Lajović za B92: Samo mi je napredak u glavi

Dušan Lajović igra sezonu karijere – došao je do 58. mesta na ATP listi, a na Rolan Garosu je bez izgubljenog seta prošao u osminu finala. Osim toga, igrao je četvrtfinale u Hamburgu i Bostadu, kao i treće kolo u Majamiju, pa je jasno da se 24-godišnji srpski teniser već ustalio na ATP turu. U intervjuu za B92 Lajović govori o dosadašnjem toku godine, iskustvu igranja sa Nadalom, o promeni u svom načinu razmišljanja, kao i o tome na čemu treba još da radi.

Saša Ozmo
Pošaljite komentar
  1. Sjajan momak dobro razmislja, sve je pogodio u centar, samo da ga povrede zaobidju i mogao bi da bude teniser poput Robreda
    (aleksa, 19. avgust 2014 10:36)

    To bi bilo fantastično, Robredo je bivši 5ti na svetu, osvojio jedan masters, igrao četvrtfinala Grend Slem turnira 7-8 puta, osvojio mnogo ATP turnira... Ono što Robreda karakteriše je konstantnost, on i sa 32 godine igra na sličnom nivou kao i 2001, kada je osvojio prvi ATP turnir... Da bi njega dostigao, Lajović i sam zna šta treba da popravi (servis, ritern, bekhend), ali mi se čini da pre svega treba da radi na konstantnosti, gledao sam više njegovih mečeva u kojima je bio egal prvih pola sata, sat i onda nekako kao da se mentalno preda... Ako taj segment uspe da savlada mogao bi da bude odličan igrač, možda i najveći srpski posle Novaka, jer i pored, realno sjajnih karijera Tipse i Troickog, ipak ostaje utisak da su obojica mogli mnogo više, pogotovo Tipsarević...
    (ja, 19. avgust 2014 15:11)

    # Link komentara

  2. Napredak Kruševac?
    (srbin, 19. avgust 2014 13:25)

    # Link komentara

  3. Nema sta, skroman i simpatican momak. I to je to. Sto se tice tenisa on je ipak - druga liga. Ako nam je on neka nada za buducnost naseg tenisa, onda jao si ga nama. Pa decko je samo 3 godine mladji od Novaka, a nema nikakvih uspeha u karijeri. Sta vise reci. Tipsarevic vec ima 30 i na kraju je karijere, jasno je da je i Viktor daleko od vrha i tesko ce se vratiti. Krajinovic ce ostati veciti talenat. Ovi mladju kao Krstin, Djere, Milojevic ne obecavaju. Kada sve to analizirate i onda citate ove komentare gde se Novak omalovazava i pljuje od strane "velikih teniskih strucnjaka" onda stvarno se zapitate gde i medju kakvimm ljudima mi uopste zivimo. Pravicmo mi Novaka od blata. Posle njega nam nazalost sledi potop u tenisu i dugo tavorenje u proseku!
    (neko to od gore vidi sve, 19. avgust 2014 13:22)

    # Link komentara

  4. Jedan od retkih koji navija za Napredak.. Svaka cast!
    (Rasa, 19. avgust 2014 13:15)

    # Link komentara

  5. Samo napred Dusane, mozes i u prvih 30 a mozda i dalje! Imas mir u glavi i delujes veoma spokojno na terenu, sto je pola posla za dobar rezultat. Bekend ti je takodje vrhunski. Na ovim ostalim stvarima se da raditi i napredovati. Srecno na US Openu i nadamo se novom dobrom plasmanu!
    (Ivan M, 19. avgust 2014 12:37)

    # Link komentara

  6. " Duci je osvojio samo četiri gema, ali je naučio mnogo"...ne tetosite momka,ima 24 godine,ne 17.Nije vise ni pocetnik ni mlada nada,sad je pravo vreme da zablista i da pokaze svoje realne mogucnosti.Ima tu prostora za napredak,samo sto kao i Krajinovic mora da podigne nivo svoje fizicke spreme.
     (Stanko, 19. avgust 2014 12:22)

    # Link komentara

  7. Od Lajovića se nije očekivalo mnogo s obzirom na njegove fizičke i motoričke prepozicije, da ne kažem talenat. Smatralo se i da je ulazak u prvih 100 veliki uspeh. Od Krajinovića u početku jeste, ali je poslije postalo evidentno da je malo fizički inferioran. Obojica nose onaj Vojvođanski mentalitet, pa se ponekad čini da im nije dovoljno stalo, da se ne bore srcem. Ono što je najjače tenisko oružje Lajovića je teniska inteligencija i iz aviona se vidi da dečko jako puno radi i taj rad se već isplaćuje.
    (Predo, 19. avgust 2014 11:47)

    # Link komentara

  8. Napredak iz Kruševca? Bolje razmišljaj o tenisu!
    (No Guru, 19. avgust 2014 10:37)

    # Link komentara

  9. Sjajan momak dobro razmislja, sve je pogodio u centar, samo da ga povrede zaobidju i mogao bi da bude teniser poput Robreda
     (aleksa, 19. avgust 2014 10:36)

    # Link komentara

  10. Naravno, sve sto je duci rekao je tačno. Ne postoji teniser koji nema slabosti, bilo na fizickom bilo na psihickom nivou. E sad onaj ko ima vere i hrabrosti, suoci se sa svojim slabostima i na kraju izadje sa mnogo vecim samopouzdanjem. Samo da dusan sve to sprovede u delo i mozes i u top 20.
    (aleksandar, 19. avgust 2014 10:33)

    # Link komentara