još nije znalo kakav je to promašaj od investicije!

    pa da je otišao unajgori klub u ligi koji pride nema centra, sa stavom i inteligencijom koju "pokazuje" celu karijeru, apsolutno ništa ne bi uradio...

    Naime, Džo Dumars reče : "Darko je imao ideju, da kada Štern pročita njegovo ime, ustane sa stolice, baci sako i pocepa košulju ispod koje bi bio dres Pistonsa.. Rekao sam mu, sine to nije dobra ideja da počneš"....

    EEEEJJJ. ŠTA JE NJEMU PALO NA "PAMET"!!!
    (Koki, 24. septembar 2014 21:05)

    # Link komentara

  36. On je očevidno mogao biti super star, ali nije imao sve što treba, prvenstveno kućno vaspitanje i moć introspekcije
    (Alan Ford, 24. septembar 2014 20:51)

    # Link komentara

  37. Najveći promašaj u scoutingu svih vremena još od doba prof.Naismitha desio se u Mostaru.Tamo su ljudi iz Cibone bili najbrži i svima ispred nosa maznuli Rajka Gospodnetića i ostavili Partizanu nejakog i šlampavog Dražena Dalipagića.Nisu im Houston i Portland ni do koljena u onoj priči o Jordanu.
    (Zg-boy, 24. septembar 2014 20:47)

    # Link komentara

  38. @(Branko Jovanovic, 24. septembar 2014 20:19): pravi sampion bi iz svega sto si naveo crpeo motivaciju i dokazao im da grese. "d-mil" je pobegao na pecanje. sapienti sat.
    (mrmlj, 24. septembar 2014 20:42)

    # Link komentara

  39. A sta je sa Hasimom Tabitom? Drugi pik od pre 3-4 godine, nije minute igrao.

    Darko se nasao u verovatno najjacem draftu ikada. Kao sto su drugi vec pomenuli, imao je odlicne fizicke predispozicije pa je cak i igrao za Detroit, Minesotu i Memfis. E sad sto je totalni indijanac u glavi to je druga prica...
    (SrleBG, 24. septembar 2014 20:31)

    # Link komentara

  40. Nije Darko usamljen slucaj. Pogledajte sta se desilo sa proslogodisnjim 1. pikom drafta. Otisao je u Minesotu kao kusur. Tu je uvek i Kwameeeeee Brown. Bitan lik u filmu "Otmica Pau Gasola".

    Mozda je najpoznatiji 2. propali pik Sam Bowie. Birao ga je Portland 1984 ispred Jordana. Imao je potencijala, ali je vukao i povredu sa koledza. Povredu je brzo obnovio i nikad nije ispunio potencijal. Odlican dokumentarac "the84draft". Za sve ljubitelje NBA. Pogledajte.
    (Marinko, 24. septembar 2014 20:24)

    # Link komentara

  41. Uzeo vam lovu sad možete vi da pecate šarane, ali i tu je bolji, još ako ga naljutite, cccc...
     (Sasa, 24. septembar 2014 20:22)

    # Link komentara

  42. Potpuno je nebitno koliko su ameri dali para i koliko je Darko mogao da bude dobar,radi se o reakciji pre nego sto su mu dali pare i pre nego sto se znalo sta ce biti sa Darkom i tad su ljudi reagovali tako jer je Darko izabran ispred proverenog igraca koji je te godine bio Most Outstanding Player na NCAA Final Fouru i doneo titulu Syracuseu.Pistonsi su imali planove sa Darkom medjutim otvorila se mogucnost da dovedu Sheeda i postanu instant konkurenti za titulu.
    (spree15, 24. septembar 2014 20:19)

    # Link komentara

  43. Ovo ce Darka nazalost da prati dok je ziv pa i duze,dokle god je kosarke i NBA lige.Pred svaki draft se pominje kolika je greska to bila i verovatno mu nije lako da zivi sa tim odtuda verovatno i ovaj beg u druge sportove.
    (Branko Jovanovic, 24. septembar 2014 20:19)

    # Link komentara

  44. vise ste vi (detroit) z. njega, nego on vas. doveli ste ga i ostavili na kupi, a decko je bio brutalan talenat. secam se onog nesrecnog prvenstva evrope u bg-u, sa mokom i jaric-rakocevicem. tada je darko bio jedina svetla tacka. bio je spektakularan. lepio je sve protivnike kao decu. papalukasa (tada njbolji centar el) je bukvalno ponizio. da ga je izabrala neka normalna ekipa, mozda bi i iskoristio svoj potencijal i postao legenda u rangu divca i sabonisa. darkova rana karijera je bila kolateralna steta sukoba dzoa dumarsa i lerija brauna. bukvalno ste ga upropastili (u kosarkaskom smislu), s sad mu se jos i podsmevate. jadno.
    (d, 24. septembar 2014 20:16)

    # Link komentara

  45. Vise i sa ovom patetikom "dao je pare, dobar je covek". Umesto da igra kosarku, covek hoce da se bije, ako je vama to super, e onda.. Nesto ozbiljno nije u redu sa njim.
     (Zlatan_Ibrahimovic, 24. septembar 2014 20:06)

    # Link komentara

  46. On, Aleksandrov, Čabarkapa, Šekularac (ako ga se sećate iz Fmp-a), Jarić, Pavlović, Vujanić i Radmanović nisu ostvarili ni deo svojih potencijala što zbog povreda, što iz nekih drugih razloga.
     (Banezi, 24. septembar 2014 20:00)

    # Link komentara

  47. sad je lako da se prave pametni i da ismevaju... pa na svakom draftu ima manjak visokih igraca... Darko je tada bio dobar materijal za obradu... to sto nije uspeo je nesto drugo... uzeo je dosta love, a vise puta je pomagao gde god je stigao i kome god je potrebno... pokazao je da je dobar covek... to je najbitnije... :-D
     (aca, 24. septembar 2014 19:49)

    # Link komentara

  48. Cek,cek, ko je tu glup i ko treba da pravi face? Vi Ameri ste mu dali oko 60 miliona bruto, za sve godine u NBA, 35 do 40 neto. Znalo se kakav je, a vi ste rekli mozemo mi da ga promenimo. Evo, ja vas gledam i umirem od smeha koliko ste glupi, a Darko ima sva prava da ostvaruje svoje snove, ma kako oni bili cudni.
     (Michael Kenna, 24. septembar 2014 19:38)

    # Link komentara

  49. Te godine su valjda digli trofej. Zamislite da je Karmelo te godine sutirao 70x po mecu, pa ne bi bili prvaci kao sto nije ni Njujork bio.
     (otkacheni, 24. septembar 2014 19:35)

    # Link komentara

  50. Meni je glupo smejati se sada Darkovoj karijeri jer je decko tada imao predispozicije da bude dobar kao lebron. Sad sto nije to iskoristio je druga prica...
     (dnk, 24. septembar 2014 19:34)

    # Link komentara

  51. Sad se svi prave pametni, ali je činjenica da je Miličić imao sjajne fizikalije i neverovatnu tehniku za tu visinu i da nije slučajno izabran za drugog pika. Čak naprotiv, da je bilo koje druge godine izašao na draft osim godine kada je izašao i LeBron, bio bi prvi pik. Spletom nesrećnih okolnosti (trener koji ne forsirsa Evropljane, izuzetno jaka konkurencija na centraskoj poziciji i tim koji pretenduje ka osvajanju prstena pa ne može da eksperimentiše toliko) i njegova glava dovele su do toga da momak bude promašaj. Ali da je izabrao pravi klub sa pravim trenerom i da je bio normalan sa glavom - mogao je vrlo lako biti dominantan centar 10+ godina i imati karijeru poput Hakima. Jednostavno, bez preterivanja, takav talenat sa takvim fizikalijama na ovim prostorima (exYU) neće se verovatno pojaviti još 20-30 godina.
    (Jim Beam, 24. septembar 2014 19:13)

    # Link komentara