Rakitić pet godina u Barseloni

Fudbaler andalužanske Sevilje i reprezentativac Hrvatske Ivan Rakitić karijeru će nastaviti u Barseloni.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Modric i Mandzukic su prave svjetske zvijezde. Jedini koji je to od Srba bio u zadnje vrijeme je Vidic. Stankovic, Ivanovic, Matic su odlicni ali nisu svjetske zvijezde. Mozda je bio Stankovic.
    (drago, 18. jun 2014 22:03)

    # Link komentara

  2. Zadnji veliki koje pamtim su Vidic i Stankovic, a ovi danas su vise no name ili ce netko tvrditi da su Ljajic, Nastasic, Kolarov i slicni veliki igraci (Ministar, 18. jun 2014 06:39)

    Izuzetak je Ivanovic (ako nista drugo, proslavio se kao zrtva kanibala) i donekle Matic. Kolarov je rezerva, a Nastasic se bori za klupu. Ljajic je u Italiji dosta poznat, ali, van Italije tesko da je neko cuo za njega (osim po profesionalnoj duznosti, naravno).
    (Belotele, 18. jun 2014 13:54)

    # Link komentara

  3. Ništa posebno neću komentirat,samo da ukažem na nogometnu genijalnost našeg Dalibora koji uspoređuje Olića i Pjanića,po tome vidite da je čovjek stvarno relevantan za davanje takvih ocjena.
     (Nick Prascaton, 18. jun 2014 07:07)

    # Link komentara

  4. Za velike srpske igrace nitko nije cuo osim samih Srba. Zadnji veliki koje pamtim su Vidic i Stankovic, a ovi danas su vise no name ili ce netko tvrditi da su Ljajic, Nastasic, Kolarov i slicni veliki igraci LOL
     (Ministar, 18. jun 2014 06:39)

    # Link komentara

  5. dalibor

    Perisic je najbolji igrac Bundeslige zadnjih mjesec dana sezone (pored Reusa i sve sile igraca Bayerna i Dortmunda) a Olic igra jednako dobro kao i kad je bio u Bayernu (15 golova u ligi i sjajan protiv Brazila). Takav Olic je za Tadica (bio je i Pranjic najbolji u Nizozemskoj pa je prosjek od igraca), Ljajica, Jojica, Markovica i drustvo izmislio nogomet.
    Ali Olic i Perisic su male mace za Mandzukica, Modrica i Rakitica. Srbija takve igrace nema. I to ih nema vec 20 godina. Da ima negdje bi se i plasirala i nesto napravila (Hrvatska Euro 2008). Srbija ima/la dobre igrace u obrani i to je to. U ovoj sezoni su se od njih iskazali samo Ivanovic, Matic i donekle Kolarov (koji je odigrao znacajno u samo 21-oj utakmici od 38 u ligi i 6 u 8 u LP).
    Vidic (tim mu je bio ocajan), Subotic i Nastasic su ozlijedeni (gotovo) cijelu sezonu. Svi navedeni su defenzivci.
    (drago, 18. jun 2014 02:27)

    # Link komentara

  6. Mascherano, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi, Neymar, Sanchez, Tello, Afellay... Koliko ja znam Rakitic je ofanzivini vezni sto znaci da prva dvojca nisu konkurencija sa njim, ali ostali? Znaci konkurencija su mu 7 igraca (izuzev Mesija koji uglavnom igra kao najistureniji). Mozda je bolji od Tella i Afellaya ali od ostalih 5 nije. Znaci uglavnom klupa. (estiar, 17. jun 2014 11:03)

    Nije stvar u tome! Bolji je on i od Pedra i Sancheza (a Neymar je nedodirljiv - "poster boy"), od Xavija i Inieste nije (ali je Xavi na zalasku, a mozda, evo - i na odlasku). Samo, rekoh - nije stvar u tome. Stvar je u tome da on nije za njihov stil, niti njihov stil za njega. Modric bi se uklopio.
    (Belotele, 17. jun 2014 22:58)

    # Link komentara

  7. Vec bi i Lovren bio u Liverpoolu ali ga klub ne pusta. Trazio je ispisnicu, ko Modric svojedobno. Postoji i mogucnost da Kovacic ode u Real a Mandzukic u Chelsea ili Real.
    Zasad su to 3 destetke i jedan spic u top timovima. Uskoro bi to trebao biti i Lovren, pa Halilovic kad predje u prvi tim i Perisic. To je 7 igraca. Fale samo golman, stoper i 2 beka.
    Necu spominjati one koji su bili niti one koji bi mogli biti, vec na one koji jesu i za koje je jasno da ce biti. drago ti spominjes broj 7 evo sada nekoliko srpskih igraca iz top klubova a to su vise od 3. subotic,jojic(dortmund),nastasic,kolarov(man.city),vidic(man.united-inter milan)kuzmanovic(inter milan kada ti mozes da stavis halilovica koji igra za drugi tim barcelone mogu i ja kuzmanovica),ljajic(roma-mozda dortmund ubuduce,a ti si stavio perisica mogu onda i ja ljajica jer je roma jaca od wolfsburga),markovic,sulejmani,fejsa(benfica zadnje dve godine stigli do finala lige evrope sto wolfsburg nije uspeo.a markovic verovatno za godinu,dve prelazi u chelsea ili liverpool dok perisic sigurno nece preci u neki jak klub)to bi veca brojka od 7 igraca.
    (jovan79, 17. jun 2014 20:49)

    # Link komentara

  8. Argo,da rezultate uz sudiju pomoc imate.da te podsetim na sp 98 protiv rumunije,pa sp 02 protiv italije,pa kvalifikacije za proslo sp protiv makedonije i srbije u bg-u.a kakva je hrvatska objektivnost? da je lovren bolji od subotica i nastasica? nastasic je sa 19 godine bio standardan u man.city,a lovren igra sa 25 godina u daleko slabijem southampton.subotic dva puta prvak sa dortmundom u nemackoj,igrao finale ligu sampiona.a sta je lovren postigao sa klubom? kolarov standardan u man.city koji je prvak u engleskoj a srna igra u daleko slabijoj ligi.neces valjda reci da je schachtor bolji od man.city?a i prema transfermarktu na koji se drago rado poziva vrede vise od lovrena i srne.olic kada je trebao da odluci da li ce produziti ugovor sa wolfsburgom imao je ponudo od koga? od stoke city.olicevo vreme je proslo.a drago spominje kako su benfica i roma slabi a wolfsburg je kao jak klub.po cemu to? i roma i benfica su trenutno jaci do wolfsburga.roma je 2 u italiji.benfica je izbacili u ligu evrope daleko najbolju italijansku ekipu juventus.a benfica je zadnje dve godine bili u finalu lige evrope.a sta je postigao wolfsburg u evropi? nista.trenutno od ofanzivnih igraca ex-yu su bolji od perisica i olica sledeci igraci:markovic,pjanic,ljajic,jojic i tadic.sada ce se drago podsmevati opet holandskoj ligi samo da ga podsetim da je holandija pobedila spaniju 5:1 a vise od pola igraca holandkse rep.igra u holandskoj ligi a tadic je najbolji igrac holandske lige.
    (dalibor, 17. jun 2014 20:41)

    # Link komentara

  9. Ne znam ko ne bi otisao u firmu gde se manje radi a vise zaradjuje
    (dobar potaz, 17. jun 2014 20:17)

    # Link komentara

  10. To je ta Srpska objektivnost,stavio si 6 Srba u idealnu postavu,a 3 Hrvata!problem su rezultati koji su debelo na Hrvatskoj strani svih ovih 20 godina!pa ljudi moji vi samo pricate o nekakvoj perspektivi i mladosti a nema vas na mapi
    (Argo, 17. jun 2014 18:58)

    # Link komentara

  11. na trenutak pomislih da je b92 hrvatski sajt...susjedi, ipak vi ne mozete bez Srba
     (nikolaBGD, 17. jun 2014 17:37)

    # Link komentara

  12. drago za tebe,sada ti opet falis hrvatske igrace koji su osvojili ligu sampiona a kada je rec o srpskim igracima koji su to takmicenje osvojili ti ih omlazavas kao ivanovica,vidica i stankovica.to sto si ti spominjes sukera da je osvojio ls sa realom on je tada bio rezerva u real madridu.a ovaj tvoj sastav koji si ti naveo,nikada nemoze lovren da bude bolji od subotica ili nastasica ili vidica.to se vec moze videti po klubovima za koje oni igraju a za koje igra lovren.kolarov je sigurno bolji od srne.najbolji odbrambeni igrac ex-yu su ivanovic,sutobic,vidic,nastasic i kolarov.uz to kolarov je standardan u sampionu engleske.a perisic je dve godine grejao klupu u b.dortmund-u a i prosle sezone je cesto na klupi.a za primer za markovica se vec sada interesuju klubovi kao liverpool i chelsea dok perisic nikada za takve klubove nece zaigrati.realno ovo je najbolji sastav ex-yu: begovic-ivanovic,subotic,nastasic,kolarov-matic,modric,rakitic,pjanic,markovic(jovetic)-mandzukic.
    (dalibor, 17. jun 2014 16:44)

    # Link komentara

  13. Slusaj ovog lika Rebic bolji od Kovacica,a sta sve necemo cut od pojedinih ljudi.Kovacic ima 19 godina,a igra sa tolikom lakocom i iskustvom da je to zaista zadivljujuce.Inter je lagano odbio 30 miliona eura za njega jer svi vide da ce kroz par godina biti najbolji veznjak na svetu ako ga zdravlje posluzi.Neverovatnu lakocu ima kod driblinga,fenomenalan pas,sve bolji u defanzivi,...jos malo iskustva da stekne i bice pravi motor ekipe gde bude igrao.Real je ozbiljno zainteresovan da ga dovede i ne bi me cudila neka ponuda od 50tak miliona.Mi imamo takodje jednog igraca koji je kao Kovacic veliki potencijal i od koga ocekujem da bude medju boljim u svetu,a to je Lazar Markovic.Lazar je napravio odlican potez odlaskom u Benfiku i u narednom periodu ga ocekujem u nekom od najjacih klubova jer je zaista neverovatan.Protiv Brazila bez obzira sto je bila prijatelkska utakmica on se doslovce poigravao sa njihovim igracima.Posebno je ostavio utisak kada je krenuo u "lov" na Hulka koji je bio 2 metra ispred njega,sa koliko lakoce ga je sustigao,oduzeo mu loptu i pobega bilo je zapanjujuce,a svi znamo koliko je Hulk brz i jak igrac.Pruzajte podrsku toj deci,a ne da ih pljujete i omalovazavate.
     (....., 17. jun 2014 12:29)

    # Link komentara

  14. tako ste pricali i za Modrica da nije za Real, pa ga je doveo do titule lige prvaka?)

    Rakitic se itekako dokazao a bice mu lakse igrati u Barceloni nego u Sevilli i s njom ce nesto i osvojiti.

    Sto se Kovacica tice, zao mi je da, za razliku od utakmice protiv Srbije, nije pokazao svoj ogroman potencijal na utakmici s Brazilom i po mojem misljenju trener Kovac ga nije smio tako (jos uvijek) mladog i neiskusnog gurnuti u vatru protiv takve ekipe i pojedinaca. On po meni ima i veci talent no Modric i Rakitic i sigurno ce iz svega izvuci jako dobre pouke. I dalje mislim da ga ceka blistava buducnost, ako bude pametan. Dobro je da je ta utakmica pokazala kako Hrvatska ima i druge fantasticne mlade igrace kao sto je Rebic. Dobro je i to da ce Sammir dobiti priliku da pokaze sto zna, a zna puno. Ja bih ga osobno ubacio jos u tekmi protiv Brazila, kao i Eduarda umjesto Jelavica koji po meni nije za prvih 11, cak bih Eduarda uvijek stavljao prije njega. Pretrom je i prespor napadač.

    Ako odigramo odlicno protiv Kameruna, mislim da na krilima te pobjede mozemo dosta daleko na ovom SP-u, prema igracima to zasluzujemo. Bojim se samo Kovaca, koji mi ne djeluje previse inteligentno kao trener, mada je svakako inteligentniji od Stimca :-)
    (Brazuca, 17. jun 2014 11:53)

    # Link komentara

  15. Schh..,hahaha!sta je najtragicnije tako ih vecina i razmislja!mnogo mladi i mnogo talentovani haha
    (Argo, 17. jun 2014 11:30)

    # Link komentara

  16. Odlican fudbaler.
    Pravilno je gradio karijeru i kao kruna je na red dosla Barsa.Da li ce igrati je pitanje ali i za Modrica sam bio skeptik kad je potpisao za Real a eto ga standardan.
    (Haizenberg, 17. jun 2014 11:23)

    # Link komentara

  17. @(zanimljivost, 16. jun 2014 22:34)

    Da se razumemo, nisam rekao da je los igrac ali Fabregas i Song koji su otisli su sve jedno uglavnom bili na klupi, a ostali su: Mascherano, Busquets, Xavi, Iniesta, Pedro, Messi, Neymar, Sanchez, Tello, Afellay... Koliko ja znam Rakitic je ofanzivini vezni sto znaci da prva dvojca nisu konkurencija sa njim, ali ostali? Znaci konkurencija su mu 7 igraca (izuzev Mesija koji uglavnom igra kao najistureniji). Mozda je bolji od Tella i Afellaya ali od ostalih 5 nije. Znaci uglavnom klupa.

    @(Tomo, 16. jun 2014 22:22)
    A sto se tice Modrica mislim da je on za klasu bolji od Rakitica i tesko da je neko sumljao u odluku najboljeg takticara Mourinha.
    (estiar, 17. jun 2014 11:03)

    # Link komentara

  18. tako ste i za modrica govorili pa je danas decko nezamjenjiv u realu...raketa sretno, imas sve predispozicije da uspijes u barci
     (jurkan, 17. jun 2014 10:54)

    # Link komentara

  19. @Schhh poceli praznici u osnovnoj skoli i odma pises gluposti? Daj covjece urazumi se...
    (Cro, 17. jun 2014 10:30)

    # Link komentara

  20. Tvrdim da je matic bolji od raketica da je jojic bolji od kovacica da je mitrovic bolji od mandzukica e sad modric je jos uvek bolji od markovica samo sto ce i to kratko da potraje. Uostalom mi smo jako mlada ekipa nase vreme tek dolazi !
     (Schh.., 17. jun 2014 09:30)

    # Link komentara

  21. Cika Zika

    4-4-2: Handanovic ili Begovic - Srna, Ivanovic, Lovren, Kolarov - Perisic, Matic, Modric, ? (Pjanic, Markovic,Kovacic) ,- Dzeko, Mandzukic

    Vidic vije nije tako dobar, Ivanovic i Lovren susigurno bolji od njega, Nastasica, Subotica

    4-2-3-1:
    Golman i obrana isto - Matic, Modric - Perisic, Rakitic (Pjanic, Kovacic), Olic (Markovic) - Mandzukic (Dzeko)

    Olic je pokazao protiv Brazila koliko je dobar na toj poziciji (najbolji igrac meca, nezaustavljiv). Znam da je Hrvata (ofenzivaca) najvise ali oni igraju u Realu, Barceloni i Bayernu. Jedini im je od ofenzivaca blizu Dzelo iz Cityija, ostali su u Romi i Benfici.


    Vidim moji sunarodnjaci pljuju Kovacica jer je zamijenjen samo nakon sat vremena u utakmici u kojoj nije bio nista losiji od drugih (inace treci najmladji igrac na prvenstvu), Srbi ga isto pljuju. Gospodo moja, Kovacic kad racionalizira svoju igru (broj dodira, vrtenje s loptom sam oko sebe) biti ce 5 klasa jaci igrac od Rakitica, kojemu je bas Barcelona savrseni klub ko svoj trojici hrvatskih znalaca, jer je puno brzi, vise zna i ima vise talenta.
    Ovi biseri sto se javljaju da je Rakitic bolji od Modrica, a po cemu? Modric je u 2 transfera vise placen i prvak je Evrope, dokazao se u velikanu. Kovacic neka samo nastavi se pametno razvijati i stize Modrica.
    Inace momka zele Real, United, Chelsea i Liverpool a Shahtarovih 30 miliona je odbijeno.
    (drago, 17. jun 2014 09:24)

    # Link komentara

  22. Velika greska, ali ne Barselone, vc Rakitica. Mislim da se on i moze uklopiti u njihov sistem, ali budimo realni, Inijesta i Cavi ce igrati dok nenzavrse karijeru. Ako se njemu isplati da ulazi sa klupe, samo da bi bio u Barsi, onda ok. Ne mislim da je on losiji od Cavija, cak suprotno, ali nece Barsino dete niko izgurati iz prve postave. Sto se tice pvih prepucavanja ko gde igra, to samo dokazuje da smo isti i da patimo od zestokih kompleksa...
     (dex, 17. jun 2014 09:12)

    # Link komentara

  23. Culi da se dobro ljubi i da dize moral , zna kako da izvuce maximum iz ekipe da bi uzela trofej, pun pogodak, to treba barsi
    (Igrarija, 17. jun 2014 08:35)

    # Link komentara

  24. Odigrace par sezona kao i vecina barsinih pojacanja i to svaku trecu utakmicu i onda onda ce ga prodati u bescenje(hleb,fabregas, vilja, ibra, yaya, song, ....) nema tu mesta za pojacanja jer mora uvek da ima mesta za pedra busketca i tako te devojcice koje igraju fudbal od noge do noge i placu i glume svaki kontakt faul
    (Cirkus, 17. jun 2014 08:32)

    # Link komentara

  25. Ko god je dosado tu raspao se , pogotovo iz veznog reda, ni za fabrrgass nije bilo mesta kamo li za ovog
    (Smesno, 17. jun 2014 08:28)

    # Link komentara

  26. Dzaba svi ovi komentari tipa dominacija i sl...Nikada nista necemo uraditi na svetskom ni mi ni vi, ono trece mesto Hrvatske,svaka cast ali Hrvatska nije sila u fudbalu, pa I Turska je bila treca 2002 Rumunija cini mi se1994 pa gde su sad. Spustite se na zemlju. I vi I mi imamo fantasticne igrace koji su srafovi u jakim timovima ali daleko je to od dominacije. Svaka cast Rakiticu sjajan igrac I uz Srnu jedini koga gotivim iz hrvatske reprezentacije. Srecno I vama I nama I bez preterivanja.
     (Jose Alvelade, 17. jun 2014 06:14)

    # Link komentara

  27. Prw

    Prvo United nije najprepoznatljiviji a Boban je legenda Milana, nosio je i desetku tamo i bio kapetan ponekad. Mandzukic je bio prvi klupski strijelac kad su pokorili Evropi i svijet, Boksic isto tako u Marseillu a Suker sezonu prije u Realu, Prosinecki bio glavni igrac Zvezde, Modric i Boban playmakeri svojih klubova. Svi navedeni su tad bili prvaci Evrope. Skoblar Zlatna Kopaca u Marseillu a Ivic najveci trener u Evropi od ovih iz (bivse) Juge.
    (drago, 16. jun 2014 23:47)

    # Link komentara

  28. Real madrid, bayern, barcelona, inter...
    (Cro, 16. jun 2014 20:46)

    To sto si naveo Inter je smesno, evo i ja cu staviti Inter jer se zna ko je i sta je Dejan Stankovic predstavljao za Inter i sta je sa njim osvojio.

    Celzi (2), Mancester Siti (2), Borusija Dortmund (2)
    (pokrij se usima, 16. jun 2014 23:29)

    # Link komentara

  29. Dominacija!!!!
    (Hrvat, 16. jun 2014 23:27)

    # Link komentara

  30. Smatram da bi se Rakitić bolje snašao u Realu Liverpulu, Čelziju, A.Madridu ili Man.Utd-u. Ali Barselona je VELIKI klub te se ne odbija.
    Što se pak tiče Kovačića on je daleko od velikog igrača, tu potrebno puno, puno rada da za pet godina dostigne makar 50% onoga što imaju Rakitić i Modrić. Rebić je veći potencijal od Kovačića.
    Mnogo je talenata sa jugoslavenskih prostora.
     (odgovor svim komentarima, 16. jun 2014 23:17)

    # Link komentara

  31. Begović-Kolarov,Vidić,Subotić,Ivanović-Matić,Modrić,Rakitić,Pjanjić-Mandžukić,Džeko.
     (čika Žika, 16. jun 2014 23:15)

    # Link komentara

  32. Rakitic je nesporno fantastican igrac, samo mi njegov profil nikako nije za Barselonu. Kontam da bi mu bilo bolje da je presao negde drugde, medjutim razumem ga, Barsa, Real i jos par klubova su ponude kojima je tesko odoleti i pored racionalnih razloga
    (banat, 16. jun 2014 23:13)

    # Link komentara

  33. Rakitic je nesporno fantastican igrac, samo mi njegov profil nikako nije za Barselonu. Kontam da bi mu bilo bolje da je presao negde drugde, medjutim razumem ga, Barsa, Real i jos par klubova su ponude kojima je tesko odoleti i pored racionalnih razloga
    (banat, 16. jun 2014 23:13)

    # Link komentara

  34. Rakitic je nesporno fantastican igrac, samo mi njegov profil nikako nije za Barselonu. Kontam da bi mu bilo bolje da je presao negde drugde, medjutim razumem ga, Barsa, Real i jos par klubova su ponude kojima je tesko odoleti i pored racionalnih razloga
    (banat, 16. jun 2014 23:13)

    # Link komentara

  35. Ja sam jedini ovde govorio pre 2 godine da je Rakitic bolji igrac od Modrica i dobijao minuse... Inace i Dragan Ciric je igrao u Barsi kao i Dejan Rambo Petkovic i Perica Ognjenovic u Realu...Svi u krivo vreme sa jakom konkurencijom.ovi sto pisu DOMINACIJ,moraju da znaju da je dominacija kad taj igrac NOSI TIM,a ne da je tek u njemu!
    (musa dembele, 16. jun 2014 22:49)

    # Link komentara

  36. Ako Barsa ostane pri dosadasnjem nacinu igre, Rakitic im nije potreban. Sta da radi, da dodaje loptu Mesiju, Caviju, Inijesti, Busketsu...? Tako se zagrobio i onaj Song, izvrstan u Arsenalu...u Barsi nosio vodu! (zigmund, 16. jun 2014 20:39)

    Da gadja Messija u glavu. Real, Bayern (i bilo koji drugi klub u Bundesligi), MU, City, Chelsea, Arsenal, Milan... bilo koji drugi klub bi bio kao stvoren za njega, a on izabrao jedini koji nije. He likes to do it the hard way...
    (Belotele, 16. jun 2014 22:37)

    # Link komentara

  37. (estiar, 16. jun 2014 21:09)
    Čuj fabregas i song odlaze, xavi i iniesta ne postaju mlađi... Mislim da će u prvoj sezoni igrati ako ne redovito tj. stalno onda barem polovično, kasnije tko zna... Ili ide dalje ili ostaje u barci prvi sastav - vrijeme će pokazati. Inače mislim da barca više neće biti takva dominantna sila kao prije, u padu su kao klub (al će naravno i dalje biti dobri)
    (zanimljivost, 16. jun 2014 22:34)

    # Link komentara

  38. Ma naravno nije on za Barsu ali nisu imali dovoljno para da pokupuju najbolju vezu Evrope Tadic,Mrdja,Gudelj,Sulejmani,Ljajic ili barem jednog ali iz pouzdanih izvora zatrazili su kredit od MMF da bi obavili ovaj posao stoljeca iduce godine.
    (Opet, 16. jun 2014 22:31)

    # Link komentara

  39. E ako ih on ne vrati u život, niko neće.
     (karika koja nedoataje, 16. jun 2014 22:30)

    # Link komentara

  40. svaka cast ovom decku. sjajan igrac po meni i zasluzuje ovakvu sansu. po meni,bolji od modrica.
    a ovi kroasani sto se loze,neka se jave kada im igrac bude kapiten i legenda najprepoznativijeg tima na svetu,a ne da popunjavaju broj ili da budu solidni. LEGENDE!!! to ce modric u realu i raketa u barsi tesko. da ne pominjem miljanica,boskova itd. tako da,sjasite.
    da ne zaboravim,mandzukic vam se vraca protiv kameruna i osecam da ce se odmah osetiti. i on je opak igrac na svojoj poziciji.
     (ptw, 16. jun 2014 22:29)

    # Link komentara

  41. Estiar i ostali koji se i dalje cudite kako je to rakitic presao u Barcelonu i kako on tamo nece igrati i kako ce grijati klupu...Covjek je izabran u najboljih 11 u Španjolskoj ligi..Odveo je prakticki sam Sevillu do 5 mjesta u Primeri..Cak su se borili za Ligu prvaka sa takvom limitiranom momcadi..Razbijao je redom i najbolji bio upravo u gradskom derbiju protiv Betisa,protiv Reala i protiv Barcelone..Po cemu on to nije igrac za Barcelonu i po cemu ce grijat klupu?Slicni su komentari bili kad je prelazio Modric u Real.Malo treba bit realan a ne samo kompleksas..Govorim o pojedincima.Pozdrav
    (Tomo, 16. jun 2014 22:22)

    # Link komentara

  42. Majko mila...

    Hrvat sam, i volim ovaj portal. No ne radi razloga iz kojeg vecina mojih sunarodnjaka voli. Jednako tako je index prepun srba i bosanaca. Ekipa se dodje pohvaliti uspjesima svojih sportasa. To ne bi bilo ni lose, da se radi sa stilom i ukusom.

    Ovako ispada kao da su oni sami nesto postigli od svojih zivota i hvale se time. Zanemarite trolove, i uzivajte u par donekle normalnih komentara.

    Sto se Rakete tice, covjek je car. Pas, udarac i sve mu je extra. Osim fizicke snage, no ne mozes imati sve. Zelim mu puno srece i uspjeha u daljnjoj karijeri, jer ovaj transfer je prije svega zasluzio sam. I neka si utuvi u glavu da je sada igrac jednog velikog kluba, pa da se na ovom SP-u koji i dalje traje ne boji nekih 'velikih' imena, jer sada je i on upravo to.
    (jumboY, 16. jun 2014 22:20)

    # Link komentara

  43. Zanimljivo da je kao junior bio odličan igrač, svi najjači klubovi svijeta su ga htjeli (manča, chelsea, juve itd.), ali on je shvatio da će nestat ako tako mlad ode, te se odlučio razvijati sporijim putem... Ostao je u baselu do seniora, pa schalke (gdje je ozil sjedio na klupi radi njega) korak po korak. Igrao je toplo-hladno (što je normalno za mladog igrača), ozil postao bolji, poznatiji, i laganini evo i njega na vrhu, isplatila mu se filozofija... Inače u prošloj sezoni (ne zadnjoj) je po nekoj statistici stvorio najviše gol prilika svojim suigračima (dakle ne asistencija, nego i nerealizirane gol prilike). Daleko više i od tada najboljeg asistenta u europi ozila, xavia i ostalih... Pasovi s očima, kratki i dugi, kao i precizni dugi ubačaji, opčenito dobar udarac su mu glavni forte...
    (zanimljivost, 16. jun 2014 22:14)

    # Link komentara

  44. Vec bi i Lovren bio u Liverpoolu ali ga klub ne pusta. Trazio je ispisnicu, ko Modric svojedobno. Postoji i mogucnost da Kovacic ode u Real a Mandzukic u Chelsea ili Real.
    Zasad su to 3 destetke i jedan spic u top timovima. Uskoro bi to trebao biti i Lovren, pa Halilovic kad predje u prvi tim i Perisic. To je 7 igraca. Fale samo golman, stoper i 2 beka.
    Necu spominjati one koji su bili niti one koji bi mogli biti, vec na one koji jesu i za koje je jasno da ce biti.
    (drago, 16. jun 2014 22:12)

    # Link komentara

  45. neka je sto puta hrvat,decku svaka cast,igracina!sad dali za barsu pokazace vreme,ali igracina jeste...
     (djinobili, 16. jun 2014 22:08)

    # Link komentara

  46. nemoguce ti ostavljas komentar zbog pojedinaca??? da si rekao vecina pa ajd...ali ti se cimas zbog pojedinaca??
     (muamua, 16. jun 2014 21:55)

    # Link komentara

  47. hahahaha Pavle jel ti gledas nogomet uopce? pjanic ni slican xaviju nije
    (GOspodinPavleNeznalica, 16. jun 2014 21:53)

    # Link komentara

  48. Rakitic da za meni Fabregasa, hehe
    (Boogy, 16. jun 2014 20:43)

    Za meni ima pastrmka sa krompir salatom, sifon i belo i palacinke u shatou.
     (NouNejmovic, 16. jun 2014 21:42)

    # Link komentara

  49. Dakle do sada Barca je potrosila 12 miliona na Ter Stegen i 18 + 3 miliona na Rakitica. Prodali Cesca za 33 + 3. Ostaje profit od 3 miliona. Uprava Barcelone je obecala da ce investirati u pojacanja od 60 do 120 miliona. Uzmimo realnost 90 miliona onih preostalih 30 miliona za smanjenje dugova. Ako prodaju Tella za 12 , Songa za 18, Alvesa za 12, Pedra za 25, Cuencu za 3, Dos Santosa za 3, Afellaya za 5, Krkica za 7, pa mozda i Xavija za 10. Imace Barca na raspolaganju za ovaj prelazni rok od 155 miliona do cak 215 miliona. Dovoljno za Cuadrada, Marquinhosa i jos jednog stopera, Kokea ili Pogbu i u napadu Reusa ili Aguera ili Higuaina.
    (EuroNix, 16. jun 2014 21:40)

    # Link komentara

  50. Rakitić i Modrić su vanserijski igrači, Kovačić doduše ni prineti.
    (Aleksa, 16. jun 2014 21:36)

    # Link komentara

  51. @Ministar - Sta je to "hrvatska dominacija"? Konkretno, Rakitic je odlican igrac i svaka mu cast. A mi i vi, tj. Srbija i Hrvatska nismo ni u kakvom odnosu da bi se konstatovale "dominacije". Nema Jugoslavije, nema zajednickih liga, nema uopste realne interakcije dve zemlje. Ima virtualnog naglabanja. Inace, posto sam previse mlad da ista ozbiljno znam o vasoj zemlji, protiv vas ne navijam, ali svakako ni za vas. Vi "dominirajte" kod vas, mi cemo kod nas.
     (pharo, 16. jun 2014 21:30)

    # Link komentara

  52. Raketić već preša zenit, igra sve ređe dobro. Barselona dostigla vrhunac prije dve godine, sve su slabiji....hmmmhmmm....ne vjerujem da će se tu izrodit nešta mnogo pozitivno!
    (mare, split, 16. jun 2014 21:25)

    # Link komentara

  53. Ali i dalje cemo slusati kako neko ima bolje igrace u velikim klubovima koji h nema ni u snu u zavrsnicama LS, kako su neki nepravedno izostali sa SP a imaju perfektnu ekipu odnosne igrace koje svi zele ali nikako da ih kupe, a ovi drugi samo prosjek to jest buranija.
    (Opet, 16. jun 2014 21:24)

    # Link komentara

  54. Nije los igrac ali nema kvalitet za Barsu... nece on dugo tamo...
    (Srdjan, 16. jun 2014 21:22)

    # Link komentara

  55. dobar igrac, ali ne za barsin format, eto ga u rajo valjekanu za dve sezone. Bolje da je ostao u Sevilji i bio gazda nego deo rotacije u barsi.
     (krupanj, trstenik, paracin, 16. jun 2014 21:19)

    # Link komentara

  56. Ovo nisam ocekivao. Zar on ima kvalitet za Barsu!? Ili ce samo da greje klupu...
    (estiar, 16. jun 2014 21:09)

    # Link komentara

  57. Pike likes this
     (Mali Perica, 16. jun 2014 21:04)

    # Link komentara

  58. nemoguce.. pojedincima na ovom portalu hrvati ne bi mogli igrati ni u 3. bosanskoj ligi.. a ono igraci iz reala , bayerna , intera , barcelone..
    (nemoguce, 16. jun 2014 21:01)

    # Link komentara

  59. Čestitam Rakitiću, koji je odličan prije svega obiteljski čovjek, vrijedan radnik na terenu i oko njega. Iako su ga svi osporavali, on je radom, trudom i zalaganjem postao kapetan, odveo svoju ekipu do euro trofeja i potpisao ugovor života za Barcelonu.

    Poput Modrića i Mandžukića, klici bi se trebali ugledati na njih. I na svako poniženje, uvredu i podcjenjivanje, odgovoriti sa još više truda i zalaganja. Tada ni Real, Bayern ili Barcelona, kao što se vidi iz priloženog, nisu nedostižni...

    Rakitiću sve najbolje, i pokaži im šta znaš.
    (Slavonac, 16. jun 2014 21:00)

    # Link komentara

  60. na ovoj slici ko neka devojcica
     (rafa!!!, 16. jun 2014 20:58)

    # Link komentara

  61. Od kada se ne druzi vise sa Krstajicem pa ne idu po evropskim folk diskotekama postade igrac od njega
    (Troll, 16. jun 2014 20:49)

    # Link komentara

  62. Real madrid, bayern, barcelona, inter...
    (Cro, 16. jun 2014 20:46)

    # Link komentara

  63. Bravo majstore!!!…!!
    (Haos, 16. jun 2014 20:44)

    # Link komentara

  64. Rakitic da za meni Fabregasa, hehe
     (Boogy, 16. jun 2014 20:43)

    # Link komentara

  65. Nastavlja se hrvatska dominacija. Jos ce i Kova u Real, pa po dva virtuoza u Realu i dva u Barci. Igrat ce se El Croatico dogodine. Nego, je li ikad ijedna nacija, izuzev spanjolske naravno, istodobno imala playmakere u Barci i Realu? Boze kako smo jaki, dosli smo u Brazil po boginju.
     (Ministar, 16. jun 2014 20:42)

    # Link komentara

  66. Na slici izgleda k'o zena...
    (Ono ovo, 16. jun 2014 20:41)

    # Link komentara

  67. Ako Barsa ostane pri dosadasnjem nacinu igre, Rakitic im nije potreban. Sta da radi, da dodaje loptu Mesiju, Caviju, Inijesti, Busketsu...? Tako se zagrobio i onaj Song, izvrstan u Arsenalu...u Barsi nosio vodu!
     (zigmund, 16. jun 2014 20:39)

    # Link komentara

  68. to raketa , a sada misija mars
    (zagor, 16. jun 2014 20:38)

    # Link komentara

  69. Poljubac sa Ćavijem (Šavijem) u najavi
     (delboy, 16. jun 2014 20:37)

    # Link komentara

  70. Po meni bolje da su doveli Pjanica. Lik isti Cavi na terenu. Da se Hrvati ne uvrede, ne umanjujem Raketu.
    (Pavle, 16. jun 2014 20:34)

    # Link komentara

  71. Čeka se transfer Kovačića u Real i onda imamo vezni red za narednih 10 godina surove i nemilosrdne dominacije u svakom trenutku i svakom dijelu svijeta.
    (Zagreb, 16. jun 2014 20:34)

    # Link komentara

  72. Au, svaka cast ako je istina
     (brm, brm, 16. jun 2014 20:33)

    # Link komentara

  73. DOMINACIJA!!!!!
    (!!!, 16. jun 2014 20:30)

    # Link komentara